Головна\Події\Рейтинг

Події

24.10.2011|07:25|Буквоїд

Топ-10 книжок від BookLand. Жовтень, 2011

«Буквоїд» пропонує огляд книжок, які користуються у жовтні найбільшою популярністю у відвідувачів магазину електронних книжок BookLand.


Як вони провели літо



Книга «Як вони провели літо» створена командою ентузіастів «з нуля» за 24 години в рамках проекту «Є книга за 24 години».

10-11 вересня 2011 року. 24 автори, 15 ілюстраторів, 1 арт-директор, 3 редактори, 2 верстальники, 3 IT фахівців зібралися в одному місці, щоби протягом доби подолати всі етапи електронного книговидавництва - від вибору ідеї та створення тексту до представлення читацькій аудиторії готового видання. Подібний захід відбувся вперше в Україні.

Книга розповсюджується умовно безкоштовно. Вдячний читач може на власний розсуд перевести бажану суму в «гаманець» проекту. Всі зібрані гроші підуть на благодійність - наразі йдеться про допомогу дітям із вадами зору.

До книги увійшли твори Катерини Бабкіної, Сергія Батурина, Леся Белея, Оксамитки Блажевської, Лариси Денисенко, Анатолія Дністрового, Артема Захарченка, Олени Захарченко, Міли Іванцової, Ірени Карпи, Алевтини Кахідзе, Максима Кідрука, Андрія Кокотюхи, Оксани Колтун, Олега Коцарева, Тараса Лютого, Анни Малігон, Тараса Малковича, Ірини Маркової, Антона Санченка, Марини Соколян, Галини Ткачук, Каріни Тумаєвої та Ірини Шувалової.

Книгу ілюстрували: Nastasia Amai, Лера Гуєвська, Ігор Дехтяренко, Анна Єрьоміна, Алевтина Кахідзе, Ірина Маркова, Сергій Новинкін, Ірина Озаринська, Олена Падолко, Варвара Перекрест, Марися Рудська, Тетяна Снежик, Ілля Стронґовський та Наташа Храновська.

https://store.obreey.com/ukr/books/756210


Сергій Жадан. Ворошиловград



Сергій Жадан - один із найбільш популярних і успішних українських письменників. Його не тільки перекладають європейськими мовами та ставлять на сценах західних театрів. Проза Жадана приживається в зарубіжних літературах, як рідна. Такий курйоз стався 2008 року, коли в довгий список російської премії «Національний бестселер» потрапив російський переклад його роману «Anarchy in the UKR».

Роман «Ворошиловград» приніс Сергію Жадану перемогу в премії «Книга року Бі-Бі-Сі» 2010 року. До речі, Жадан - єдиний в Україні письменник, який отримав цю престижну нагороду двічі.

«Ворошиловград» - це роман про пошук і віднайдення себе. Головний герой раптом опиняється в місті свого дитинства, де мусить згадати, ким же він насправді є, і куди поділися його справжні мрії. Колись він мріяв літати, а тепер працює в офісі незрозуміло ким. Недаремно рефреном звучить думка: «Хто забрав наші ключі від неба?»

https://store.obreey.com/ukr/books/756216


Тарас Прохасько. Лексикон таємних знань



Тарас Прохасько - справді культовий сучасний український письменник із прозою світового рівня. Його тексти перекладають польською та німецькою, англійською та російською (і не тільки) мовами. Тексти Прохаська вплинули на те, як виглядає молода сучасна література - його «сліди» знайдуться в текстах Любка Дереша, Ірени Карпи та інших.

«Лексикон таємних знань» - це  збірка оповідань у фірмовому стилі Тараса Прохаська. Світ Тараса Прохаська трохи схожий на простір магічного реалізму. Хоча містичні Гори - таємничіші за маркесівське Макондо.

В збірці «Лексикон таємних знань» міститься сім есеїв на будь-який смак: «Спалене літо», «Essai de deconstruction (Спроба деконструкції)», «Довкола озера», «Некрополь», «Від чуття при сутності», «Увібрати місто», «Лексикон таємних знань». Бонус до власне текстів - передмова Іздрика та післямова Лідії Стефановської.

https://store.obreey.com/ukr/books/750158


Ірен Роздобудько. Ескорт у смерть



Ірен Роздобудько - надзвичайно популярна авторка історій про життя. Парадокс -  її тексти мають в основі реальні сюжети, але виглядають фантастичніше за будь-яку вигадку.

За текстами Ірен Роздобудько знято чимало успішних фільмів. Наприклад, «Ґудзик» і «Осінні квіти» («Зів´ялі квіти викидають»). ЦЕ якщо не рахувати фільмів за оригінальними сценаріями письменниці.

«Ескорт у смерть» - це психологічний трилер. Дія романа розвертається навколо новоствореної фірми «Ескорт-сервіс», яка надає специфічні послуги: підбирає для респектабельних бізнес-вумен молодих чоловіків-супутників на вечірки, спектаклі та інші масові події.

Лана приймає замовлення в «Ескорті» в нічній час. Вона - інвалід, ніколи не піднімається зі свого крісла, а на колінах тримає розшиту бісером подушечку. Світлана - подруга Дани. В неї були задатки стати гарним дизайнером, але все склалось по-іншому.

Але якось цих кавалерів-супутників після чергової «оренди» знаходять мертвими на вулицях. Всі вони біляві з блакитними очима, і у всіх них на голові вирізано пасмо. На тлі постійного страху в «Ескорті» з´являється Орест - новий робітник, якого використовують, як наживку: Роман - білявий міліціонер, що розслідує вбивство.  В романі на тлі трьох вбивств народжується два кохання: Дани і Ореста, Романа і Лани. Причому Лана є спочатку головним свідком для слідчого.

Як далі розвиватимуться ці дивовижні сюжетні викрутаси?

https://store.obreey.com/ukr/books/750090


Лариса Денисенко. Корпорація ідіотів



Лариса Денисенко - успішна письменниця та фаховий адвокат. У її послужному списку не тільки це. Письменникя має за плечима досвід роботи в Страсбурзькому суді та на державній службі.

Про свою історію взаємин із державною служкою Лариса Денисенко розповіла в романі «Корпорація ідіотів»

В центрі історії - молодий шибеник, який втрачає совість та віру в людство. Він випадково потрапляє на державну службу, де опиняється в колі людей, яких можна назвати ким завгодно, але не справжніми державниками. Байдикування, хизування, гра по чужих нотах. Це смішно, сумно, але не безнадійно, принаймні хочеться в це вірити.

"Корпорація ідіотів" - це можливість для пересічного громадянина потрапити за куліси життя державних мужів та процесів прийняття РІШЕНЬ. Сучасна проза в дусі Зощенка та Гоголя.

https://store.obreey.com/ukr/books/750237


Брати Капранови. Щоденник моєї секретарки



Під час Львівського Форуму видавців 2011 року за три дні брати Капранови розпродали весь наклад свого найновішого роману. В чому секрет цього успіху?

Сюжет роману несподіваний. В центрі подій - типовий представник так званого «бомонду» чи то «еліти». Він має все - дружину-телеведучу, красуню-коханку, бізнес на бюджетних грошах, впливових друзів та партнерів.

Однак українцям завжди були притаманні природний скепсис та іронія. Саме завдяки цим якостям головний герой роману «Щоденник моєї секретарки» стає діґґером - подорожуючи таємними коридорами влади та грошей він не забуває фіксувати для нас із вами правдиву картину того, що відбувається там. Але одного разу світ навкруги раптом починає руйнуватися - настає час великого бізнесового та політичного переділу, гаряче літо 2004-го...  

https://store.obreey.com/ukr/books/756583


Андрій Кокотюха. Осінній сезон смертей



Андрій Кокотюха - один з найбільш плодовитих українських детективів і трилерів.

В центрі сюжету «Осіннього сезону смертей»  - полювання серійного маніяка-убивці. Дівчатам не варто гуляти по студентському містечку з настанням сутінків. Міліція безсила: адже для них головне - закрити справу, а не зловити справжнього психопата.

Тому головним героям доводиться не просто самим починати полювання на маніяка, а й встигнути вирахувати його, поки за його злочини не засудять невинного. Між тим сезон смертей триває...

Книга виходить винятково в електронному вигляді в рамках проекту "ТТ (Тільки Тексти)".

https://store.obreey.com/ukr/books/750218


Макс Кідрук. Подорож на пуп Землі



Всі знайомі їздили в Єгипет і Туреччину? А на острів Пасхи - слабо?

Історія про двох мандрівників - молодого українця та його чеського товариша, які натоптали 6000 км Південною Америкою від Кіто, столиці Еквадору, через усе Перу аж до Сантьяго-де-Чилі, і пройшли все це заради одного: аби врешті-решт потрапити на Пуп Землі і доторкнутися до таємниць острова Пасхи...

Перед вами пригодницька сага, в якій йдеться про мовчазні гори, пекучі джунглі та холодну пустелю. Це книга про далекі екзотичні краї, де відчайдушні головорізи з легкістю випотрошать тельбухи необережних мандрівників, підловивши їх при перетині кордону, де грізні андійські демони потай прослизають у душі подорожніх і манять їх на вершини неприступних хребтів, на яких сотні років тому могутні інки будували свої фортеці, ховаючи величні храми та цитаделі високо поміж хмар...

Перший том: https://store.obreey.com/ukr/books/751372

Другий том: https://store.obreey.com/ukr/books/752136


Богдан Жолдак. Брехи



Давно сміялися від душі? Не так багато українських письменників пишуть направду смішні історії. «Брехи» - справжні ліки від втрати почуття гумору.

 «Брехи» - це правдива історія нашого мистецтва. Правда, деякі прізвища тут змінено, а всі інші є випадковим збігом. Адже навіть в найстрашніші епохи жарт був єдино об´єктивним фактором відображення дійсності, і навіть ті, хто за нього садовили до в´язниці, охоче розповідали їх.

Сучасна психіатрія розглядає втрату гумору як головну засторогу: починаються органічні зміни в психіці, які передують шизофренії. Отож треба негайно цікавитись усім веселим, відкидаючи все, що може бути сумним та нудним. Єдино, чим був корисний Чорнобильський вибух, то це тим, що розбурхав нарешті нашу національну свідомість за допомогою анекдоту. Уперед, Україно! До відродження твого славнозвісного гумору, а з ним до усіх інших твоїх відроджень!

https://store.obreey.com/ukr/books/756651


Валерій Петущак. Ходіння за три океани



Ви ніколи не мріяли про навколосвітню подорож? Валерій Петущак разом зі своєю дружиною сіли на корабель і попливли.

Так звичайний киянин дійснив свою дитячу мрію. Він наважився на відчайдушну авантюру - навколосвітню подорож!

Він перетнув три океани і тепер розповідає про це вам. Подекуди він робить це з гумором, а подекуди ділиться філософськими роздумами - адже море спонукає до того, аби замислитись. Книжка для тих, в кому не згасло бажання пригод та потяг до подорожей.

https://store.obreey.com/ukr/books/756678



Додаткові матеріали

23.09.2011|10:28|Події
Топ-10 книжок від BookLand. Вересень, 2011
17.08.2011|11:39|Події
ТОП-10 книжок серпня від BookLand
27.07.2011|13:28|Події
ТОП-10 книжок липня від BookLand
21.06.2011|12:25|Події
ТОП-10 книжок червня від BookLand
27.05.2011|07:53|Події
ТОП-10 книжок травня від BookLand
03.05.2011|07:32|Події
ТОП-10 книжок квітня від BookLand
28.03.2011|11:54|Події
ТОП-10 книжок березня від BookLand
22.02.2011|14:45|Події
ТОП-10 книжок лютого від BookLand
30.11.2010|07:08|Події
ТОП-10 книжок від BookLand
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери