Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

29.01.2018|09:51|Буквоїд

Книгарня «Є»: Розклад зустрічей 29 січня – 4 лютого

Пропонуємо розклад заходів у книгарнях «Є» 29 січня – 4 лютого.

 Київ (вул. Лисенка 3)

30 січня, 18:30 –На всі рукописи не вистачить Сараґоси, але вісім кримінальних сюжетів таки вмістилися в новій книжці Юрія Андруховича. Приходьте на Читацький клуб «ЛітАкценту» поговорити про «Коханців Юстиції».

31 січня, 18:30 — Як ми рухаємося в науці: від експерименту до вимірів чи навпаки? У діалозі фізика та філософа ви дізнаєтеся про неабсолютність простору та викривлення його під дією масивних об’єктів – і навіть про неабсолютність часу! 

1 лютого, 18:30 — Абетка-енциклопедія «Антонич від А до Я» – це з одного боку, розповідь про Антонича-дітвака, який може стати добрим другом для сучасної дитини. А з іншого – оповідь про внутрішню людину з її неосяжними світами, несподіваними думками, ідеями, почуттями. Відкрийте для себе дивовижну книжку дивовижних творців!

2 лютого, 18:30 — Загадковий рукопис книги про святого Миколая, який пов’язує долі двох людей на рейсі «Амстердам-Київ». Заінригувало? Тоді гайда на презентацію нового роману Галини Рис. 

3 лютого, 15:00 — Чи є філософія раціональною, ірраціональною або жодною з них? Що таке філософія як шлях? Чому давньогрецька мова найбільше підходить для філософування? Дискутуймо разом з Олександром Комаровим.

Львів (просп. Свободи, 7)

29 січня, 18:30 — Голокост – одна з найбільших трагедій людства, що відбулася у ХХ столітті. Про життя євреїв у часи Другої світової війни на теренах України ми поговоримо на зустрічі з Оленою Андронатій.

31 січня, 18:30 — Скількох українських авторів цього жанру знаєте ви? Особливо тих, кому заледве виповнилось 25, а вони уже мають у своєму доробку товстезні книжки про світи повні магії та міфічних створінь. Пропонуємо зустрітися мінімум з двома такими авторами!

1 лютого, 18:30 — Віслава Шимборська належить до найбільш перекладаних польських авторів у світі (42 мови). Разом з Остапом Сливинським та Яриною Сенчишин ми відкриємо для себе пані Віславу як авторку не лише неперевершених поезій, а й кумедних текстів та ігор.

2 лютого, 18:30 — Опинившись у закритому просторі круїзного лайнера, молода жінка потрапляє у зовсім новий для неї світ, в якому панують свої закони, правила, своєрідна боротьба за виживання. Що з цього вийшло – дізнаєтеся на презентації книжки Ольги Мельник «Ship life».


Дніпро (вул. Глінки, 15)

29 січня, 18:00 – Опинившись у закритому просторі круїзного лайнера, молода жінка потрапляє у зовсім новий для неї світ, в якому панують свої закони, правила, своєрідна боротьба за виживання. Що з цього вийшло – дізнаєтеся на презентації книжки Ольги Мельник «Ship life».

30 січня, 18:30  –Події фільму «Кербела» розгортаються в Іраку у 2004 році і розповідають про долю польських та болгарських солдатів, які опинилися далеко від дому на чужій землі, де відбудеться справжній хаос. Динамічний фільм польською мовою точно не залишить байдужими глядачів.

1 лютого, 19:00  – Розмовний клуб від проекту «Безкоштовні курси вивчення української мови» запрошує на зустріч, присвячену сучасній українській літературі – щоб поділитися своїми смаками та книжковими вподобаннями.

3 лютого, 13:00  – Коли понад 50 років тому англійський письменник Майкл Бонд написав свою першу книгу про ведмежатка Падінгтона, він навіть і гадки не мав, що пригодами його героя захоплюватимуться діти в усьому світі. На «Дитячій суботі» вас чекає читання захопливих історій та майстер-клас з малювання кумедних ведмедиків.


Запоріжжя (просп. Соборний, 137)

3 лютого, 11:00 – «Де моя мама?» – це пізнавальна та добра книжка, створена авторами знаменитого «Ґруффала. Ми не тільки її читатимемо, але й створимо аплікацію «Зайчик».


Вінниця (вул. Соборна, 89)

31 січня, 18:00 – Опинившись у закритому просторі круїзного лайнера, молода жінка потрапляє у зовсім новий для неї світ, в якому панують свої закони, правила, своєрідна боротьба за виживання. Що з цього вийшло – дізнаєтеся на презентації книжки Ольги Мельник «Ship life».

1 лютого, 18:00  – Мудрість неможливо досягнути без цінностей. Георгій Коваленко розмірковуватиме про те, як говорити про віру та Біблію з людьми третього тисячоліття. 

2 лютого, 18:30 – Абетка-енциклопедія «Антонич від А до Я» – це з одного боку, розповідь про Антонича-дітвака, який може стати добрим другом для сучасної дитини. А з іншого – оповідь про внутрішню людину з її неосяжними світами, несподіваними думками, ідеями, почуттями. Відкрийте для себе дивовижну книжку дивовижних творців!

Луцьк (вул. Лесі Українки, 30)

1 лютого, 18:30 — Загадковий рукопис книги про святого Миколая, який пов’язує долі двох людей на рейсі «Амстердам-Київ». Заінригувало? Тоді гайда на презентацію нового роману Галини Рис.

Суми (вул. Соборна, 44)

1 лютого, 18:30 – Проза Катерини Немири торкається тем, актуальних в усі часи та для різного віку. Кожен знайде тут щось близьке та зрозуміле для себе. Є час, щоб писати, але настав час також зустрітися з сумськими читачами – новими та вже знайомими. 

3 лютого, 12:00 – «Борошняні немовлята» Енн Файн надзвичайно оригінально описують вплив щоденної діяльності на думки і настрій школярів. Але навіть звичайнісінька гречка може допомогти їм позбавитися щоденного стресу та тривожності – і в цьому переконаються ті, хто завітає на дивовижний майстер-клас Наталії Гончарук. 

Тернопіль (вул. Валова, 5-9)

31 січня, 18:30 – Фільм «20 000 хвилин» представляє собою суміш реальності і вигадки, розповідає про двадцятитисячний день у житті знаменитого музиканта Ніка Кейва. Унікальне бачення унікального митця гарантоване усім глядачам!

1 лютого, 18:30 – Легендарні подорожні книжки Тура Геєрдала «Фату-Хіва» та «Кон-Тікі» нарешті виходять українською! Рушаймо разом у дивовижні світи разом з видатним норвежцем!

3 лютого, 16:00 – Чого тільки не зробиш, аби здійснити свою давню мрію і водночас спекатися нав’язливих прихильників? Авторка повісті «З води у воду» Оксана Лущевська на скайп-зустрічі прямо зі США розповість про наслідки великих захоплень і розчарувань, а також про специфіку різних міст.

Хмельницький (вул. Проскурівська, 2)

30 січня, 18:00 – Деякі люди цікаві нам своєю біографією. Інші прожили звичайне життя, але лишили багатий творчий спадок. Великий іспанський художник Дієго Веласкес належить, скоріше, до другої категорії. Але крізь призму його картин ми зможемо побачити один з переломних моментів історії Іспанії.

2 лютого, 18:30 – Андрій Кузьменко – фронтмен гурту «Скрябін», співак, композитор та просто «свій хлопець». Під час вечора пам’яті Скрябiна ми прослухаємо та переглянемо найкрутіші інтерв’ю музиканта, найцінніші спогади рідних, поспілкуємося про улюблені кліпи та послухаємо всім відомі пісні.

3 лютого, 12:00 – Як з’явився танець? Чи кожна людина вміє танцювати? Як потоваришували музика і хореографія? На всі ці питання ми відповідатиме хореограф Світлана Куземська.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери