Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

04.03.2015|10:19|Буквоїд

Книжка Катерини Бабкіної стала соціальним і цифровим проектом

«Гарбузовий рік» Катерини БабкіноїВидавництво Старого Лева») долучився до благодійності, а його герої ожили на сторінках видання.

Паперова книжка може ставати багатовимірною, змінюватися та освоювати нові контексти і простори. Так дитяча історія Катерини Бабкіної «Гарбузовий рік», яка вийшла торік у «Видавництві Старого Лева» і яку проілюструвала Юлія Пилипчатіна, цьогоріч залишилася незмінною візуально, проте набула нових граней – соціальних та ігрових.

Цією книгою «Видавництво Старого Лева» розпочало свою співпрацю із Міжнародним благодійним фондом «Таблеточки». І тепер, придбавши «Гарбузовий рік», ви ще й  долучитеся до порятунку життя: 5 гривень від вартості примірника буде перераховано до Міжнародного благодійного фонду «Таблеточки» на допомогу дітям, хворим на рак крові.

«Міжнародний Благодійний фонд «Таблеточки» допомагає дітям з раком крові з 2011 року, - розповідає засновниця фонду Ольга Кудіненко. - Основні напрямки діяльності - інформаційне висвітлення проблем лікування дитячого раку крові, купівля ліків, які не купує держава, розвиток волонтерського руху, а також адресна допомога, у тому числі і оплата операцій з трансплантації кісткового мозку від нерідного донора, які не проводяться в Україні. За три з половиною роки роботи фонд допоміг сотням дітей на більш ніж 17 млн. грн. Ми дуже вдячні «Видавництву Старого Лева» за підтримку і співпрацю. Одній людині зібрати на операцію 120 000 євро (4 000 000 грн.) практично нереально, але коли тисячі людей жертвують по 5, 10, 50, 100 гривень, сума збирається дуже швидко. І це дає шанс дітям на одужання».

Ще один новий аспект «Гарбузового року» - ця книжка «ожила». Це - справді не звичайна книжка, а чарівна: у ній є сторінки, зображення на яких рухаються, щебечуть, шурхочуть... Достатньо завантажити на AppStore або GooglePlay додаток The Pumpkin’s Year для планшетів та смартфонів з iOS або Android, навести камеру на малюнок (обкладинка та сторінки 9, 11, 16, 17, 20, 28, 32, 33, 47) і зображення на цих картинках почнуть рухатися, звучати. Можна також доторкнутися до об’єктів на екрані для активації додаткових ефектів.

Така інтерактивність паперового видання для західної книгоіндустрії – не новина. Проте для українського ринку це – прорив, досі у нас ніхто такого не робив. Створила додаток та й, зрештою, була ініціатором появи цього продукту компанія DigitalDealerz. При створенні додатку була використана технологія доповненої реальності (augmented reality, AR), в основі якої лежить прагнення інтегрувати віртуальне життя у реальне і таким чином зробити його цікавішим.

«Ідея такого проекту виникла приблизно рік тому, - розповідає Петро Чивурін, компанія DigitalDealerz. - Ми хотіли зробити дитячий підручник з використанням технології доповненої реальності, але в силу різних обставин ніяк не могли почати працювати над реалізацією цієї ідеї. «Гарбузовий рік» трапився нам не випадково. Ми дізналися, що Катя Бабкіна написала дитячу книжку, тож вирішили разом із авторкою оживити ілюстрації до неї. Вийшло доволі гарно, передусім завдяки малюнкам Юлії Пилипчатіної. Сподіваюсь, що чарівні сторінки захоплять читачів так само, як і всю нашу команду в процесі роботи над додатком. Ми обов´язково будемо робити і надалі такі проекти - це водночас повернення у дитинство і крок у майбутнє».

«Мені здається дуже важливим, що, купуючи книгу з нового накладу, люди автоматично допомагатимуть фонду, який бореться з раком крові у дітей, -коментує вихід оновленого «Гарбузового року» його авторка Катерина Бабкіна. - Маленькі читачі одразу звикатимуть до того, що допомагати - просто, приємно і необхідно! «Таблеточки» - дуже маленький фонд, який так багато робить. Сам факт співпраці допоможе розповсюдженню інформації про них, тож я переконана - багато людей, купивши книжку і дізнавшись про фонд, обов´язково схочуть допомагати більше. А проект доповненої реальності від DigitalDealerz - це дуже приємний сюрприз і фантастична розвага. Я скачала собі додаток і граюся, граюся! Подобається, що книжка не завершилася там, де я її закінчила, а обростає новими ситуаціями і контекстами, живе. Що вона тепер приносить ще більше задоволення і користі».

 

 

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери