Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

07.05.2009|07:18|Буквоїд

Святослав Вакарчук візьме участь у Фестивалі дитячого читання

8 травня у Львові в рамках соціальної ініціативи «Книга творить Людину-Людина творить Країну» лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук візьме участь у Фестивалі дитячого читання «Форум видавців – дітям».

Святослав Вакарчук зустрінеться із дітьми, поспілкується з ними, а також прочитає уривки улюблених з дитинства книжок.

Нагадаємо, протягом березня–квітня Святослав зустрічався зі студентами у найбільших містах країни. Головною метою цих зустрічей була пряма та відверта розмова з молодими людьми: чи відчувають вони можливість для самореалізації в Україні, чи готові діяти, покладаючись на власні сили, не чекаючи від когось підказок? І, як виявило спілкування з-понад 6 000 тисячами студентів, вони мають бажання активно формувати майбутнє - своє і країни.

Окрім того, на заклик Святослава молоді люди приносили на зустріч ті книги, які вони хотіли б передати молодшим друзям у дитячі будинки. Загалом у семи студентських містах зібрали понад 3 000 книг, які в подальшому були передані до дитячих будинків волонтерами проекту «З книгою – до дітей!».

Святослав Вакарчук:

«Зустрічаючись з молоддю по всій Україні я був щиро вражений підтримкою нашої ініціативи. Ми почали робити разом, нехай й невеликі, проте важливі справи. Саме у цьому є головна ідея ініціативи «Книга творить Людину – Людина творить Країну»: кожен з нас робить одну конкретну дію, а всі разом ми робимо велику справу. Це - лише перший крок, маленький, але такий важливий камінчик у фундамент майбутнього».

Після зустрічі до благодійного фонду Святослава Вакарчука «Люди майбутнього» неодноразово зверталися студенти та активісти молодіжних організацій з бажанням долучитися до акції, тому збір книг для дітей з дитячих будинків продовжено до 1 червня 2009 року. Саме у Всесвітній День захисту дітей волонтерські групи у різних куточках країни одночасно передадуть зібрані книги до бібліотек дитячих будинків.

Ця акція стала продовженням більш ранніх ініціатив Святослава Вакарчука. 2007 року він ініціював проект «Книга творить Людину», спрямованого на заохочення українців, а особливо молоді, до читання. Адже, на думку Святослава, «л юдина, яка мало читає, мало знає приречена на залежність. Неграмотна нація – залежна нація. Сподіваюся, ми разом зробимо так, щоб ці слова ніколи не говорили про Україну . Потреба молоді читати не постане сама собою, її треба прищеплювати і розвивати, аби поняття «читати» стало синонімом таких понять, як «мислити», «жити» . Це переконання, а також бажання змінити стан справ і спонукало до продовження популяризації читання в Україні.  

Початок о 12.30 (Конференц-зал Львівського палацу мистецтв, вул. Коперніка, 17)



Додаткові матеріали

05.05.2009|07:32|Події
Програма фестивалю дитячого читання «Форум видавців – дітям» у Львові
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери