Головна\Події\Рейтинг

Події

26.04.2010|07:19|Буквоїд

Топ-10 квітня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у квітні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.



Леннарт Дальгрен. «Всупереч абсурду.
Як я підкоряв Росію, а вона – мене»

Ця книга — спогади людини, яка відкривала перші магазини Ікеа в Росії. Леннарт Дальгрен був призначений генеральним директором російського підрозділу Ікеа у 1998 році, коли мало хто в Росії чув назву цієї компанії. Йому належало непросте рішення — продовжити  розвивати бізнес, незважаючи на кризу 1998 року. Перші роки він кожен день стикався з протидією російської бюрократичної машини, безглуздої і нещадної. Але всупереч, часом абсурдного протистояння, Леннарту Дальгрену вдалося досягти вражаючих результатів. У своїх спогадах він не обмежується хронологією боротьби із московськими та підмосковними можновладцями найвищого рівня, він не соромлячись називає імена і висловлюває власну, місцями досить неприємну, інтерпретацію подій.



Пол Челлен. «Доктор Хаус, якого створив Х´ю Лорі»


Путівник по серіалу «Доктор Хаус» з детальним описів всіх тонкощів сюжету, характерів, медичних проблем. Іронічний та точний у деталях, путівник, напевно, порадує всіх шанувальників серіалу і персонально Х´ю Лорі.
Книга «Доктор Хаус, якого створив Х´ю Лорі» розповість всю правду про акторів та їх героїв. А також розкаже таємниці зйомок кожної серії.

Як сталося, що американський телесеріал про злобного лікаря став одним із найпопулярніших телепроектів? Як сталося, що депресивний англійський актор з Кембриджською освітою зачарував як глядачів, так і критиків? І чому така величезна кількість людей обожнює доктора Хауса?

 


Олександр Зоріч. «Сомнамбула. Книга 1. Зірка на ім´я Сонце»
 
Об´єднане Людство 2468 року... Прекрасний новий світ, створений стараннями тисяч пасіонаріїв, серед яких — нащадки Марусі Гумільової.
Лейтенант Матвій Гумільов тільки-но закінчив престижну академію Космофлоту. Перед ним відчинено всі дороги, але він обирає найважчу: службу в особливій бригаді «Беллона», яка щодня і щогодини протистоїть міжпланетній злочинності. На космічних трасах майбутнього неспокійно. Пірати, що осіли в глухих куточках Сонячної системи, грабують каравани і викрадають людей… Рідко доводиться лейтенанту Гумільову залишати кабіну свого корвета. Але одного разу він таки зустрічає дівчину своєї мрії: Анну Петровську. Матвій і Анна, здається, створені одне для одного ...
Але вони не знають, що доля готує їм несподівані випробування.




Олег Дорман
. «Життя Ліліани Лунгіної, розказане нею у фільмі Олега Дормана»

Ліліана Лунгіна — уславлений майстер літературного перекладу. У дитинстві вона жила у Франції, Палестині, Німеччині, а на початку тридцятих років повернулася на батьківщину, до СРСР. Історія життя цієї дивовижної жінки — це  історія двадцятого сторіччя. Це історія драматичної епохи і водночас захоплюючий роман, в якому є все: сімейна драма — і долі російських емігрантів, любов — і зіткнення із німецьким фашизмом, смерть батька — і трагедії тридцять сьомого року, війна і евакуація, «відлига», розпад радянської імперії та зародження нової Росії. Віктор Некрасов, Давид Самойлов, Твардовський, Солженіцин, Євтушенко, Хрущов, Синявський, Бродський, Астрід Ліндгрен — ось герої її розповіді, далекі і близькі супутники її життя, яку вона погодилася розповісти перед камерою в документальному фільмі Олега Дормана.




Стіг Ларссон. «Дівчина з татуюванням дракона»

Стіг Ларссон – сенсація світового книжкового ринку, нова зірка на небосхилі європейської літератури, талановитий шведський письменник і журналіст, який став феноменально популярним завдяки своїй трилогії «MILLENUIM», що відкрив для читачів всього світу новий формат сучасної якісної прози.

Стіг Ларссон посів 1-е місце в рейтингу найпопулярніших авторів за опитуваннями європейських читачів у 2009 році, розділивши його зі Стефані Майєр.

Загадка юної родички, яка зникла сорок років тому, не дає спокою вже немолодому промисловому магнатові, і ось він робить останню в своєму житті спробу — доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу радше для того, аби позбутися власних неприємностей але незабаром розуміє: проблема - складніша, аніж видається на перший погляд.

Як пов´язана давня подія на острові з декількома вбивствами жінок, що трапилися в різні роки в різних куточках Швеції? При чому тут цитати з Третьої Книги Мойсея? І хто, врешті-решт, здійснив замах на життя самого Мікаеля, коли він підійшов до розгадки дуже близько? І вже тим паче він не міг передбачити, що розслідування приведе його до справжнього пекла серед ідилічно мирного містечка.



Анатолій Бруснікін. «Герой іншого часу»


Дія нового роману Анатолія Бруснікіна відбувається на Кавказі за часів «Героя нашого часу» та «Кавказького бранця». Це географічний і літературний простір, в якому все змінюється і все залишається незмінним: «Там за добро — добро, і кров —  за кров, і ненависть безмірна, як кохання».


 

Мюріель Барбері. «Елегантність їжачихи»
 
Дія роману відбувається в багатих кварталах сучасного Парижу.

У фешенебельному будинку під одним дахом проживають люди, яких розділяє інтелектуальна, ментальна і майнова прірва: самотня консьєржка, яка захоплюється романами Толстого; дівчинка-підліток, яка готова померти через байдужість близьких; багатий японець, який не знаходить однодумців серед аристократів.

Але іноді стаються дива: після довгих років ненависті до світу й мовчазних тріумфів самотнього духу може з´явитися той, хто розгледить елегантність колючої їжачихи, оцінить її неповторний стиль і ніжну іронічну душу. Та чи кожен готовий до неймовірної зустрічі, яка буває лише раз у житті? 




Сергій Волков. «Чингісхан. Книга 1. Повелитель страху»


Коли Артем Новиков у 1979 році отримує у спадок від далекого родича замкнену скриньку, він ще не здогадується, що доля його відтепер міцно пов´язана з Чингісханом. Срібляста фігурка змусить Артема розлучитися з близькими, змінити характер, кине в вогненний пекло Афганської війни — і покаже, як монгольський сирота, приречений на смерть, став Володарем Всесвіту. Сила Чингісхана дрімає, але наближається день, коли вона зможе повернутися в світ.

 

Борис Акунін. «Весь світ театр»

Новий роман про пригоди Ераста Петровича Фандоріна.

Дія нового роману Бориса Акуніна «Весь світ театр» відбувається у 1911 році. Ераст Фандорін розслідує злочини, здійснені в одному із московських театрів.




Маріам Петросян. «Будинок, в якому...»


На околиці міста, серед стандартних новобудов, знаходиться Сірий Будинок, в якому живуть Сфінкс, Сліпий, Лорд, Тютюн, Македонський, Чорний та багато інших. Невідомо, чи справді Лорд зі шляхетного роду драконів, але ось Сліпий дійсно сліпий, а Сфінкс — мудрий. Тютюн, звичайно, не шакал, хоча і любить поживитися чужим добром. Для кожного в Будинку є своє прізвисько, та один день у ньому часом вміщує стільки, скільки нам, не прожити і за ціле життя. Кожного Дім приймає або відкидає. Будинок зберігає силу-силенну таємниць, і банальні «скелети у шафах» —  лише найбільш зрозумілий кут того незримого світу, куди немає ходу із зовнішнього, де перестають діяти звичні закони простору-часу.
Дім — це щось набагато більше, ніж інтернат для дітей, від яких відмовилися батьки. Дім — це їх окремий всесвіт.

  



Додаткові матеріали

12.03.2010|07:53|Події
Топ-10 березня від Ozon.ru
18.02.2010|07:37|Події
Топ-10 лютого від Ozon.ru
12.01.2010|11:22|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери