Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

18.02.2010|07:37|Буквоїд

Топ-10 лютого від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у лютому користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.



Борис Акунін. «Весь світ театр»

Новий роман про пригоди Ераста Петровича Фандоріна.

Дія нового роману Бориса Акуніна «Весь світ театр» відбувається у 1911 році. Ераст Фандорін розслідує злочини, здійснені в одному із московських театрів.




Стіг Ларссон. «Дівчина з татуюванням дракона»

Стіг Ларссон – сенсація світового книжкового ринку, нова зірка на небосхилі європейської літератури, талановитий шведський письменник і журналіст, який став феноменально популярним завдяки своїй трилогії «MILLENUIM», що відкрив для читачів всього світу новий формат сучасної якісної прози.

Стіг Ларссон посів 1-е місце в рейтингу найпопулярніших авторів за опитуваннями європейських читачів у 2009 році, розділивши його зі Стефані Майер.

Загадка юної родички, яка зникла сорок років тому, не дає спокою вже немолодому промисловому магнатові, і ось він робить останню в своєму житті спробу — доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу радше для того, аби відвернутися від власних неприємностей але незабаром розуміє: проблема - складніша, аніж видається на перший погляд.

Як пов´язана давня подія на острові з декількома вбивствами жінок, що трапилися в різні роки в різних куточках Швеції? При чому тут цитати з Третьої Книги Мойсея? І хто, врешті-решт, здійснив замах на життя самого Мікаеля, коли він підійшов до розгадки дуже близько? І вже тим більш він не міг передбачити, що розслідування приведе його до справжнього пекла серед ідилічно мирного містечка.



Ден Браун. «Втрачений символ»

Пригоди Роберта Ленгдона продовжуються. Цього разу йому належить розгадати найбільшу таємницю масонів, котра здатна змінити світ. Таємниці, що зберігались століттями, загадкові знаки та символи — і смертельна небезпечна подорож лабіринтами минулого…




Олег Дорман
. «Життя Ліліани Лунгіної, розказане нею у фільмі Олега Дормана»

Ліліана Лунгіна — уславлений майстер літературного перекладу. У дитинстві вона жила у Франції, Палестині, Німеччині, а на початку тридцятих років повернулася на батьківщину, до СРСР. Історія життя цієї дивовижної жінки — це  історія двадцятого сторіччя. Це історія драматичної епохи і водночас захоплюючий роман, в якому є все: сімейна драма — і долі російських емігрантів, любов — і зіткнення з німецьким фашизмом, смерть батька — і трагедії тридцять сьомого року, війна і евакуація, «відлига», розпад радянської імперії та зародження нової Росії. Віктор Некрасов, Давид Самойлов, Твардовський, Солженіцин, Євтушенко, Хрущов, Синявський, Бродський, Астрід Ліндгрен — ось герої її розповіді, далекі і близькі супутники її життя, яку вона погодилася розповісти перед камерою в документальному фільмі Олега Дормана.



Олександра Марініна
. «Погляд із вічності. Книга 3. Пекло»

Де ж ангел-охоронець родини Романових, який оберігав їх довгі роки від усіляких бід і нещасть? Все, що так ретельно вибудовувалось роками, одразу впало, як картковий будиночок. Пішли близькі люди, за сином полюють якісь злочинці, і він ховається, зовсім чужою стала донька. Гіркота та розпач оселилися в душах Родислава та Люби. Брехня, що роками роз´їдала їх родинний устрій, остаточно перемогла: вони опинилися на руїнах власного життя, яке нещодавно здавалось таким щасливим і гармонійним.

І все ж, всупереч всім зовнішнім обставинам, вони завжди любили один одного, і невже це не допоможе їм подолати будь-які, навіть найбільш трагічні випробування?..

 

Стіг Ларссон. «Дівчина, яка грала з вогнем»

Друга книга з циклу MILLENNIUM — суперпопулярної в усьому світі трилогії шведського письменника Стіга Ларссона

Пізно ввечері у своїй квартирі застрелено журналіста та його подругу —  людей, що вивчали канали постачання до Швеції секс-рабинь зі Східної Європи. Серед клієнтів цього бізнесу помічені представники владних структур. Отже, цілком зрозуміло яким колам була вигідна смерть цих двох.
Мікаель Блумквіст починає власне розслідування загибелі своїх колег та друзів і раптом дізнається, що у вбивстві підозрюють його давню знайому Лісбет Саландер, найдивнішу дівчину у світі, схильну грати з вогнем — наприклад, заливати його бензином. По всій Швеції триває полювання на «вбивцю-Психопатку», але Лісбет не боїться кинути виклик будь-кому —  і мафії, і громадськими структурам, і самої смерті.

 

Леонід Парфьонов.  «Намєдні. Наша ера. 1981-1990»

Третій том книжкового проекту «Намєдні. Наша ера. 1981-1990» присвячений особливо багатому подіями десятиліттю  —  80-м. Епоха розпочалася траурними маршами на похоронах генсеків, а потім розігналась до нищівної революції. Стариків з політбюро, продовольчу програму, книжку «Мала Земля», магазини соцкраїн,  «Іронію долі», італійську естраду змінили суперництво Горбачова та Єльцина, кооперативні кафе, гласність, об´єднання Німеччини, «Маленька Віра» та «Інтердівчинка», вибух Чорнобиля, реабілітація Церкви, телемости, боротьба із пияцтвом, перші страйки, перші «мильні опери» і перші заручники, талони на цукор, Чумак і Кашпіровський.

У книзі — понад 500 фотографій, малюнків, карикатур та інших ілюстрацій.



Стефані Майєр. «Сутінки»
 
Книга, яка стала культовою для молоді не лише англомовних країн, але й Франції, Іспанії, Скандинавії, Японії та Китаю. Літературний дебют, котрий критики порівнюють із «Інтерв´ю з вампіром» Енн Райє і «Ті, хто полює вночі» Барбари Гемблі.



Стефані Майєр. «Молодик»

Це  – друга книга знаменитої вампірської саги. Закохатися у вампіра - страшно і романтично... Але втратити коханого, який вирішив врятувати свою дівчину від ролі пішака у вічному протистоянні кланів «нічних мисливців», розірвавши з нею стосунки - це просто нестерпно. Белла Свон болісно переживає зникнення коханого і безуспішно шукає забуття в дружбі з хлопчиком-індіанецем Джейком Блеком. Вона навіть не підозрює, що її кращий друг - породження ще одного «народу Темряви». Народу, який жорстокіший і небезпечніший, аніж аристократи - вампіри…




Стефані Майєр. «Затемнення»

Третя книга знаменитої вампірської саги, яка очолила списки бестселерів семи країн і продана накладом в два мільйони екземплярів. Справжня любов не боїться небезпеки... Белла Свон готова стати подругою свого коханого Едварда навіки, адже саме вічність триває життя вампіра. Але тоді їй доведеться зрадити кращого друга — вервольфа Джейка і у такий спосіб, можливо, знову розпалити давню ворожнечу між «нічними мисливцями» і їхніми одвічними ворогами — перевертнями.

 



Додаткові матеріали

12.01.2010|11:22|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери