Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

27.05.2011|21:01|Буквоїд

«Просто неба» відповідає на питання «І де я?»

Побачив світ 13 номер  журналу «Просто неба».

Кожен з нас народжується нулем для того, щоб стати одиницею. У кожного з нас свій шліфувальний апарат, який протягом життя робить з нашого кола лінію. Лінії утворюють напрямки – праві і ліві. На жаль, центру тут майже не існує. Вони можуть утворювати символи, знаки. Це не азбука Морзе. Це азбука суспільства.

Запитання, як і багато організмів, розмножуються у геометричній прогресії. На них відповідають всі кому не ліньки – від школяра до дідуся. Кожна відповідь стає запитанням. І це не приводить до прогресу чи регресу. Просто кожен прагне бути занадто педантичним у своїх уподобаннях. Педантичність породжує конфлікти. Перед усім з самим собою. Бо кожен хоче захистити тільки себе. Тому і запитання виникають тільки до себе.

Натомість, варто ставити запитання одне одному. Це породжує захист від тих, хто не зміг піти на діалог, а обрав для себе деконструктивний монолог. Їх багато. Їх усіх не запитаєш. Але нам варто глибше поглянути на їхню суть. Адже не так цікаво знати, якої довжини вуха у кенгуру. Всіх цікавить лише одне – що у кенгуру в сумці.

Про погляди, субкультури і ідеї міркували Отар Довженко, Дорота Козак, Тамара Злобіна, Іздрик, Галина Шиян,  Кароліна Козюра, Євгенія Сенік, Максим Ольґа, Григорій Семенчук  та багато інших дослідників ідей і ідеологій . Також, обкладинку і розворот журналу прикрасив візуальний спецпроект Ростислава Шпука «Без Ознак Мистецького Життя» . Цього разу в головній ролі  молода зірка сучасної української прози – Таня Малярчук!

Журнал можна знайти у Львові у вуличних розповсюджувачів або на ятці «Просто неба» біля пам’ятника Данилові  Галицькому. Також відтепер, отримати журнал можна буде взамін на теплий одяг, який допоможе безпритульним. Така акція відбуватиметься щочетверга, біля Порохової вежі, де відбувається безкоштовна роздача їжі з 14.00 до 15.00.

Над номером працювали Максим «Ольґа» Лішенко, Григорій Семенчук, Юліана Паранько, Кароліна Козюра, Юрій Іздрик.

Випусковий редактор – Григорій Семенчук

Головний редактор - Мар´яна Соха



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери