Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

06.11.2015|12:20|Буквоїд

Антологію «Мистецький Барбакан» представлять у Національному художньому музеї

Сьогодні, 6 листопада, о 18.00, в НХМУ (вул. М. Грушевського, 6) відбудеться київська презентація антології «Мистецький Барбакан. Трикутник дев’яносто два», що побачила світ у видавництві «Люта Справа» у 2015 році.

Презентація проходитиме у форматі розмови резидентів Мистецького Барбакану, його творців та авторів книги: Артема Полежаки та Івана Семесюка, Руслана Горового і Андрія Єрмоленка, Вано Крюґера і Саїда Ісмагілова, Світлани Поваляєвої та Павла Коробчука, Євгенії Чуприни й Олега Шинкаренка та інших. Як виник Барбакан і хто його спорудив, як проходили барбаканівські дні і ночі, хто тут мешкав і експонувався, що пов’язувало митців і майданівців, і зрештою – чому «трикутник 92».

Антологія присвячена усім, для кого зима 2013 – 2014 так чи інакше пов’язана з Барбаканом. До книги увійшли тексти і твори художників, письменників, громадських діячів, які перетиналися на Барбакані під час Революції Гідності. Серед них: Андрій Бондар, Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Олена Головіна, Павло Коробчук, Сергій Прилуцкі, Олекса Манн, Іван Семесюк, Олександр Ком’яхов, Руслан Горовий, Саїд Ісмагілов та багато інших. Антологія «Мистецький Барбакан» увійшла в число видань, що представляли Україну на Франкфуртському книжковому ярмарку 2015 р.

Барбакан з’явився як мистецький об’єкт на перехресті Прорізної і Хрещатика в грудні 2013. На початку він замислювався як точка збору і презентації митців всередині й навколо Майдану. Та коли революція з фази романтичної перейшла у фазу серйозного протистояння, Барбакан перетворився на повноцінний революційний об’єкт. Так художники були прийняті й асимільовані організмом Майдану, одночасно виконуючи функції «художнього осмислення» та «стояти разом і до кінця». 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери