Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Дитяча книга

Події

26.12.2014|09:37|Буквоїд

У «Видавництві Старого Лева» вийде книжка «Аґрафки» про війну

Однією з перших новинок«Видавництва Старого Лева»у 2015 році стане унікальна і дуже важлива книжка Війна, що змінила Рондо». Це - книга для дітей, яку написала та проілюструвала творча майстерня«Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів).

Рік, що минає, був дуже і дуже непростим для нас всіх. І теми та розмови, які здавалися нам дуже далекими і зовсім не для дитячих вух, оселилися в наших родинах. Як би ми не хотіли вберегти наших дітей і самих себе від війни та розмов про неї, вона занадто близько, щоб просто заплющити на це очі. Книжка, яку створила «Аґрафка», дає змогу поговорити з дітьми про війну мовою (і текстовою, і візуальною), яка не травмує їх, а допоможе осягнути, що ж відбувається, як з цим боротися і як з цим жити.

 

«Війна, що змінила Рондо» – це книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. Ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.

 

Книга «Війна, що змінила Рондо» розповідає історію міста Рондо, в якому живуть тендітні та вразливі створіння. Головними персонажами є троє друзів – Данко, Зірка та Фабіян. У мирне місто одного дня приходить війна. Лихо завжди приходить зненацька, війни ніхто ніколи не знав і тим паче не чекав, проте вона прийшла і торкнулася кожного мешканця Рондо. Це книга про те, що перемогти у війні можна лише згуртувавшись, а справжнім героєм може стати кожен. Проте, навіть коли війна закінчується, вона назавжди залишає по собі сліди.

 

«Ми навмисно не робили наших персонажів людьми, а досить крихкими істотами, щоб показати: коли приходить війна, ми усі стаємо безпомічними, нас легко зламати», - розповідає Романа Романишин. «Війна – теж окремий персонаж, - зауважив Андрій Лесів. - Адже ворог щоразу інший, а війна – це зло, не залежно від того, що стоїть за цим поняттям».

«Мешканці міста стали іншими. У кожного є сумні спогади про Війну, яка назавжди змінила Рондо. І багато-багато червоних маків, що відтепер ростуть по всьому місті.*».

*Мак є міжнародним символом пам’яті про полеглих на війні, починаючи з 1914 рок



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери