Головна\Події\Книжковий ринок

Події

25.12.2012|09:15|Буквоїд

Видавництво «Грані-Т» підсумовує 2012 рік

«Грані-Т» розповідають про видані цього року новинки, здобуті перемоги, організовані конкурси й заходи, відвідані виставки, важливі досягнення і плани на 2013-й видавничий рік.

Про новинки

2012 року у «Гранях-Т» вийшло 19 нових книжок; ще 10 наших видань, які успішно продані в попередні роки, вийшли новими накладами. Серед новинок:

1. «Вертихвіст» Валентини Вздульської (ілюстрації Надії Каламєєць),
2. «Похвала неконсеквентності» Лєшека Колаковського (серія «De profundis », упорядник – Ярослав Грицак, переклала з польської Богдана Матіяш),
3. «Привіт, це я»  Ніни Ґрьонтведт (переклала з норвезької Наталя Іваничук),
4. «Арсен» Ірен Роздобудько,5. «Таємне товариство Боягузів та Брехунів» Лесі Ворониної (ілюстрації Володимира Штанка),
6. «Щодо критики насильства» Вальтера Беньяміна ( серія «De profundis», передмова Володимира Єрмоленка, переклад з німецької Ігоря Андрущенка),
7. «Парадокс любові» Паскаля Брюкнера (серія «De profundis », передмова Анатолія Дністрового, переклад з французької Леоніда Кононовича),
8. «Будинок, який умів розмовляти» Марії Микицей (серія «Книготерапія», післямова Катерини Єгорушкіної, ілюстрації Тетяни Копитової),
9. «Спалах. Заворушення в арабських країнах » Тахара бен Джеллуна (серія «De profundis », переклад з французької Євгенії  Кононенко, передмова Олеся Донія),
10. «Скарб Солоного лиману» Олексія Огульчанського (серія «Українська дитяча класика», передмова Галини Малик),
11. «Солька і кухар Тара-пата» Оксани Лущевської та Лани Світанкової (ілюстрації Ольги Гаврилової),
12. «Вісім днів із життя Бурундука» Івана Андрусяка (серія «Книготерапія», післямова Катерини Єгорушкіної, ілюстрації Ганни Осадко),
13. «Хрустальна свиноферма» Михайла Бриниха,

14. Подарункове видання поеми Себастіана Бранта «Корабель дурнів» (ілюстрації Юрія Чаришнікова),

15. Антологія «Тотальний футбол» ( серія «De profundis »,  вміщує есеї Сергія Жадана, Євгена Положія, Наталки Сняданко, Сашка Ушкалова, Павла Гюлле, Марека Бєньчика, Наташі Ґерке та Пьотра Сємьона),

16. «Чого Волошка запишалась» Дмитра Чередниченка (серія «Сучасна дитяча проза», ілюстрації Наталі Клочкової),
17.  «Про Омеляна Ковча, Івана Павла ІІ, Олександра Меня, Далай-ламу XIV та Валерія Марченка » Наталії Пуряєвої (серія «Життя видатних дітей»),

18. «Чарівна ферма пана Мак-Брума» (ілюстрації Анни Сарвіри, переклад з англійської Микити Ярового),

19. «315 польських замків і резиденцій в Україні. Частина 2» Дмитра Антонюка.

Кілька «гранівських» книг цього року вийшли за підтримки Польського Інституту в Києві, Французького Культурного Центру, норвезького фонду NORLA.

 

Про перемоги

Найризикованішими експериментами видавництва цього року стали кулінарна повість для дітей «Солька і кухар Тара-пата» Оксани Лущевської та Лани Світанкової і подарункове видання поеми Себастіана Бранта «Корабель дурнів» в ілюструванні Юрія Чаришнікова. Обидві книги були відзначені найвищими нагородами Міжнародної книжкової виставки «Мистецтво книги» в Москві. Ці ж книги нещодавно перемогли в конкурсі Державного комітету телебачення і радіомовлення України «Краща книга України» (номінації «Мистецтво друку» та «Світ дитинства»). Вже втретє книги «Граней-Т» ввійшли до «100 кращих товарів Україні», які визначає Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості.

Напрочуд важливо, що 2012-го «гранівська» книга «Вечера на хуторе близ Диканьки», проілюстрована Володимиром Штанком, потрапила до Почесного списку найкращих сучасних книжок для дітей, який   щороку укладає міжнародне журі літературної премії імені Г. Х. Андерсена.

Найсвіжіша перемога «Граней-Т» – премія «Дитяча Книга року ВВС», яку здобуло «Таємне товариство Боягузів та Брехунів» Лесі Ворониної. До короткого списку премії ввійшла також повість Івана Андрусяка «Вісім днів із життя Бурундука».

 

Про конкурси і виставки

Цього року вже вшосте видавництво «Грані-Т» та «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України провели серед учнів 5-9 класів конкурс « Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу ». До 1 квітня триває також конкурс для вчителів «Найкращий конспект уроку з позакласного читання сучасної української літератури у 5-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2012-2013 навчальному році».

Цьогоріч  «Грані-Т» відвідали кілька міжнародних ярмарків та виставок: у березні – Ляйпцизький книжковий ярмарок, у вересні – Московську книжкову і в листопаді – Московський non/fiction.

 

Про заходи

Пам’ятними для видавництва є шість дитячих читань «Віршолюбики», в яких взяли участь художниця Марися Рудська, народний депутат Олесь Доній, режисер Сергій Архипчук, журналісти Юлія Банкова, Ірина Ванникова, Марічка Падалко, Яна Конотоп, письменники  Іван АндрусякСергій ПантюкСвітлана ПоваляєваПавло Коробчук, мисткиня Анжеліка Рудницька, музиканти Діля (Едуард Приступа), Юлія Лорд, Євген Їжак («ТаРута»), Роман Коляда, гурт «Кроки», сестри Тельнюк, Мирослав Кувалдін і Каша Сальцова («Крихітка»).

Цьогоріч видавництво також організувало персональну виставку робіт художника-ілюстратора Надії Дойчевої-Бут в Літературно-меморіальному музеї-квартирі П. Тичини. Разом із Надією видавництво вже зробило близько 20 книжок.

 

Про досягнення

2012-й подарував «Граням-Т» новий сайт, на якому з’явилися актуальні теми для батьків та забавлянки для дітей. Видавництво тішиться також новим інтернет-магазином дитячої книги «Лулука», розробленим разом із партнерами. Активізувалася робота «Граней-Т» в соціальних мережах, свої сторінки в яких видавництво перетворило на мережеві міні-журнали з пізнавальною книжковою інформацією та численними конкурсами.

 

Про плани

У найближчих видавничих планах – перевидання поетичних бестселерів Івана Андрусяка «М’яке і пухнасте» та «Зайчикова книжечка», а також повісті Андрія Бачинського «Пригоди Остапа і Даринки». На початку нового року із друку вийде повість Надії Гуменюк «Чупакабра і чотири «мушкетери» в ілюструванні Ольги Кузнєцової. Видавництво завершує роботу над книгами Тамари Гундорової «Транзитна культура. Симптоми постколоніальної травми» (серія  « De   profundis »)  та Жана Жіоно «Чоловік, який садив дерева» (ілюстрації Надії Дойчевої-Бут). І паралельно «Грані-Т» починають верстати подарункову книгу для дітей Івана Андрусяка «Пінгвінік» в ілюструванні Олени Шикури.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

19.05.2024|11:47
В Україні видали першу частину з трилогії Соми Морґенштерна
19.05.2024|11:41
«Мій розмір – Чернівці»: у «Видавництві 21» триває передпродаж нової книжки Володимира Килинича
19.05.2024|11:36
Вільні голоси Криму. До друку готують документальну книжку про кримських політв’язнів
17.05.2024|14:06
Оголошено короткий список VI Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея
10.05.2024|18:25
ВСЛ оголосило передзамовлення на книжку Сергія Руденка "Анатомія ненависті. путін і Україна"
07.05.2024|08:27
11-12 травня у Львові відбудеться Coffee, Books & Vintage Festival #4
03.05.2024|13:07
Видавництво "Комубук" відкрило передзамовлення на новий роман Софії Андрухович "Катананхе"
02.05.2024|06:31
У Києві відкриється виставка фоторобіт Максима Кривцова
30.04.2024|08:08
100 найкращих книжок фестивалю «Книжкова країна»
27.04.2024|18:07
Культовий роман Любка Дереша "Культ" вийшов у ВСЛ


Партнери