Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

18.04.2020|20:50|espreso.tv

Розрив мозку – 5 книг, без яких важко обійтися

Методики, які пропонують автори цих книжок справді вражають. Наприклад, чи можна покращити свою пам’ять, тренуючись лише п’ять хвилинна день? Виявляється, що можливе й не таке, і комплекси тренувань допоможуть поліпшити роботу вашого мозку лише за кілька тижнів.

Рюта Кавашіма. Тренуй свою пам’ять. – Х.: Фабула, 2020

"Останнім часом я все забуваю, - нагадує автор цієї книжки знайому багатьом ситуацію. - Не можу згадати імена людей. Чи не з’їду я з глузду в майбутньому?".

Тож безумовно є люди, які хотіли б покращити роботу свого мозку, і ця книжка допоможе впоратися з будь-якими побоюваннями. Вона має дві мети: допомогти дізнатися вік свого мозку і навчити тренувати мозок щодня. Тож нескладні щоденні вправи покращать пам’ять і допоможуть повноцінно насолоджуватися життям. Але чи можна покращити свою пам’ять, тренуючись лише п’ять хвилинна день? "Так", -  відповідає автор і доводить це своєю книжкою. Доктор медичних наук, провідний спеціаліст у галузі томографії, спираючись на результати сучасних досліджень, він розробив комплекс тренувань, що лише за кілька тижнів зможуть поліпшити роботу вашого мозку.

Дін Бернетт. Наш дивакуватий мозок. – Х.: Vivat, 2019

Автор цієї книжки, відомий невролог, досліджує людський мозок і доходить цікавих висновків про його вплив на нашу поведінку. Наприклад, якими є причини наших страхів та який зв’язок існує між забобонами й теоріями змов,у чому причини комплексів та фобій, чому людям подобається бути нажаханими й коли мозок дає збій. Цікаво і ґрунтовна написана книжка - чудовий посібник для всіх, хто замислювався, чому мозок іноді, здається, саботує їхнє життя. Або чому ми вступаємо в полеміку з людьми, які знають менше за нас? Чому можемо, зустрівшись зі знайомою людиною, не згадати її імені? Чи правда, що стрес може суттєво підвищити нашу продуктивність? Дивні реакції та нелогічність поведінки, вибіркова пам’ять, фальшиві спогади — причини цього треба шукати в нашому мозку.

Дік Свааб. Наш творчий мозок. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019

Ця книжка - сенсація в науково-популярній літературі. Питання, на які вона відповідає, варті уваги кожного з нас, адже кожен має мозок, проте не будь-який мозок - творчий. Тож чим є творчі здібності з погляду нейрофізіології? Звідки виникає креативність? Як оточення впливає на мозок та вибір професії? Мистецтво - це ліки для мозку чи хвороба? Яку роль у таланті художників відіграють їхні мозкові захворювання? І який стосунок до цього мають філософія та карне право?

Автор - лікар та вчений-нейробіолог зі світовим ім’ям, який у 1978-2005 роках був керівником Нідерландського інституту головного мозку при Нідерландській королівській академії наук, почесний професор нейробіології в Університеті Амстердама - розповідає про взаємодію мозку із середовищем, оскільки саме це, на його думку, робить нас людьми. І не просто людьми, а унікальними особистостями. Ось чому ця книжка - немов рентгенівське світло. Якщо готові побачити знімок власної свідомості – вона для вас.

Рік Генсон, Форрест Генсон. Незламність. Як закласти міцний фундамент спокою, сили та щастя. – К.: КМ-Букс, 2019

Цей практичний посібник доктора філософії, психолога, старшого наукового співробітника Наукового центру Greater Good Science Center у Берклі містить конкретні правила, практичний досвід, особисті приклади автора, ефективні способи взаємодії з іншими людьми - відновлення та поглиблення важливих стосунків. Підхід доктора Генсона базується на науці про позитивну нейропластичність. Він пояснює, як подолати негативність мозку, звільнити хворобливі думки і почуття, і замінити їх на співчуття, тверезу самооцінку, радість і внутрішню гармонію та спокій. У своїй книзі, за допомогою свого фірмового стилю подачі матеріалу - суміші неврології та позитивної психології – він показує нам, як розробити дванадцять життєвих внутрішніх сил, закріплених у вашій нервовій системі. Тоді незалежно від того, як і куди кидатиме вас життя, ви завжди будете відчувати себе менш напруженими та впевнено шукати можливості, залишатися при цьому спокійними і зосередженими перед обличчям проблем.

Кевін Хорслі. Пам’ять без обмежень. Потужні стратегії запам’ятовування. – К.: Наш Формат, 2019

Автор цієї книжки все дитинство та юність страждав на дислексію. Та вже за 10 років після закінчення школи побив світовий рекорд із запам’ятовування перших десяти тисяч цифр числа Пі. За допомогою пропонованих ним інструментів, стратегій та вправ із тренування пам’яті, ви не лише зможете працювати більш ефективно та креативно, але й піднімете рівень своєї ерудованості.

У цій книжці автор - професійний лектор міжнародного рівня, тренер з мотивації та креативного мислення та кількаразовий рекордсмен із запам’ятовування - пропонує власну методику тренування уваги та зосередженості, яка допоможе перетворити безлику інформацію на добре структуровані дані, які залишиться у вашій голові надовго.

Ігор Бондар-Терещенко



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери