Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

15.04.2015|09:08|Буквоїд

Макс Кідрук написав книгу про протистояння України та Росії

В квітні у книгарнях з’явилася нова книга Макса Кідрука «Небратні», в якій аналізується протистояння української та російської націй упродовж останніх 350 років, починаючи з Переяславської ради 1654-го та закінчуючи вторгненням російських військ 2014-го.

. Наводячи переконливі історичні приклади, автор розвінчує багатолітній міф про братерство та спорідненість українців і росіян, а також пропонує читачу власний погляд на передумови сучасного україно-російського конфлікту.

Це перша публіцистична книга Макса Кідрука.

- Ідея написати книгу про українсько-російські взаємини належить моєму польському видавцю, – розповідає письменник. - Задум уперше зародився минулого вересня, під час презентацій польського перекладу технотрилера "Бот", коли я несподівано виявив, що навіть поляки не до кінця уявляють, що відбувається на сході України, що вже казати про «дальші» країни. Чи не половина журналістів, що брали у мене інтерв’ю, схилялися до думки, що на сході України точиться громадянська війна. "Небратні" є своєрідною відповіддю російській пропаганді у Європі і значною мірою орієнтовані на європейського читача. Мета книги: показати європейцям, чому українці - це не росіяни, а також, чому ми готові помирати за те, щоб ними не стати.

Українські читачі також знайдуть у книзі багато цікавого. Значна частина дослідження Макса Кідрука стосується подій, які вплинули на становлення та розвиток нашої країни: формування донецького олігархічного клану в 90-тих, перші маловідомі спроби росіян захопити Крим відразу після розвалу СРСР, «програми ненависті» та російська пропаганда, покликана перетворити українців в очах росіян на «монстрів», яких почесно вбивати, і, звісно, Майдан та Євромайдан, які стали передумовами війни на сході України. Для написання розділу про сучасні події автор мав розмову з полковником ЗСУ, безпосереднім учасником бойових дій на Донбасі.

22 квітня під назвою «Ja, Ukrainiec» книгу «Небратні» буде презентовано у Польщі.

Макс Кідрук стверджує, що перехід до публіцистики дався відносно легко, для нього це був цікавий досвід. І припускає, що «Небратні» - це не остання його публіцистична книга.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери