Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Новини\Довідники/Путівники

Новини

25.12.2015|13:46|Буквоїд

Олена Богдан. «Що варто знати про соціологію та соціальні дослідження?»

Видання підготовлене за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного фонду «Відродження» може не збігатися з думкою автора.

У книзі висвітлені основи планування дослідницьких компонентів соціальних проектів, ключові аспекти інтерв’ювання й анкетування з дослідницькою метою, а також надані поради, як представити грантодавцям проекти з дослідницькою складовою і як ефективно співпрацювати із соціологами. Формат «посібник-довідник» означає, що різні частини книги представлені як максимально самодостатні, щоб була можливість не лише послідовно опрацьовувати матеріали розділів, а й знайти відповідь на актуальне запитання за допомогою змісту й покажчиків. У виданні пояснені типові помилки в соціальних дослідженнях і логіка вдалих дослідницьких рішень, розвінчані поширені міфи про соціологію та соціальні дослідження, зокрема про репрезентативні опитування громадської думки. Книга написана як діалог із читачами: автор дає відповіді на низку запитань, як від дуже загального «Що варто знати про соціологію та соціальні дослідження?», так і до численних спеціалізованих, як-от «Скільки й чому коштують фокус-групи? Що зменшує їхню вартість?», «Як уникнути типових помилок при формулюванні запитань анкети?», «Кому й навіщо потрібна нерепрезентативна вибірка?» та «Як переконати грантодавця в доцільності дослідницького компонента?». Хоча посібник-довідник орієнтований насамперед на читачів, активних у роботі третього сектору, його матеріал може бути корисний значно ширшій аудиторії, зокрема журналістам, студентам і викладачам-суспільствознавцям.

Олена Богдан. Що варто знати про соціологію та соціальні дослідження? Посібник-довідник для громадських активістів та всіх зацікавлених. Консультант-рецензент Володимир Паніотто. К.: Дух і Літера, 2015. – 380 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери