Головна\Події\Конкурс

Події

10.03.2021|10:53|Буквоїд

Стартував Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей ім. Радни Сахалтуєва

Художники України, Грузії та Білорусі зможуть виграти грошові призи, а також представити свої роботи в каталозі конкурсу і на виставках трьох країн.

5 березня в інформ-агентстві УКРІНФОРМ члени високопрофесійного журі на чолі з його головою, народним художником України Радною Філліповичем Сахалтуєвим, представили широкому загалу місію і умови конкурсу.

Конкурс виник з ініціативи видавництва САМІТ-КНИГА і був підтриманий Асоціацією УАнімА, Українською бібліотечною асоціацією, Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Білоруською державною академією мистецтв, Харківським приватним ліцеєм «Школа «Ранок», БФ «Культурні новації».

Лауреати конкурсу будуть оголошені 1 червня в День захисту дітей. 


ПОЛОЖЕННЯ
про Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей та юнацтва ім. Радни Сахалтуєва

Оголошено Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей та юнацтва ім. Радни Сахалтуєва. Дедлайн подачі робіт на конкурс - 30 квітня 2021 року.

До участі запрошуються всі бажаючі художники, ілюстратори, графіки-дизайнери, моушн-дизайнери, аніматори - громадяни України, Республіки Білорусь та Грузії.

Приймаються книжкові ілюстрації та книги, опубліковані в 2020 році, а також творчі роботи, що не публікувалися з тих чи інших, у тому числі не залежних від автора, причин.

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей та юнацтва ім. Радни Сахалтуєва проводиться Асоціацією УАнімА, Українською бібліотечною асоціацією, Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Білоруською державною академією мистецтв, видавництвом «Саміт-книга», Харківським приватним ліцеєм «Школа «Ранок», БФ «Культурні новації».
1.2. Метою конкурсу є сприяння національно-культурному відродженню України, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, розвиток і всебічна підтримка талановитих художників, ілюстраторів, графіків-дизайнерів, моушн-дизайнерів, аніматорів, а також зміцнення творчої співпраці України, Республіки Білорусь та Грузії.

2. ВИМОГИ КОНКУРСУ
2.1. У конкурсі можуть брати участь художники, які є громадянами України, Республіки Білорусь та Грузії.
2.2. Конкурс проводиться в двох номінаціях:
1) книжкова ілюстрація для дитячо-юнацької літератури;
2) дизайн книги та обкладинки для дитячо-юнацької літератури.
2.3. Серія кожної роботи повинна містити від 1 до 10-ти ілюстрацій. Один художник - одна серія. На конкурс приймаються цифрові, анімаційні та будь-які «крафтові» серії.
2.4. На конкурс приймаються роботи, які друкувалися в 2020 році, а також ще неопубліковані роботи, створені в цей же період.
2.5. Роботи подаються заявником в електронному або фізичному форматі: серія ілюстрацій або оригінал-макет видання у форматі PDF одним файлом, фотографії видання у форматі JPEG, екземпляр паперової книги тощо. Паперові видання надсилайте Новою Поштою за адресою: м Київ, № 72, одержувач Фоменко Юлія 0634458810 (за рахунок відправника). Роботи в електронних форматах надсилайте на e-mail: child_illus@sbook.com.ua
2.6. Крім цього, необхідно надати: коротку біографію автора, контактні дані автора, назву, анотацію та ідею роботи.
2.7. Кращі твори дипломантів конкурсу рекомендуються членами журі до друку в пресі, альманахах, каталогах, а також до участі у виставках на території України і Республіки Білорусь.
2.8. Роботи 30-ти лауреатів конкурсу увійдуть до спеціального каталогу, а два переможці отримають цінні призи та грошові премії в розмірі по 5000 грн.

3. ТЕРМІНИ І ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ
3.1. Конкурс проводиться в два тури.
Під час першого туру (1 березня - 30 квітня 2021) працівники оргкомітету забезпечують прийом і реєстрацію творів, здійснюють кодування творів і передають їх членам журі для розгляду і рецензування.
Під час другого туру (травень 2021) члени журі опрацьовують авторські твори, на засіданні журі визначають переможців у двох номінаціях.
3.2. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 1 червня 2021 року.

4. ЖУРІ КОНКУРСУ
4.1. Переможців та лауреатів конкурсу визначає журі.
4.2. До складу журі входять:
голова: Радна Сахалтуєв - народний художник України;
члени:

Аваліані Тамаз - художник-графік, сюрреаліст, почесний професор АРТ Академії ім. Сальвадора Далі;

Афонін Олександр - письменник, голова Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів;

Винокурова Світлана - перший проректор БГАІ;

Голубєва Олена - виконавчий директор УАнімА;

Круглов Віктор – генеральний директор видавництва «Ранок»;

Лактіонова Юлія - мистецтвознавець, експерт у МКІП України;

Мусієнко Сергій - письменник, громадський діяч, член правління Спілки письменників Республіки Білорусь;

Нестеренко Петро - зав. творчою лабораторією НАОМА;

Перевальський Василь - народний художник України;

Пшінка Микола - народний художник України;

Сербін Олег - доктор наук, член правління Української бібліотечної асоціації, директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича КНУ Шевченка;

Синєпупова Наталія - директор School of Visual Communication;

Степурін Іван - директор видавництва «Саміт-книга»;

Топурія Сандро – представник посольства Грузії в Україні;

Трубіцин Владислав – президент БФ «Культурні новації»;

Фурса Оксана – заслужений художник України, ректор АРТ Академії сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі, доктор мистецтвознавства, професор;

Харук Євген – ілюстратор.


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери