Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

28.02.2011|21:20|Буквоїд

Олександр Фельдман: «Чорний ворон» Шкляра – «літературна тягнибоківщина»

Присвоєння літературної премії ім. Т.Шевченка Василеві Шкляреві за твір «Чорний ворон» -прикре бюрократичне непорозуміння.

Таку думку висловив УНІАН народний депутат, президент «Асоціації національно-культурних об`єднань України» Олександр Фельдман.

За словами О.Фельдмана, в тому, що вища національна премія в галузі літератури дісталася авторові твору, в якому принижується національна гідність представників окремих народів і розпалюється міжнаціональна ворожнеча, – немає провини ні України, ні української літератури.

«Гадаю, як і в кожній бюрократичній організації, – каже народний депутат, – у Комітеті з присвоєння цієї премії, що є структурним підрозділом Державного управління справами, мала місце елементарна бюрократична халатність, а саме – ніхто не спромігся уважно прочитати цю книжку. Інших пояснень тому факту, що високу премію одержав автор, котрий вважає Крим і Донбас раковими пухлинами, і твір, який не можна назвати інакше, ніж «літературна тягнибоківщина» знайти важко», – вважає О.Фельдман.

На його думку, не тільки представникам національних меншин України, але і багатьом європейським політикам сьогодні хотілося б почути офіційні роз`яснення з цього приводу з боку Комітету Національної премії ім. Т.Шевченка.

Також нардеп вважає, що оскільки премію вже присуджено, «організаторам нагородження потрібно тепер подумати над тим, як коректно провести процедуру нагородження, не посилюючи конфліктну ситуацію. Хай заразом подумають над тим, як не допустити попадання цієї «творчості» в бібліотеки й школи за рахунок держбюджету. На місці автора було б етично не з`явитися на вручення премії, щоб остаточно не дискредитувати Україну», – вважає Фельдман.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери