Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

17.10.2014|15:20|Буквоїд

Володимир Подлевський представить виставку «Біля райського моря»

29 жовтня, о 19.00, у філії Київського національного музею російського мистецтва («Мистецький центр «Шоколадний будинок», вул. Шовковична, 17/2) відбудеться відкриття художньої виставки Володимира Подлевського «Біля райського моря».

Виставка живопису Володимира Подлевського «Біля райського моря» –  це приватна історія про українського рибалку, який під час поїздки до Індії закохався в океан та індійську дівчину. І це глибоке почуття закінчилося для них щасливо. Вони відгуляли в селі весілля і народили дітей. На картинах художника традиційне українське весілля постає, як свято, карнавал радості, як єднання двох сердець і надія на райське життя. 

Українське слово «рай» схоже за звучанням на індійське «rayis» значно більше, ніж на латинське «paradisus». Саме тому художня виставка «Біля райського моря» демонструє дитинну безпосередність і чистоту, що випромінюють картини художника, на яких Україна й Індія проникають одна в одну, ніби повертаються до першовитоків, коли людина була в гармонії з Богом, природою і собою.

Виставка Володимира Подлевського – це повернення до дитинства людини і людства, до традицій, які в нашому глобалізованому світі не дозволяють розчинитися в океані масової культури, банальності й кічу. Тож варто уважно придивитися до облич українських та індійських дітей на картинах художника. Хіба не ховають вони загадку первісного океану, з якого вийшло все живе на Землі?

 

Виставка триватиме до 23 листопада 2014 р.

 

Володимир Подлевський народився 11 жовтня 1960 року в місті Андрушівці на Житомирщині. У 1985 році закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної Спілки художників України. Працює і виставляється в техніці станкового живопису і левкасу. Учасник всеукраїнських, зарубіжних, міжнародних виставок та фестивалів. Протягом 1990-2014 років провів понад 30 персональних виставок в Україні та США. Його роботи зберігаються в обласних художніх музеях Києва, Харкова, Донецька, Чернігова, у краєзнавчих музеях Житомира і Полтави, в колекції Українського інституту сучасного мистецтва та Українського Національного музею в Чикаго, в Університеті наук і мистецтв Чикаго (Оклахома, США), у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери