Головна\Події\Фестивалі

Події

09.09.2012|16:43|Буквоїд

У Львові відбудеться Видавничий бізнес-форум. ПОВНА ПРОГРАМА

12-14 вересня у Львові відбудеться Видавничий бізнес-форум. Подаємо повну програму форуму

12 вересня
Місце проведення:
 Національний університет «Львівська політехніка», вул. Степана Бандери, 12, головний корпус, конференц-зал № 204

12:00 - 14:00 Круглий стіл "Чи буде українська книга після виборів?: Як вплине розстановка політичних сил в парламенті на розвиток книговидання, бібліотек, освіти, науки і культури в Україні" за участі повноважних представників політичних партій, державних службовців, видавців, журналістів. Доповідачі: президент УАВК Олександр Афонін, президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль. Модератор - Тарас Плахтій


13 вересня 2012. 12.00 - 18.30
Місце проведення: готель «Леополіс», конференц-зал, вул. Театральна, 16

12.00 - 12.50 Як правильно оформити авторський договір? Практичні поради авторам і видавцям, авторський семінар Володимира Коноваленка, Навчальна книга "Богдан"
У законодавстві про інтелектуальну власність та в податковому законодавстві багато термінів мають різне значення, наприклад «роялті». У випадку підписання договору замовлення типовою помилкою є неправильне нарахування єдиного соціального внеску на винагороду. Термін «змішаний договір» дає можливість уникнути такої помилки. Автор доповіді розкриє також інші питання формування умов авторських договорів.

Володимир Володимирович Коноваленко - автор 8 популярних книг про інтелектуальну власність, більше 235 статей, що вийшли в друкованих ЗМІ. Більше 40 винаходів Володимира запатентовані у США, Японії та інших країнах. Коноваленко створив та впроваджує систему управління авторським правом (СУАП) у видавництвах, телерадіокомпаніях та інших компаніях.

13.00 - 14.45 Двадцять чотири маркетинговi тренди: змiни в поведiнцi споживачiв, Валерій Пекар, підприємець, викладач Києво-Могилянської Бізнес-Школи
Завтрашній світ мало схожий на вчорашній. Нові соціальні і психологічні тренди суттєво змінюють поведінку споживачів, і тому бізнес може або заробити великі гроші у нових нішах, або суттєво втратити через нові загрози. Для тих, хто не вивчає тренди, ці можливості та загрози виглядають раптовими і непередбачуваними. Натомість ті, хто приділяє увагу майбутньому, заздалегідь можуть підготуватися. Тільки не кажіть "це не в нашій країні" або "це нас не стосується".

Валерій Пекар - підприємець з 20-річним стажем із досвідом роботи в різних галузях, викладач Києво-Могилянської Бізнес-Школи, автор більше 250 статей з менеджменту, маркетингу, футурології, інформаційних технологій.

15.00 - 16.30 Створення видавцями власної книготорговельнї мережі. Проводить Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК)
Модератори:

Олександ Афонін, президент УАВК;

Красовицький Олександр, генеральний директор видавництва «Фоліо», член Правління Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів.


17.00 - 18.30 Презентація книги Адріана Сливоцького «Мистецтво творення попиту: як передбачати прагнення покупців». Скайп-конференція з автором. Проводить Львівська бізнес-школа УКУ

 

13 вересня 2012, 14.00 - 15.30, готель Жорж
Круглий стіл з неймінгу та брендінгу «Як назвеш корабель, так він і попливе»
Організатор: Видавництво Старого Лева
Учасники: Письменниця Наталя Гузєєва, продюсер Михайло Маргуліс, фахівець з брендінгу Михайло Степанський та юрист Гузій Дмитро
Модератор: Мар´яна Савка, головний редактор Видавництва Старого Лева
Від чого залежить успіх літературного персонажу? Як зробити бренд з казкового героя? Таємницями успіху з брендінгу та неймінгу ділиться авторка Капітошки та Петрика П´яточкіна Наталя Гузєєва та спеціально запрошений фахівець з брендінгу Михайло Степанський, .

Наташа Гузєєва - українська сценаристка, письменниця. Закінчила Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка. Автор сценаріїв мультфільмів: «Капітошка» (1980), «Як Петрик П´яточкін слоників рахував» (1984), «Повертайся, Капітошко!» (1989), «Любов і смерть картоплі звичайної» (1990), «Було нудно» (1991), «Тополя» (1996, у співавт.) Член Національної спілки кінематографістів України.

Михайло Маргуліс, народився 1961 р. в Києві в родині лікаря та економіста. Вчився в Києві - у будівельному інституті, на інженера-машинобудівника, в інституті культури, на режисера, а також в бізнес-школах Німеччини, Ірландії та Швейцарії. Працював у театрах Києва та Ашхабада. На даний момент є консультантом у сфері бізнес-процесів великих світових компаній, літературним агентом багатьох видавництв, менеджером і продюсером автора Капітошки та Петрика П´яточкіна Наташі Гузєєвої. Живе в Швейцарії, Німеччині та Україні.

Михайло Степанський - у 2010 році відкрив власне бюро неймінгу NEAT NAME. У портфоліо NEAT NAME є роботи для мереж супермаркетів ВЕЛИКА КИШЕНЯ та ФОЗЗІ Груп, мережі КОСМО, банку ВТБ, УКРСІББАНКУ, мережі магазинів АЛЛО, мереж ресторанів КОЗИРНА КАРТА, PEES BOY CLUB, ПРОТЕЖЕ та CARTE BLANCHE, брендінгових та рекламних агенцій VOLGA VOLGA, BRANDAID, WELLHEAD, DUTCH DESIGN HOUSE, HEADSHOT, LEO BURNETT та для багатьох інших компаній та брендів. Михайло Степанський є співавтором книжки для дітей "Чарівний Пластилін", видавництво "Махаон".

Гузій Дмитро Миколайович - керівник юридичної практики, закінчив відділення „міжнародне право" Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка в 1998 році. Розпочав професійну діяльність в галузі права з 1996 року, в тому числі з 1998 року в київському офісі компанії Arthur Andersen, з 1999 року в ТзОВ „Кліточенко, Мінін та партнери" (з 2003 року - ТзОВ „КМ Партнери"). Вільно володіє та працює українською, російською та англійською мовами. Член Асоціації юристів України.

14 вересня 2012, 10.30 - 18.00
Місце проведення:
готель «Леополіс», конференц-зал, вул. Театральна, 16

10.30 - 11.00 «Тенденції розвитку книжково-видавничого ринку на прикладі міжнародного медіа концерну Bonnier AB» (Швеція), Марія Онищенко, директор медіахолдингу Bonnier Business Press Ukraine
1. Основні тенденції розвитку книжково-видавничого ринку Європи на прикладі досвіду міжнародного медіаконцерну Bonnier АВ.
2. Диверсифікація ринку: електронні видання - ще один шлях розвитку видавничого бізнесу, а не загибель паперових копій.
3. Спеціалізовані бізнес-видання - досвід і можливості розвитку в Україні

Марія Онищенко - з січня 2012 року директор представництва шведського концерну Bonnier в Україні (ТОВ "Ринок медіа"). У 2006-2011 - Видавничий дім "Український медіа холдинг", директор журналів "Деньги.ua" і Time Out Kiev. Працювала комерційним директором журналу "Профіль", начальником відділу маркетингу газети "Ділова столиця". Закінчила факультет маркетингу Київського Національного Економічного Університету

11.00 - 11.50 «Пільги з ПДВ для книговидавців і періодичної преси: практика застосування та перспектива відміни», Олена Глогов´як, менеджер відділу податкових та юридичних послуг міжнародної консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers, за підтримки медіахолдінгу Bonnier Business Press Ukraine
1.Поточна практика застосування пільг з ПДВ для книговидавців і періодичної преси.
2.Потенційний вплив відміни податкових пільг на книговидавців та розвиток книжкового ринку України
3.Зарубіжний досвід оподаткування видавничої галузі .

Олена Глогов´як - менеджер групи непрямих податків відділу податкових та юридичних питань PwC в Україні. Працювала в компанії «Проктер енд Гембл Україна» на посаді менеджера з податкових питань та на посаді менеджера з непрямих податків групи компаній в Україні, Росії і Казахстані. У 2012 році склала іспити на кваліфікацію Асоціації Сертифікованих Бухгалтерів (ACCA).

12.00 - 12.50 «Книжки для покоління Y», Оксана Соржуленко, керівник напряму Digital агенції PRP Ukraine
Чому покоління Y? Через 3 роки вони стануть найбільшою купівельною групою. Покоління Y в Україні обирає розважальний контент та спілкування, основним каналом комунікації для них є Інтернет. Огляд останніх даних дослідження вподобань «покоління Y»: тренди у поведінці молоді, що хочуть отримати в онлайні та офлайні, яким каналам комунікації надають перевагу. Як просувати книжки в онлайні? чи потрібно створювати сайт для книжки/ автора/ видавництва? яким він може бути (контент, дизайн, функціонал)? як просувати вебсайт? На яких онлайн майданчиках має бути книжка: соціальні мережі, блогосфера, нішеві канали, Вікіпедія.

Оксана Соржуленко -  частиною команди PRP стала на початку 2007 року. Працювала з міжнародними та українськими компаніями Coca-Cola, Sanofi, Microsoft, Unilever, Tetra Pak, DPD, MM Packaging, BAT, Patchi, Roshen, Smart-Holding, Fozzy Group, IDS Aqua Sevice, «Оболонь» та іншими. Має досвід роботи спеціалістом з корпоративних комунікацій «Крафт Фудз Україна» та PR-менеджером брендів Clarins, Thierry Mugler, Hermes. Освіту за основною спеціальністю «Політологія» та додатковою «Соціологія» отримала в «Києво-Могилянській академії». Ступінь магістра політичних наук здобула в Національному університеті ім. Тараса Шевченка.

13.00 - 13.50« Книга як засіб передачі рекламного повідомлення», Денис Каплунов, за підтримки інтернет-книгарні ділової літератури kniga.biz.ua
Чи відомі вам як заробити більше із продажів однієї книги? Відповідь проста - за допомогою реклами. Багатьом слово «реклама» видається негідним. Саме тому що в Україні із цим ще не вміють працювати. Видавництва інших країн вже давно красиво та непомітно використовують рекламні повідомлення у текстах книг як джерело додаткового доходу.

Денис Каплунов - один з найвідоміших копірайтерів у країнах СНГ. Автор бестселлера «Копирайтинг Массового Поражения», у 2011 році книга була у ТОП-5 бізнес-книг за версією kniga.biz.ua, бестселлер на порталі OZON. Автор кращого блогу по копірайтингу «Копирайтинг от А до Ю» згідно рейтингу ePochta. Особисті рекорди: вартість одного з проектів - 4,5 млн. евро, текст рекламного повідомлення із конверсією 41% - кожен другий читач становився покупцем. Член Асоціації інтернет-маркетологів та web-програмістів.

14.00 - 14.50 «Книги. Інтернет. Мобільні прилади - точки перетину», Олексій Мась, Керівник "Української банерної мережі" bannerka.ua, Електронної пошти України Mail.UA, керівник Книжкової банерної мережі book.bannerka.ua та порталу для шанувальників книг Book.ua, один з засновників Форуму інтернет-діячів України iforum.ua
Прості заходи, які ви можете зроби вже зараз для взаємодії з читачем: використання нових шляхів поширення літературних творів за допомогою можливостей Інтернет, мобільних пристроїв та соціальних мереж для обміну враженнями від прочитаних книжок, їх розповсюдження за допомогою інтернет-магазинів та інформування про новинки книговидання та літературні заходи.

Олексій Мась - за фахом радіофізик. В інтернет-бізнесі з 1998 року. Засновник таких проектів як Infostore.org, Украинський портал uaportal.com, та багатьох інших. Проводить майстер-класи із заснування нових бізнесів та самоменеджменту, пише книгу про філософію менеджмента у креативних коллективах, автор статей у журналах «Управление компанией» та «Новий менеджмент»

15.00 - 15.50 «Рекламні кампанії в Інтернеті», Ігор Бобряков, засновник та технічний директор у JayaDigital
Сучасні технології стрімко змінюють спосіб життя та відповідно способи ведення бізнесу. Для того, щоб компанія залишалась конкурентоспроможною в нових умовах, необхідно швидко адаптуватися, та створювати конструктивні зв´язки зі своїми споживачами в тих просторах, де вони починають проводити все більше часу. Ефективне виконання стратегії присутності в нових медіа становиться критично важливим елементом в рамках загальної операційної діяльності компанії.

Ігор Бобряков- рекламіст, ІТ-консультант з 10-річним стажем роботи в сфері реклами, маркетингу та інформаційних технологій. Викладач в Київському Інституті Реклами та Школі Рекламних Технологій. Клієнти: «Wrigley», «CURTIS», Техноком - ТМ «Мивина», ТМ «NIVEA», ТМ «Чайна Країна», «Bikerland».

16.00 - 16.50 «Формування авторського бренду», Ольга Іванова, директор з маркетингу видавництва «Ексмо» та мережі книжкових супермаркетів «Читай-город» та «КС»

17.00 - 17.50 «Ефективні засоби малобюджетних рекламних кампаній», Вікторія Руденок, директор з розвитку книгарні «Читайка»
Кожного дня ми отримуємо чимало рекламних повідомлень. Ролики на телебаченні, повідомлення на бігбордах, конкурси та акції від відомих брендів. У випадку коли є значний бюджет на промоцію продукту - можна створювати масштабні рекламні кампанії. Що ж робити коли грошей на рекламу немає? Чи можна без значного бюджету зробити компанію, книгу, проект відомими?
Вікторія Руденок - за фахом фізик. Досвід роботи у рекламі 12 років. За час роботи у рекламних агенціях розробила більше ніж 200 тендерних пропозицій різного масштабу, загальний обсяг контрактів перевищує 10 млн доларів. Працювала з компаніями «ФіліпМорріс», ТМ «Торчин», НР, «Asus», корпорацією «Олімп», «Київстар», «МТС», «PeopleNet», ТМ «Жайвір» та іншими. Один із проектів отримав нагороду Effie Awards. У 2008 році стала співвласницею книжкового магазину «Читайка», створила торгівельну марку та програму розвитку компанії. Одне з найбільших особистих досягнень - уміння поєднувати робочі проекти з вихованням чотирьох дітей.

Модератор всіх заходівВікторія Руденок, директор з розвитку книгарні «Читайка»



Додаткові матеріали

03.09.2012|21:19|Події
Журнал «ШО» на 7-му Міжнародному літфесті у Львові
30.08.2012|13:58|Події
«Los Colorados» примусять львівський Форум видавців танцювати
28.08.2012|09:29|Події
Бруно Шульца на Форумі видавців представлять Юрій Андрухович, Віктор Єрофеєв, львівські гноми та інші
27.08.2012|16:39|Події
«Твердиня» на XІХ Форумі видавців у Львові
24.08.2012|21:31|Події
На Форумі видавців Ігор Павлюк презентує дві книги
21.08.2012|20:50|Події
Валерій Шевчук презентує на Львівському форумі видавців книгу «Птахи з невидимого острова»
15.08.2012|23:03|Події
У Львові відбудеться Бруно-фест
13.08.2012|14:13|Події
На Форумі видавців перекладачі об’єднаються у спілку та проголосять маніфест: «Перекладач не дивак-ентузіаст»
09.08.2012|07:33|Події
На 19-му Форумі видавців відбудеться фестиваль «Від Сковороди до Сковороди: 290 років від дня народження»
02.08.2012|18:05|Події
Мартін Поллак розкаже, як просувати українську літературу на світових фестивалях
02.08.2012|07:56|Події
Карпа, Андрухович, Забужко та ще 100 письменників приїдуть на 19-й Форум видавців
01.08.2012|14:32|Події
«Мама» «Капітошки» та «Петрика П’яточкіна» проведе майстер-клас на Форумі видавців
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери