Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

16.02.2011|13:51|Буквоїд

Завтра у Вільнюсі відкривається міжнародний книжковий ярмарок

З 17 до 20 лютого в литовському виставкому центрі «Litexpo»проходитимеXIIВільнюський міжнародний книжковий ярмарок.

Найважливіший акцент імпрези – книжкові новинки, підготовлені спеціально до ярмарку. Цього року з ними відвідувачів ярмарку ознайомлять 220 видавництв та наукових установ з 9 країн.Україну представлятиме у Литві київське видавництво «Балтія-Друк», яке підготувало у 2010 році унікальний міжнародний проект «Грюнвальдська битва – битва народів». Це перша спроба істориків трьох країн – України, Білорусі та Литви – створити спільну історію одного з важливих періодів у розвитку європейської цивілізації, відтворивши події, що відбулися шість століть тому і вплинули на долю народів, які складали в ті часи єдину державу – Велике князівство Литовське, повідомляє Держкомтелерадіо.

У липні 2010 року європейська громадськість відзначила 600-у річницю Грюнвальдської битви, яка зупинила експансію німецьких лицарів-хрестоносців на схід і змінила хід європейської історії. Велике князівство Литовське – полі етнічна держава, що об’єднала литовські, білоруські і українські князівства – стало своєрідним щитом від хрестоносців для народів Східної Європи. Саме війська литовського князівства спільно з армією Королівства Польського розбили в 1410 році під Грюнвальдом військо Тевтонського ордена. В битві брали участь представники більш ніж 30 народів і етнічних груп, тому ця перемога сприймалась народами Європи як перемога балто-слов’янської цивілізації.

Видання «Грюнвальдська битва – битва народів» є масштабним міжнародним проектом, підготовленим на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» і створеним за підтримки Міністерства закордонних справ  Литви та Посольства Республіки Білорусь в Україні. Його автори – вчені з трьох країн-учасниць проекту: доктор історичних наук, професор Альфредас Бумблаускас (Литва), доктор історичних наук, професор Ігор Марзалюк (Білорусь), кандидат історичних наук Борис Черкас (Україна).

20 лютого 2011 року в рамках Вільнюського ярмарку відбудеться презентація видання «Грюнвальдська битва – битва народів» литовською мовою,яке було перекладено і видано литовським державним видавництвом «Видавничий центр науки та енциклопедій». У презентації, що почнеться о 12 годині у конференц-залі 5.1 виставкового центру «Litexpo» (II поверх), візьмуть участь Тимчасовий повірений у справах України в Литовській Республіці Попик Сергій Дмитрович, а також представники української діаспори в Литві, які зможуть ознайомитись з цим виданням мовою оригіналу. Вестиме презентацію один з авторів видання – доктор історичних наук, професор Альфредас Бумблаускас.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери