Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

15.09.2019|20:50|Буквоїд

Уряд Гончарука удвічі планує удвічі зменшити видатки на підтримку української книги, - Афонін

На 2020 рік уряд Олексія Гончарука удвічі зменшує фінансування на підтримку книгодавничої справи та популяризації української літератури у світі та забезпечення діяльності Українського інституту книги.

Про це на своїй сторінці у Facebookпрезидент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін. 

 
"Слухаючи заспокійливі заяви нинішнього очільника нового об´єднаного Міністерства культури , молоді і спорту Бородянського Володимира, про розробку стратегії розвитку національного книговидання і популяризації читання в країні, ми ніяк не могли передбачити, що це буде стратегія не розвитку, а згортання усіх складових, які сприяють розвитку книговидавничої справи. 

Нам здавалось, що навіть далеким від політики людям відомо, що книга - це не просто такий собі банальний соціальний продукт, а матеріальне уособлення духовності, культури, інтелекту будь-якої нації. 

Книга була, є і ще довго буде залишатись головним чинником формування людської особистості, розвитку її культурного, освітнього, інтелектуального і професійного потенціалу. Розмови про розбудову держави, її економіки, удосконалення технічної і технологічної бази виробничої сфери країни без високоосвіченого, проофесійно підготовленого кадрового ресурсу - це ілюзія, яка не має жодної реальної перспективи для реалізації. А забезпечити підготовку такого ресурсу може лише якісна, різножанрова вітчизняна книга. 

Тобто, такі видатки в проекті Державного бюджету на вітчизняну книгу є красномовним свідченням, що нинішнім очільникам владих інституцій держави розумні, освічені, професійно підготовлені кадри не потрібні. 
Світ пише, друкує, читає, щоб забезпечити культурний, соціальний та економічний прогрес у своїх країнах, а українці і так все знають і вміють і їм книга вже не потрібна? 

Чи вона не потрібна нинішнім державотворцям? 

Дуже хочеться почути очільника уряду Олексія Гончарука і пана міністра Володимира Бородянського чим викликано їхнє таке "турботливо-батьківське" ставлення до вітчизняної книги", - написав він.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери