Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Авторська колонка

Моя SVOБОДА

Український ска-панк гурт «SVOБОДА» є унікальний не тільки тим, що зміг поєднати в собі такі музичні напрями як фолк, ска, панк, реггі та гранж, але й тим, що почав свою діяльність в Санкт-Петербурзі.

В 2005 році лідер гурту – виходець з України (м. Маріуполь) Олександр Руденко – зміг зібрати однодумців-музикантів, заразити їх любов’ю до української мови, її мелодійності і милозвучності.  Пізніше до гурту приєдналася українка Тетяна Казакова, яка стала менеджером і почала займатися організацією концертів гурту не тільки в Росії, але й в Україні та Ізраїлі.

Всі музиканти мають вищу профільну освіту, а учасники духової секції одночасно задіяні у воєнних оркестрах Санкт-Петербурга та Маріїнського театру.

«SVOБОДА» активно культивує українські традиції, навіть презентація їхнього дебютного альбому «Первак», що відбулася 11 жовтня 2009 року в Санкт-Петербузькому клубі «Rossi’s» відбулася з суто нашим розмахом: гостей частували салом і горілкою.

Щодо альбому «Первак», то його презентація відбудеться і на Батьківщині гурту – 28 листопада 2009 року гурт «SVOБОДА» гратиме в київському «Докер пабі».

Чи варто йти на виступ «SVOБОДИ»?

Моє знайомство з їхньою творчістю відбулося на фестивалі День Незалежності з Махном у 2009 році. Ще коли гурт проводив саунд-чек, я зрозуміла, що буде відбуватися дещо феєричне. Мотиви пісень… Ні, їх не варто порівнювати ні з Гораном Бреговичем, ні з Manu Chao, або гуртом NIRVANA чи то «Ленінградом». Це дещо своєрідне і неповторне. Починаючи з першої пісні, молодь пішла в танок. Їхнє безумство тривало трохи більше години, але ніхто не втомився.

Кожна композиція «SVOБОДИ» по-своєму досконала. Головне, що в творчості цього гурту ви знайдете щось своє, самобутнє, первородне. Слухаючи їхню музику, ніби повертаєшся в далекі часи, коли язичники виконували свої ритуальні грища коло вогню. Вона гіпнотизує, дає позитивний заряд на цілий день, дає волю емоціям і інстинктам.

Особисто мені хотілося б відзначити такі композиції: жартівливі «Чоботи з Бугая», «Мама Анархія», революційну «Цыпленок Жареный», трохи шизофренічну «Ганджубейло», актуальні «Весела країна» та «NATO». Зрештою, професіонали не лажають і я не можу сказати, що якась композиція гірша за іншу. Просто вони різні. І слухач сам обере для себе свою.

Та якби там не було справжні анархісти грають справжню революційну музику, вдало поєднуючи непоєднуване, заражаючи нас любов’ю до рідного краю і рідної мови.

За час свого існування «SVOБОДА»  встигла взяти участь у 600 концертах, виступити на корпоративах, різних мистецьких фестивалях, таких як «Рок Січ», День свободы и независимости, День незалежності з Махном, «Рок против наркотиков», «Арт-пляж» та ін.

Слухаючи «SVOБОДУ» - ми підтримуємо наше, українське, самобутнє і безперечно, надміру талановите. Ми слухаємо саму СВОБОДУ!



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери