Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

17.09.2011|14:23|Буквоїд

«СПІВ ІСНУВАННЯ» Галини Крук



18 вересня у львівській Арт-кав’ярні «Квартира 35»(вул.Вірменська,35,)о 17.30 Галина Крук презентує проект «СПІВ ІСНУВАННЯ».

«СПІВ ІСНУВАННЯ» - це друга частина концептуального мультимедійного проекту «СПІВІСНУВАННЯ», який об´єднав в одне неповторне і карколомне ціле нову поезію Галини Крук, відеоарт Олексія Хорошка та вокальні й музичні імпровізації Ольги Коломиєць і Романа Бардуна. Перша частина проекту, «Співіснування», була за- презентована в експериментальних декораціях фестивалю «Фортмісія» і зібрала чималенький зал у львівській кавярні «Кабінет». Головна ідея авторів проекту - шляхом синтезу вийти за рамки окремих видів мистецтва у чисте поле нового сенсу і відкрити свою терру інкоґніта. Сміливо, часом - безжально, схрещуючи поезію, музику, спів та візуальний ряд, вони заставляють нас зазирнути крізь тріщини того, до чого ми звикли і що часто заважає нам побачити найголовніше. Матерія, з якою вони експериментують - лежить на відстані простягнутої руки, вона доступна і впізнавана, проте часом настільки легкозаймиста, що незначного поштовху достатньо, аби почалася ланцюгова реакція креативної взаємодії всього з усім, всіх з усіма. Бо буття наше і є такою натхненною та небезпечною взаємодією. Одним словом - СПІВ ІСНУВАННЯ.   

Про учасників проекту:

Роман Бардун: джазовий піаніст, композитор, вокаліст та керівник низки міжнародних джазових проектів, зокрема: "FutureEtno", «Ad libitum», «FBI Jazz Project»; має багатий досвід спільних імпровізацій з українськими поетами - як, скажімо, «LEMON TERROR» (Варшава), спільно з Андрієм Любкою. Стипендіат Міністра культури Польщі ГАУДЕ ПОЛОНІЯ (2010).  Креативний, відкритий до експериментів.

 

Ольга Коломиєць: музикознавець, досліджує і практикує різні світові музичні традиції, спеціалізується в музичній орієнталістиці, авторка низки досліджень про класичну музику Північної Індії, входить до складу Міжнародної ради з питань традиційної музики при ЮНЕСКО (ICTM), викладач факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. Ів. Франка. Учасниця різних українських та міжнародних творчих проектів, виконавець традиційної музики (зокрема, на симпозіумах у Калькутті, Індія (2009) та Сент-Джонсі, Ньюфаундленд,  Канада (2012).   

Галина Крук: письменниця, перекладач, літературознавець, авторка трьох поетичних збірок ("Мандри у пошуках дому" (1997), «Сліди на піску» (1997) та «Обличчя поза світлиною» (2005)) та двох дитячих книжок, перекладених 15-ма мовами; авторка художніх перекладів з польської, російської і білоруської; учасниця багатьох українських та міжнародних літературних фестивалів та мистецьких проектів - зокрема, українсько-шведського проекту «SWIЖЕ» (спільно з С.Жаданом та електронною музикою), «SINTEZIA» (спільно з литовськими відео художниками та візуалістами), музично-поетичного проекту «Пісні країни OS» (спільно з Ю. Іздриком) і т.д. Член ПЕН-клубу. Стипендіатка Міністра культури Польщі ГАУДЕ ПОЛОНІЯ (2003, 2010), Програми Вілли Деціуша HOMINES URBANI (Краків, 2005), Балтійського центру письменників та перекладачів на о. Готланд (Швеція, 2008).    

Олексій Хорошко: художник, сценограф, перформер, візуаліст, учасник більше ніж 60 персональних та групових виставок в Україні та за її межами. Робив сценографію для багатьох театральних постановок та концертів, учасних цілого ряду українських та міжнародних фестивалів та спільних арт-проектів, серед яких: «свято світла»,  «15», АРТ-Депо, «Археологія пам´яті», аудіо-візуальний перформанс «структури» (спільно з Марком Токарем (контрабас) та Вацловом Зімпелем (саксофон), «Non-stop media» (диплом переможця у номінації відеоарт), «потенція порожнечі» на Гоголь-фесті тощо. Переможець у номінації «концептуальне відео» міжнародного фестивалю відеоарту «Кінолевчик» та низки інших дипломів та відзнак. Стипендіат Міністра культури Польщі ГАУДЕ ПОЛОНІЯ (2010).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери