Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

ТОП-10 фактів про фільм “Дике поле”

8 листопада в кінотеатрах відбудеться прем’єра пригодницького  фільму “Дике поле” за романом Сергія Жадана “Ворошиловград”.

8 листопада в кінотеатрах відбудеться прем’єра пригодницького  фільму “Дике поле” за романом Сергія Жадана “Ворошиловград”. Режисером картини став Ярослав Лодигін – сценарист, телеведучий і співзасновник радіо “Аристократи”.

Ділимося з вами цікавіми фактами про цей фільм і рекомендуємо завітати до кінотеатру вже найближчими днями.

За сюжетом, Герман повертається до рідного містечка на Донбасі. Його старший брат зник, і Герман стає на захист сімейного бізнесу – старої бензоколонки. Землю краю захоплюють шаленими темпами, висаджуючи кукурудзяні поля. Власне, із загарбники і борються герої.

В основі сценарію роман Сергія Жадана “Ворошиловград”.

Український пригодницький екшн Дике Поле було знято за романом Сергія Жадана Ворошиловград, – найкращим українським романом десятиліття за версією BBC.
Вперше книгу Ворошиловград (видавництво Фоліо) було презентовано у 2010 році на 17 Форумі видавців в театрі Леся Курбаса.

До речі, саму книгу перевидавали двічі. Вперше вона була видана у видавництві “Фоліо”, ще у 2010 році, а у 2018 році у видавництві “Клуб сімейного дозвілля було видано “Ворошиловград” з новою кінообкладинкою.

У фільму є чат-бот “Бар “Дике поле” у Telegram.

Тут ви знайдете відповіді на будь-які життєві чи філософські питання.  Тут ви зможете нарешті виговоритися, пожалітися на комунальників, відсутність гарячої води та високі ціни на пальне, дізнатися, що відповісти шефу або партнеру, які вас вже дістали, або ж отримати пораду.

Усі відповіді чат-боту  (telegram.me/otchebot) засновані на репліках та літературних пасажах роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, що ліг в основу фільму «Дике Поле», а також його сценарію. Герої «Бару “Дике Поле”» чудово розуміють українську й російську, та будьте готові — в барі може звучати нецензурна лексика.

#ЗахищайСвоє головний хештег кампанії фільму.

За сюжетом, Герман повертається до рідного містечка на Донбасі. Його старший брат зник, і Герман стає на захист сімейного бізнесу – старої бензоколонки. Землю краю захоплюють шаленими темпами, висаджуючи кукурудзяні поля. Власне, із загарбники і борються герої. Під кампанію фільму зробили хештег #ЗахищайСвоє.

У фільмі дуже багато музики.

Умовно творці фільму ділять її на два шари: написану власне для фільму та різних виконавців. Головну тему для “Дикого поля” та низку інших мелодій написав Фіма Чупахін – піаніст, композитор, один із засновників джазового колективу Acoustic Quartet. Решта музики – пісні різних українських виконавців. Є ще італійська музика і трохи радянської, яка передає ностальгію за молодістю героїв фільму.

Старобільськ, де відбувалися зйомки основних сцен – рідне місто Сергія Жадана.

“Під Старобільськом, з одного боку, дуже автентично, а з іншого – неймовірно складно щось знімати. Але коли побачили цю місцевість поруч із чорною річкою Айдар, ці фантастичні місця, де білі дороги, нескінченні простори, суворі й сильні люди, – зрозуміли, що правдиве кіно у нас вийде тільки тут”, – розповідають автори фільму.

Пропотипи є не лише у персонажів, але й у бензоколонки.

Персонаж Коча (його зіграв актор Володимир Ямненко) списаний зі старого знайомого Жадана, “Травмований” (Георгій Поволоцький) – тренер письменника з футболу, а у Старобільському районі Луганської області справді була заправка, як у фільмі й вона мала стратегічне значення.

Робота над фільмом тривала 7 років, а знімальний період – лише 2 місяці.

фото 9

7 місяців відбувався кастинг на виконавця головної ролі – Германа, в ньому взяло участь більше 5000 акторів.

В результаті головну роль зіграв Олег Москаленко. Окрім цього головні ролі виконають Володимир Ямненко, Олексій Горбунов, Руслана Хазіпова.

Похожее изображение

Цитати з «Дикого поля» на чеках у супермаркетах «Сільпо»

Напередодні прем’єри українського фільму «Дике Поле» стартувала виняткова акція. З 2 листопада замість звичних передбачень у чеках в мережі супермаркетів “Сільпо”можна побачити мудрі і веселі поради від героїв фільму Дике Поле. 

Image may contain: text

Для Ярослава Лодигіна – це перший режисерський досвід, а для Сергія Жадана – перший екранізований роман.

«Дике Поле» – фільм-дебютант і фільм дебютантів. Для Сергія Жадана – це перша екранізація його роману, для Ярослава Лодигіна – перший режисерський досвід у повному метрі, а для Володимира Яценка – перший продюсерський. Для виконавця головної ролі Олега Москаленка та Руслани Хазіпової, яка зіграла Олю – це дебют в повнометражному кіно. А ще це акторський дебют для величезного числа жителів Старобільська, де знімали фільм.

Фото з дискусії “Сучасна українська література в сучасному українському кіно”, яка відбулась 22 вересня, в межах 25BookForum. Організатор: Український інститут книги

За словами режисера, головна ідея фільму – важливість та сила об’єднання. Іноді у чомусь дивному, іноді не назавжди, але фільм про спільність у потрібний момент.Герої захищають свою власність, навіть якщо це заржавіла заправка. 

В рамках 25 BookForum відбулась дискусія “Сучасна українська література в сучасному українському кіно”

 

Серед учасників: Сергій Жадан, Ярослав Лодигін, Наталка Ворожбита (драматург, яка працювала у команді “Дикого поля”).
Організатор: Український інститут книги



Додаткові матеріали

ТОП дитячих письменників, які змінили світ
Юлія Чернінька: Мене порівнюють із Джоан Роулінг? Це не найгірше порівняння
Книга року ВВС: Лицар на коті, який подобається вчителькам
Усі жінки — відьми: ТОП книжок про магічних дівчат
ТОП найпопулярніших письменники в Instagram
ТОП-10 книжок для осіннього читання
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери