Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Авторська колонка\Європа: 20 років потому

Авторська колонка

29.10.2009|20:35|Андрій Курков

Європа: 20 років потому

Осінь 2009-го змусила всю Європу згадати про осінь 1989 року, про події, що змінили географічну і політичну карти Європи. 20-річчя повалення Берлінського муру – серйозний привід для роздумів про минуле, сьогодення і майбутнє.

Якщо ви народились в 1989 році, якщо у вас є письменницькі або журналістські амбіції, у вас є чудовий шанс вплинути на власне майбутнє. «Європейський банк реконструкції і розвитку» (Лондон), «Уні Кредит Банк» (Мілан) і газета «Файненшл Таймз» (Лондон) заснували міжнародний конкурс есеїв, присвячений 20-річчю повалення Берлінського муру. Конкурс називається «Народжені в 89-му». Але не обов’язково писати саме про Берлінський мур. Важливіше писати про те, як ви бачите останні 20 років Європейської історії, як ви відчуваєте свою власну історію, якими є ваші надії і плани, що ви думаєте про свою Батьківщину і її майбутнє, і про себе в її майбутньому? Обсяг тексту – до 1500 слів. Мова написання – українська, російська, тощо. Останній день подання есе – 30 грудня 2009 року. Найкращі тексти будуть видані окремою збіркою в Лондоні у перекладі англійською мовою. Фіналістів конкурсу чекають премії від банків – засновників конкурсу, а головний переможець отримає можливість журналістського стажування у газеті «Файненшл Таймз». В конкурсі можуть брати участь тільки народжені в 1989 році резиденти країн колишнього СРСР, колишньої Югославії. Повний перелік країн можна знайти на сайті www.ebrd.com . Есеї можна надсилати електронною поштою на адресу born_in_89@mail.ru  або bornin89@ebrd.com.  

Я дуже сподіваюсь, що учасники конкурсу від України зможуть довести своє вміння мислити по-європейськи і зможуть звернути на свої тексти увагу поважного журі, до якого входять Кевін Пііл (політичний редактор газети «Файненшл Таймз», Великобританія), Нетад Поповіч (видавець, письменник. Хорватія), Сладяна Буковач (критик, видавець. Хорватія), Ерхард Бусел (політичний і громадський діяч, екс-віце-канцлер Австрії), Кевін Клоз (професор, завкафедрою журналістики Університету Лондона) і ваш покірний слуга, Андрій Курков, (письменник, Україна).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери