Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Культура

Події

31.03.2015|17:28|Буквоїд

У Києві — прем´єра вистав Андрія Мая «Кордони і відстані» та «ато»

4 та 5 квітня, о 18.00, у студії LOFT 31 (вул. Нижньоюрківська, 31)  відбудеться прем´єра документальних вистав «Кордони і відстані» та «ато» режисера, помічника художнього керівника Національного театру ім. Івана Франка, куратора Андрія Мая.

Столичні глядачі вже мали змогу переглянути першу виставу театрального диптиху у форматі work-in-progress в рамках III Міжнародного фестивалю «Документ». А «секретна» презентація свідоцького проекту «ато» пройшла 23 березня цього року у московському незалежному Театрі.doc.

4 квітня о 18:00 вистава «Кордони і відстані» — міжнародна мультимедійна ко-продукція фестивалю «Документ» (куратори — Андрій Май та Катерина Бабкіна, Київ), театру «Post» (режиссер — Дмітрій Волкострєлов, Санкт-Петербург), Театру.doc (Москва), Хельгард Хауг та Rimini Protokoll (Берлін). Вистава створена за підтримки Інститута Гете в Україні. Молодий, але вже достатньо відомий актор Олексій Доричевський проведе глядачів шляхом трансформацій від окупованого Криму і його сьогоднішніх мешканців до свідоцтва німкені, яка мала летіти сумнозвісним Боінгом MH17 з Амстердаму. Ця вистава документалістів декількох країн на тему розуміння й сприйняття кордонів та відстаней – національних кордонів і культурних відстаней, релігійних бар’єрів, перетину особистих меж і географічних кордонів, відстаней між подіями в часі, людьми в соціумі, різними точками зору.

5 квітня о 18:00 вистава «ато», створена у рамках Центру імені Вс.Мейерхольда (Херсон). «ато» — документальний текст на основі інтерв´ю зі штатним психологом Міністерства оборони України Олексієм Карачинським, який працював з бійцями української армії в найгарячіших точка анти-терористичної операції. Міхаіл Угаров, художній керівник Театру.doc, сказав про цю роботу: «25-річний психолог (а вони в дефіциті, бо хто ще кілька років тому думав про війну?) відправляється на передову працювати з військовими з пост-травматичним синдромом. Але сам цей синдром і отримує. Його мова — мова людини, травмованої буденним жахом війни. Не можеш змінити реальність — треба про неї свідчити». Як документальне свідчення, матеріал позбавлений будь-якої пропаганди.

Виконавець тексту, молодий актор Ельвін Рзаєв резюмує від імені військового психолога: «Останній тиждень я чую від різних людей одне й те ж саме: воно тобі треба, спустись на землю, ти що, не знаєш, в якій державі ми живемо? В тому то й печаль, що я знаю, в якій державі живу, але я не хочу, щоб вона була такою, я хочу, щоб вона була краща!»

Організатори показів наголошують, що збори від вистав підуть на лікування бійців АТО.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери