Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

Мартін Поллак розкаже, як просувати українську літературу на світових фестивалях

Мартін Поллак, австрійський письменник, журналіст та перекладач, на 19-му Форумі видавців у Львові проведе воркшоп, де поділиться своїм професійним досвідом та розповість про те, як організовувати культурні обміни. Зокрема, розкаже про програму "Tranzyt: Польща, Україна, Білорусь", куратором якої він є.

Ідея Поллака: завдяки спільним акціям з польськими авторами, які є популярні в Німеччині, зробити популярнішими якісні, але поки що менш відомі німецькому читачеві, українську та білоруську літератури.

«Tranzyt: Польща, Україна, Білорусь» - це довгостроковий проект, спрямований на інтеграцію літературного середовища України та Білорусі у європейський простір. В рамках програми уже відбулася поїздка українських письменників та видавців на Лейпцизький книжковий ярмарок у березні 2012 року, співорганізаторами якої виступили Форум видавців та Фонда Рината Ахметова "Розвиток України".

 Мартін Поллак - автор книг, які так чи інакше пов´язані із проблематикою Центральної та Східної Європи, зокрема - долею східноєвропейського єврейства. Йому присвоєно Австрійську державну премію за літературний переклад (2003), німецька премія Карла Дедеціуса за переклади з польської (2007), ряд польських літературних премій, Лейпцизька книжкова премія за вклад у європейське порозуміння (2011), Премія польського ПЕН-клубу за видатні перекладацькі досягнення (2011) та ін.

Фестиваль літературних фестивалів «Контекст» відбудеться вперше у межах 19-го Форуму видавців у Львові програми і3 Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Проект спрямований розвиток літературного менеджменту, налагодження контактів між різними гравцями української літературної сфери та організацію культурних подій. Однією зі складових «Контексту» стануть воркшопи, які проводитимуть експерти із культурного менеджменту 8-ми країн світу: України, Австрії, Польщі, Чехії, Словаччини, Латвії, Росії, Швейцарії.

 Інші заходи з Мартіном Поллаком на Форумі видавців:
 в межах програми Міжнародного літературного фестивалю: презентація польської версії останньої книги Поллака - про еміграцію з Галичини в кінці 19-го ст.  - в межах фестивалю «Бруно Шульц»: участь в дискусіях участь в дискусіях та презентаціях.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери