Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

16.05.2019|17:12|Буквоїд

ТОП-5 знакових релізів «Книжкового Арсеналу»

З 22 по 26 травня в Києві пройде головна книжкова подія сезону – дев´ятий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». 

З 22 по 26 травня в Києві пройде головна книжкова подія сезону – дев´ятий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». У межах п´ятиденного заходу заплановані зустрічі з авторами книг, лекції та майстер-класи, а також театральні вистави, музичні концерти та спеціальна програма для дітей. Незважаючи на різноманіття заходів, центральною подією «Книжкового Арсеналу» традиційно є ярмарок, на якому понад сто видавництв презентують свої новинки. Mind вибрав для своїх читачів сім найяскравіших представників сімейства нон-фікшен і наближених до нього.
 
Таїсія Ястремська, Mind.ua
 
«Atlas Obscura. Найдивовижніші місця планети», Дж. Фоер, Д. Тьюрас, Е. Мортон
Клуб Сімейного Дозвілля
 
«Атлас...» дозволяє читачеві попрямувати в подорож, не вибираючись з-під улюбленого пледа. Занурюючись в читання, можна перенестися в дивовижні, химерні, найкрасивіші та найнезвичайніші місця планети.
 
При цьому «Атла ...» не схожий на звичний путівник – він заповнений прекрасними фотографіями, докладними картами, описами місцевостей з усіх регіонів світу. До того ж у книзі часто йдеться про нетипові туристичні об´єкти.
 
«Зникнення президента», Білл Клінтон і Джеймс Паттерсон
BookChef
 
За допомогою, здавалося б, вигаданого сюжету екс-президент США Білл Клінтон показує те, як легко під ударом може опинитися ціла країна.
 
У книзі нестабільність і страх охоплюють націю. Клінтон проливає світло на внутрішні нюанси й вразливості, а також розкриває інформацію, яку може знати лише колишній президент.
 
«Криза урбанізму. Чому міста роблять нас нещасними», Річард Флорида
Наш Формат
 
Сучасні міста колонізували заможні та успішні люди: хаби, коворкінги та хайтек-інновації існують усюди. Стрімкий розвиток міст і міських районів призвів до нестримного зростання орендних ставок і концентрації багатства.
 
У цій книзі економіст і соціолог Річард Флорида розглядає кризу, причиною якої він вважає сьогоднішню урбанізацію, і пропонує варіанти подолання викликів сучасних міст.
 
«Франческа. Володарка офіцерського жетона», Дорж Бату
 
У минулому Андрій Васильєв працював ведучим новин, сьогодні він – оператор корекції траєкторій Центру управління польотами НАСА. Герої його книги – цілком реальні люди, які відповідають за траєкторії й орієнтацію сателітів, а також за підведення космічних кораблів на підхідні орбіти з міжнародними космічними станціями.
 
У центрі оповідання вже другої книги – напарниця Васильєва сицилийка Франческа. На командний центр управління польотами НАСА очікує ще більше пригод і викликів. Джорджіо і Франческа стають героями власної бондіани, разом рятують світ і один одного, отримують офіцерські звання.
 
«Клуб п’ятої ранку», Робін Шарма
КМ-Букс
 
Канадський письменник та експерт із досягнення лідерства та високої продуктивності Робін Шарма представив у своїй книзі ідею «Клубу п´ятої ранку» понад 20 років тому. Автор упевнений в корисності звички раннього пробудження, яке, на його думку, приносить відчуття щастя, енергійності і потрібності світу.
 
Через історію про двох незнайомців, що в складний період життя зустріли ексцентричного магната, який перетворюється на їхнього таємного наставника, автор пропонує формулу «безболісного» раннього пробудження. Нею відразу можна скористатися, щоб прокидатися з відчуттям натхнення й зосередженості, повними драйву і з бажанням отримувати максимум від прийдешнього дня.
 
«Це ж клієнт, дурнику», Майкл Аун
Фабула
 
Клієнт для Майкла Ауна понад усе, і він учергове переконує нас у правильності загальновідомого твердження, що «клієнт завжди правий». Автор намагається знайти відповіді на болючі запитання: що зробити, щоб клієнт був задоволений? Як зрозуміти, що може викликати його обурення? Чому клієнти стають колишніми і як цього уникнути?
 
Однак цікавою книга стане не лише для тих, хто працює в продажах. Адже всі ми в різні моменти – або постачальники і продавці, або споживачі і клієнти.
 
«Просвітництво сьогодні. Аргументи на користь розуму, науки та прогресу», Стівен Пінкер
Наш Формат
 
У книзі доктор когнітивістики доступно пояснює, чому такі ідеали Просвітництва, як розум, наука і гуманізм, заклали основи сучасного процвітання, а здатність співпереживати і мислити раціонально допомогла нам еволюціонувати і стати людиною розумною.
Коли хтось вкотре скаже, що світ котиться в прірву, а прогрес давно почав працювати не на користь людства, – попросіть його навести кілька аргументів. Пінкер переконує: ми вже зараз живемо в найкращий період світової історії.


Додаткові матеріали

ТОП-7 перекладних новинок художньої літератури Книжкового Арсеналу
Юлія Чернінька: Любов читача – найкращий знак якості для письменника
ТОП-10 новинок української прози Книжкового Арсеналу-2019
ТОП-12 книжок про життя в мегаполісі
ТОП-5 книг, які допоможуть пізнати життя
ТОП-5 перекладів квітня
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери