Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

26.11.2014|18:20|Буквоїд

Музей культурної спадщини запрошує на «Гостини у діаспорі»

28 листопада, в Музеї культурної спадщини (вул. Московська, 40б) відбудеться другий благодійний культурно-мистецький вечір «Гостини у діаспорі».

Проект був започаткований  Музеєм культурної спадщини (української діаспори) та волонтерським об’єднанням «Народний тил» з метою об’єднання світових українців задля спільного вирішення важливих суспільних  завдань. 

Зокрема, кошти, зібрані на перших «ГОСТИНАХ У ДІАСПОРИ» 29 жовтня, волонтерське об’єднання «Народний тил»  спрямувало на придбання кровоспинного препарату Celox , який  життєво необхідний кожному українському воїну в зоні АТО.   Загалом, «Народним тилом» було зібрано і відправлено на фронт понад 4 000 індивідуальних аптечок. 

Глобальна візія  культурно-мистецького проекту «Гостини у діаспори» полягає в єднанні українців світу, відчуття плеча одне одного в драматичний момент історії України та духовне згуртування навколо життєдайного джерела національної культури.  Символічно, що «Гостини» відбуваються  в стінах унікального і єдиного в Україні музею,  що розповідає про долі та творчі здобутки українців світу, наших співвітчизників, що протягом 20 сторіччя були змушені залишити свою Батьківщину в пошуках кращої долі або через політичні переслідування.

«На «Гостинах»  варто поблукати залами музею і відчути дух світового українства, розвіяного вітром по всьому світу.  Понад усе ці люди мріяли жити на власній землі, однак їм це не судилося. Сподіваємося, що нам пощастить більше. Але задля цього  потрібно всім разом відстояти своє – свою землю, свою мову і свою культуру» -  говорить завідувач Музею культурної спадщини Оксана Підсуха.

Головним мистецьким акцентом других «Гостин у діаспори» стане українське слово та українська пісня.  Гості матимуть змогу послухати українські пісні та романси у виконанні Заслуженого артиста України А. Гнатюка та Заслуженого артиста України В. Гданського, а також насолодитися поезією Т.Шевченка та І.Франка у виконанні Заслуженої артистки України Т. Алексенко. Протягом вечора відбудеться виставка-аукціон  авторської кераміки неперевершеної Віти Хайдурової та яскравого молодого кераміста Світлани Шоломіцької, а також виставка-продаж авторських прикрас талановитої і оригінальної художниці Тетяни Чорної.  Режисер заходу – лауреат двох Золотих Пекторалей Олександр Белозуб.

 

Вхід за персональними запрошеннями.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери