Головна\Події\Рейтинг

Події

22.06.2010|11:43|Буквоїд

Опубліковано рейтинг найбільших світових видавців

Загальний прибуток 50 лідерів книговидання в 2009 році оцінюється приблизно в 50 мільярдів євро.

Рейтинг був створений відомим європейськими аналітиком і консультантом Рудигером Вішенбартом (Ruediger Wischenbart) для французького галузевого тижневика Livres Hebdo і офіційно опублікований також в галузевих виданнях The Bookseller (Велика Британія), Buchreport (Німеччина) і Publishers Weekly (США). Дослідження ґрунтувалося на даних, представлених у власних звітах компаній.
Лідируючу позицію рейтингу зберегла за собою компанія Pearson, якій довелося, однак, витримати серйозну конкуренцію з боку Reed Elsevier, яка, незважаючи на економічний спад, змогла збільшити продажі на 10% у порівнянні з попереднім роком. Продажі Pearson, своєю чергою, теж зросли — на 4,9%.
У десятці лідерів не спостерігається значних змін у порівнянні з торішнім рейтингом: сім видавців зберегли свої позиції. Винятком стали лише Planeta і McGraw-Hill, які помінялися місцями і компанія Holtzbrinck, яка «вилізла» на щабель вгору і закріпилася на десятому місці.
Згідно з представленими даними, 27 компаній з 46 зафіксували приріст продажів в 2009 році. З десятки найбільших тільки Bertelsmann і McGraw-Hill відзначили спад. Максимальний спад продажів в числі 50-ти зафіксували Houghton Mifflin Harcourt (-20%), HarperCollins (-16%), Scholastic (-14%), RCS Libri (-16%), Sanoma (-11.5%) і Egmont (- 9%).
У цілому, сукупний прибуток найбільших п´ятдесяти видавців, точніше тих з них, хто відзвітував про свої фінансові досягнення, склав 45,8 мільярда євро, що на 1,3% перевищує показники попереднього року. Якщо приплюсувати до цих результатів передбачувані дані компаній, що не розкрили інформацію про свої прибутки, то, як вважають експерти, на 50 компаній має припасти біля 50 мільярдів євро.
Найбільша кількість учасників загального рейтингу представляють Німеччину — цього року їх дев´ять, на одного менше, ніж у минулому. Вісім учасників «родом» з США. У десятці кращих при цьому не домінує жодна країна — Великобританію, Німеччину та Нідерланди представляють по два учасники.

Десятка найбільших видавців така:

1. Pearson - € 5,290 m (Великобританія)
2. Reed Elsevier - € 5,024 m (Велика Британія-Нідерланди)
3. ThomsonReuters - € 3,813 m (Канада)
4. Wolters Kluwer - € 3,425 m (Нідерланди)
5. Bertelsmann - € 2,969 m (Німеччина)
6. Hachette Livre - € 2,273 m (Франція)
7. Grupo Planeta - € 1,804 m (Іспанія)
8. McGraw-Hill Education - € 1,666 m (США)
9. De Agostini Editore - € 1,616 m (Італія)
10. Holtzbrinck - інформація не надана (Німеччина)

Інформація: pro-books.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери