Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

30.03.2015|17:30|Буквоїд

Режисерка Іра Цілик дебютує з дитячою книжкою

До «Книжкового Арсеналу» «Видавництво Старого Лева» готує новинку «Таке цікаве життя».

Її авторка – відома українська режисерка й письменниця Ірина Цілик – писала книжку практично у співавторстві з 5-річним сином Андрієм. Ілюструвала «Таке цікаве життя» художниця Христина Лукащук.

Донині шанувальники таланту Цілик могли бачити її вірші для дітей, утім, ніхто й не здогадувався, що перша дитяча книжка відомої київської поетеси, авторки популярних пісень Ірини Цілик буде прозовою. «Як не дивно, ідея цієї книжки народилася в… лікарні. Одного разу ми з Андрійком потрапили до цього невеселого закладу на цілий тиждень. У пошуках все нових і нових забавок для мого знудженого сина я почала писати йому від руки короткі історії. Деякі слова в тексті я заміняла на малюнки – так чотирирічній дитині, що от щойно почала вчитися читати, було легше пробиратися вперед від однієї мальованої “паузи” до іншої, – розповіла БараБуці Ірина Цілик. – Врешті писання подібних історійок прижилося в нашій сім’ї, і ми досі час від часу ведемо з Андрієм щоденники, фіксуючи різні моменти нашого життя. А довкола стільки всього цікавого! І фунікулер, машиністка якого дружить з білками. І зірки, що падають з неба наприкінці літа. І каштани, схожі на їжачків з коричневими блискучими животиками. І горобці, що стукають дзьобами у шибку, вимагаючи насіння. І театр, який чомусь починається з вішака. І камінці з дірками, що приносять щастя… Відтак з’явилася ця книжка. Не зовсім про нас з Андрієм, але про одного хорошого хлопчика, його сім’ю, кота на ім’я Чуча та безліч особливих дрібниць, із яких і починається таке цікаве життя».

take-cikave-juttia_12-13

take-cikave-juttia_16-17

Видавці обіцяють, що з книжки дітлахи дізнаються, що «ґава – дуже розумна птаха, театр – починається з вішака, а машиністка київського фунікулера дружить з білками. І про те, чому не можна їсти сніг, хто в музеях слідкує за тим, щоб відвідувачі не кидали обгортки від цукерок і не крали картини, як улітку падають зірки, хто такий Боб Марлі та чому коти розумні, але іноді так і не скажеш».

Інформація: БараБука

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери