Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

27.05.2015|08:13|Буквоїд

Війна та мир в новому проекті українських художників

У Києві покажуть результати першого українського арт-туру «MAKE ART, NOT WAR».

Сім відомих українських художників представлять свої роботи, створені під час арт-туру «MAKE ART, NOT WAR» на острів Кіпр. Учасниками проекту стали Микола Маценко, Михайло Деяк, Степан Рябченко, Василь Рябченко, Віктор Дейсун, Анна Валієва та Олена Рижих.

Протягом семи днів у квітні вони  жили і творили в старовинних етнічних садибах на Кіпрі. Результатом поїздки стало 25 робіт, в яких втілені емоції і роздуми авторів про війну, мир, красу, історію.  Виставка «MAKE ART, NOT WAR» відкриється у галереї «Мистецька збірка»  28 травня. 29 травня, у мультимедійному просторі Fedoriv Hub відбудеться презентація каталогу та документального фільму про проект. Вечір вестиме телеведуча Алла Тулінська.

Куратори проекту Максим Волошин та Дмитро Струк переконані, що в час війни мистецтво відіграє особливо важливу роль, адже є одним з основних духовно-ціннісних орієнтирів, який об’єднує націю. Тому головна мета заходу – змістити фокус уваги суспільства з воєнних подій на культурне оновлення та підтримати українських художників. Для проведення події острів Кіпр було обрано не випадково, адже Україна в чомусь повторює його історію, лишаючись власних історичних територій в результаті воєнних дій.

Також куратори вважають, що цей арт-тур став важливим кроком у формуванні  професійного кола однодумців та впровадженні якісних  змін в сфері мистецтва і культури України.

«У сучасному світі художники – це публічні люди, активні громадські діячі, які здатні формувати суспільну думку, впроваджувати нові ідеї та істотно впливати на соціально-політичну ситуацію в країні. В Україні мистецтво також починає відігравати важливу роль в суспільно-політичних процесах. І наш проект – важливий крок у цьому напрямку»,  – вважає Максим Волошин.

«Цим проектом ми хотіли показати силу сучасного мистецтва та провести паралелі між нашими країнами. Кіпр доводить, що тільки послідовний європейський рух, розвиток та реформи в усіх сферах, можуть і будуть поштовхом для якісних змін в Україні», –  розповідає Дмитро Струк.

Відкриття виставки відбудеться 28 травня о 19:00 у галереї «Мистецька збірка»

Виставка працює з 29 травня по 28 червня 2015 року

Пн, вт: вихідні; ср - нд: з 11:00 до 18:00

Галерея «Мистецька збірка» (вул. Терещенківська, 13 (вхід в арку, 2-й двір).

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери