Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

ТОП-10 книг на День всіх закоханих

14 лютого – не тільки День всіх закоханих, але й Всесвітній день дарування книг.

14 лютого – не тільки День всіх закоханих, але й Всесвітній день дарування книг. Спеціально до цих особливих дат в календарі ми зробили підбірку книг про кохання.

«Любов, свобода, само-бутність. Нове бачення стосунків» Ошо (Terra Incognita)

Як любити себе – й не бути самозакоханим? Як кохати іншого, не зв’язуючи себе путами залежності? Як відшукати серед несправжніх тіней любові – любов істинну: ту, яка спроможна привести нас до зернини божественного в нашому єстві? І як, лишившися сам-на-сам із собою, ніколи не знати самотності? Над цими та багатьма іншими наріжними питаннями нашого життя замислюється Ошо у книзі “Любов, свобода, само-бутність”. Відповіді, що він їх пропонує, – незвичні, часом навіть провокаційні, але міркувати разом із ним незмінно цікаво.

Доступні, дотепні й динамічні оповіді Ошо не залишать байдужим широке коло читачів: не дарма ж він вважається справжньою рок-зіркою сучасної езотеричної філософії. Матеріал для цієї книги вибрано з різних виступів Ошо перед живою аудиторією. Усі його промови і бесіди були опубліковані в повному обсязі як книги, також вони доступні у вигляді оригінальних аудіозаписів.

«Світло, яке ми втратили» Джилл Сантополо (КСД)

Так мало часу. Так багато невимовлених слів…

Кажуть, закоханим потрібно бачити очі одне одного щодня. Але справжньому, надзвичайно сильному почуттю достатньо однієї зустрічі. Мить, яка грітиме спогадами все життя… Таким було кохання Люсі та Ґейба. Вони зустрілися вперше ще в студентські роки. Мрійники, сповнені великих сподівань на майбутнє. Однак доля розкидала їх по світу.

Ґейб став відомим фотожурналістом, Люсі вийшла заміж, народила дітей і зробила кар’єру на телебаченні. Вони не бачилися роками, окрім кількох коротких зустрічей. Та єдине, що весь час з’єднувало їх, – світло кохання в цьому буремному житті… Чи подарує їм доля ще одну зустріч і шанс віднайти втрачене світло?

«Щастя в моїх руках» Аньес Мартен-Люган (ВСЛ)

У юності Іріса мріяла шити одяг, проте її батьки зробили все можливе, щоб їхня дочка здобула пристойніший фах. Тепер її життя рухається за найгіршим сценарієм – зі щоденною рутиною буднів і свят, у якій навіть почуття коханого чоловіка в’януть просто на очах. І, здається, вже ніщо не може цього змінити.

А проте одного дня Іріса зважується на відчайдушну спробу оживити свою давню мрію. Так вона потрапляє до Парижа. Нові враження, нові люди, нове життя. Та чи зможе Іріса зберегти своє справжнє кохання? Чи зможе знайти себе справжню? Чи зможе прийняти виклик і вийти переможницею?

Фредерік Бегбеде «Кохання живе три роки» (КМ-Букс)

Наскільки довговічна романтика у стосунках? Чи можна любити вічно? Якщо хочете дізнатися французький погляд на проблему, спробуйте купити книгу «Любов живе три роки». Її головний герой, журналіст Марк Марроньє, переконаний, що любовні переживання мають трирічний «термін придатності».

Але життя підносить йому свої сюрпризи. І незабаром його теорія пройде жорстку перевірку на міцність.

«Ожинова зима» Сара Джіо (VIVAT)

Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну в місцевий готель. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця.

Сіеттл, 2010. Репортер «Сіеттл Ґеральд» Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу «ожинову зиму» (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого. Вона дізнається про викрадення, яке так і залишилося нерозкритим, і присягається віднайти правду. Виявляється, що між життями цих двох жінок існує багато несподіваних паралелей…

Андрій Любка «Твій погляд, Чіо-Чіо-Сан» (Meridian Czernowitz)

П’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить.

Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї.

Люко Дашвар «Ініціація» (КСД)

Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було…

Тим часом у Києві одна дівчина потрапляє у вир дивних подій. Усе починається зі снів про мерців, далі — зустріч із нотаріусом Германом та його зникнення. І Блейк, у якого Меланія закохується до нестями, і який зраджує її. Від того часу дівчині сниться вже інший сон: про розлючений натовп, стару жінку, Блейка, який прохає про допомогу… От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них — хоче він того чи ні — пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною…

«Любов та бюджет» Любомир Остапів (Yakaboo)

Гроші та буденність здатні зруйнувати рожеві окуляри міцного кохання. Фінансист Любомир Остапів вирішив допомогти закоханим заздалегідь проговорити основні питання, на які вони мають дати для себе відповідь, якщо прагнуть уникнути затяжних конфліктів у майбутньому.Б

Діана Вінн Джоунс «Мандрівний замок Хаула» (ВСЛ)

«Мандрівний замок Хаула» – найвідоміша книга британки Діани Вінн Джоунс. Після прочитання роману рекомендуємо оцінити і однойменне аніме Хаяо Міядзакі.

Після того як відьма перетворює юну Софі на стареньку бабусю, головна героїня вимушена покинути дім та шукати зловмисницю. Тут і починаються справжні дивовижі.

Трумен Капоте «Інші голоси, інші кімнати» (VIVAT)

Напівавтобіографічний роман «Інші голоси, інші кімнати» Трумена Капоте, одного з найвідоміших прозаїків ХХ століття, — це історія тринадцятирічного хлопчика, котрий, дорослішаючи, намагається розгадати таємниці любові і смерті. Після втрати матері Джоел вирушає в маєток батька, якого ніколи не бачив. Натомість він знайомиться з мачухою та її кузеном.

Також доля зводить його із сестрами Айдабель і Флорабель — такими однаковими і такими різними… В оточенні старих стін і нових людей минають Джоелові дні, упродовж яких він пізнає себе й світ, дні між дитинством і юністю… 



Додаткові матеріали

ТОП-10 малих видавництв дитячої літератури, за якими варто слідкувати
ТОП-5 книжок, які рекомендує засновниця бібліотеки Botan Альона Іванова
ТОП-8 книжок про втрату
ТОП-17 книжок, які вийшли у січні
ТОП-5 книг, які допоможуть перетворити ідею на гроші
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

14.04.2024|20:47
«Видавництво Старого Лева» започатковує цикл подій про Схід та Південь України
10.04.2024|14:36
Переклади книжок Асєєва та Жадана номінували на PEN America Translation Prize
08.04.2024|17:57
9 квітня у Івано-Франківську Юлія Чернінька презентує книгу "Барні 613"
08.04.2024|13:56
Війна та нові співбесідники для України
08.04.2024|13:54
Польською вийшов друком роман Олександра Клименка «Орфей і Соломія»
05.04.2024|16:06
У ВСЛ виходить новий роман Юлії Чернінької "Спадок на кістках"
04.04.2024|17:19
Анатомія Шонди Раймс, або Як уникнути покарання за серіали? Лекція від кінокритикині Катерини Сліпченко
20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ


Партнери