Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
Головна\Події\Премії

Події

17.04.2019|11:12|Буквоїд

Відомі переможці Пулітцерівської премії

Колумбійський університет у Нью-Йорку оголосив цьогорічних лауреатів Пулітцерівської премії. 

Колумбійський університет у Нью-Йорку оголосив цьогорічних лауреатів Пулітцерівської премії. Перелік переможців опублікований на сайті премії.Література, драма і музика

Художня література: The Overstory, Річард Пауерс (W.W. Norton). Винахідливо структурована розповідь, гілки якої ростуть під куполом, мов у дерев в основі історії, в якій життя героїв пов’язані дивним чином. 

Драма: Fairview («Об’єктивне уявлення»), Джекі Сіббліс, Drury. Потужна драма, яка досліджує расові упередження в концептуальній багаторівневій формі, розповідаючи глядачам про глибинні упередження акторської спільноти.

Історія: Frederick Douglass: Prophet of Freedom («Фредерік Дуглас: Пророк свободи»), Девід В. Блайт (Simon & Schuster) Захоплююча історія, яка демонструє масштаб впливу Фредеріка Дугласа за допомогою докладного вивчення його творів, інтелектуальної еволюції та стосунків. 

Біографія: The New Negro: The Life of Alain Locke («Новий негр: Життя Алана Лока»), Джефрі С. Стюарт (Oxford University Press). Панорамний огляд особистих випробувань та художніх тріумфів батька Гарлемського Ренесансу, а також руху, появу якого він інспірував. 

Поезія: Be With («Бути разом»), Форрест Гандер (New Directions). Збірка елегій, які розповідають про раптову втрату і складність вираження горя за померлим.

Нон-фікшн: Amity and Prosperity: One Family and the Fracturing of America («Згода і процвітання: Одна родина і роздроблення Америки»), Елайза Грізволд (Farrar, Straus and Giroux). Чудова класична американська історія про родину в Апалачах, яка намагається зберегти свій статус представників середнього класу під загрозою падіння, спричиненого крахом корпорації. 

Музика: p r i s m, Елен Рейд. Нова смілива оперна робота, в якій застосовується витончене вокальне письмо і вражаючі інструментальні тембри для розкриття складної теми: впливу сексуального та емоціонального насилля. Лібрето Роксі Перкінс.

Журналістика

Категорія «Державна служба»: видання South Florida Sun Sentinel. За висвітлення помилок шкільного керівництва і працівників правоохоронних органів до і після смертельного теракту з вогнепальною зброєю в школі Marjory Stoneman Douglas High School. 

Категорія «Надзвичайні новини»: журналісти газети Pittsburgh Post-Gazette. За всеохопне та гуманне висвітлення теракту в синагозі міста Пітсбург «Дерево життя», який спричинив біль та спротив охопленої горем спільноти. 

Категорія «Репортаж-розслідування»: Метт Гемілтон, Герріет Райан та Пол Прінгл, Los Angeles Times. За серію репортажів про гінеколога Університету Південної Кароліни, звинуваченого у вчиненні насильства щодо сотень молодих жінок протягом чверті століття. 

Категорія «Аналітичний репортаж»: Девід Барстоу, С’юзен Крейг та Расс Бутнер, The New York Times. За виснажливе 18-місячне розслідування походження фінансових статків Дональда Трампа, яке розвінчало його твердження про те, що він розбагатів самостійно, та розкрило інформацію про бізнес-імперію, яка ухиляється від сплати податків. (Журі виключило цей репортаж з категорії «Репортаж-розслідування», в якій він теж номінувався). 

Категорія «Локальний репортаж»: Журналісти Advocate, Батон-Руж. За викривальне зображення дискримінаційної судової системи штату, у тому числі закону Джима Кровера, який дозволив судам Луїзіани відправляти підозрюваних у в’язницю без консенсусу присяжних щодо їхньої вини.

Категорія «Національний репортаж»: Журналісти Wall Street Journal. За виявлення таємних виплат, які президент Трамп здійснив під час своє виборчої кампанії на користь двох жінок, які заявляли про свої стосунки з ним, та мережі помічників, які сприяли здійсненню операцій, що спричинило розслідування та заклики до імпічменту. 

Категорія «Міжнародний репортаж»: Меггі Майкл, Маад аль-Зікрі та Наріман Ель-Мофті, Associated Press. За викривальну серію репортажів протягом року про злочини війни в Ємені, у тому числі крадіжки продуктів з гуманітарної допомоги, наймання дітей-солдатів та катування полонених. 

А також журналісти Reuters зі значним внеском Ва Лоун та К’яу Со О. За експертне висвітлення дій військових формувань та селян-будистів, відповідальних за систематичне вигнання і вбивства мусульман народу рохінджа з Мьянми, безстрашне розкриття цієї теми, через яке репортери потрапили до в’язниці. 

Категорія «Документальний нарис»: Ханна Драйєр, ProPublica. За серію потужних особистих історій про емігрантів з Сальвадору на Лонг-Айленді, Нью-Йорк, життя яких були розбиті через бездарне федеральне переслідування міжнародної банди MS-13.

Категорія «Коментар»: Тоні Месенджер, St. Louis Post-Dispatch. За сміливі колонки, які висвітлювали зловживання службовим становищем та несправедливе переслідування селян штату Міссурі, яких звинувачували у правопорушеннях та змушували сплачувати величезні штрафи під загрозою ув’язнення.

Категорія «Критика»: Карлос Лосада, Washington Post. За яскраві та допитливі огляди і есе, які поєднують теплу емоційність і докладний аналіз широкого спектру книжок про уряд і американський досвід.

Категорія «Колонка редактора»: Брент Стейплз, New York Times. За редакторські колонки, які відзначаються чіткими моральними пріоритетами і викривають хибність політики США щодо національностей в історичний момент розколу 

Категорія «Редакційна карикатура»: Даррін Белл, фрілансер. За красиві та сміли редакторські карикатури на теми, які впливають на життя спільнот, що позбавлені прав, висміювання брехні, лицемірства та шахрайства в політичному сумбурі адміністрації Трампа.

Категорія «Надзвичайні новини-фотографія»: Фотографи агентства Reuters. За яскраву та приголомшливу візуальну розповідь про невідкладні потреби, відчай та смуток мігрантів, які прибувають в США з Центральної та Південної Америки.

Категорія «Художня фотографія»: Лоренцо Туньолі, Washington Post. За неймовірну фото-історію про трагічний голодомор в Ємені, що відображений за допомогою образів, у яких краса і спокій переплетені зі спустошенням. (Перенесено журі з категорії «Екстрені новини – фотографія», в яку спочатку було включене).

Спеціальні відзнаки

Арета Франклін. За надзвичайний внесок в музику і культуру США протягом п’ятдесяти років.

Capital Gazette, Аннаполіс, Меріленд. Спеціальна відзнака на вшанування журналістів, персоналу і редакторів Capital Gazette, Аннаполіс, Меріленд, за їхню безстрашну реакцію на найбільше в історії США вбивство журналістів, яке сталося у відділі новин цієї газети 28-го червня 2018 року, а також за продемонстровану невичерпну готовність висвітлювати новини і служити своїй спільноті в момент невимовного горя. Відзнака супроводжується премією у розмірі 100 000 доларів США від журі Пулітцерівської премії, і ця сума буде спрямована на подальше сприяння журналістській місії газети.

Нагадаємо, що минулого року премією відзначили 14 лауреатів у галузі журналістики і 7 — у галузі літератури, театру і музики.

Раніше повідомлялося, що голова Пулітцерівської премії Джуно Діас подав у відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях.

Інформація: Читомо



Додаткові матеріали

14.04.2019|10:29|Події
Підліткова премія «Навиворіт» визначила переможців
13.04.2019|17:49|Події
Відомі переможці премії ім. Стельмаха
10.04.2019|18:39|Події
Оголошено фіналістів Міжнародної Букерівської премії
09.04.2019|12:50|Події
В Україні започаткували премію ім. Ґонґадзе
31.03.2019|09:11|Події
Названо лауреатів Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф» за 2019 рік
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери