Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

06.11.2018|17:31|Буквоїд

Фестиваль «Нове британське кіно» оголосив програму

З 22 по 28 листопада відбудеться 18-й фестиваль «Нове британське кіно», який організовує Британська Рада в Україні та кінодистриб’ютор «Артхаус Трафік». Цьогорічна програма фестивалю незмінно насичена — призери Венеції, фаворити британських премій та фестивальні хіти. Головне місце проведення — культурний центр «Кінотеатр «Київ».

Цього року фестиваль «Нове британське кіно» став ще доступнішим — два фільми з програми будуть показані з тифлоперекладом (додаткова аудіодоріжка, яка пояснює, що відбувається у сценах фільму, для людей з порушенням зору) та спеціальним субтитруванням (текстова доріжка, що супроводжує фільм написами у нижній частині екрану для людей з порушенням слуху).

Відкриє фестиваль «Фаворитка» — історична трагікомедія Йоргоса Лантімоса, автора «Лобстера» та «Вбивства священного оленя». У центрі сюжету — історія про королеву Анну та придворних дам — герцогиню Мальборо і її молодшу сестру Ебігейл, з прибуттям якої в палаці починається нова підкилимна боротьба. Фільм був відзначений Фільм був відзначений особливим призом журі Венеціанського кінофестивалю та Кубком Вольпі за найкращу жіночу роль. У головних ролях — Олівія Колман, Рейчел Вайс і Емма Стоун.

«На висоті» з Робертом Патінсоном та Жюльєтт Бінош — перша англомовна робота французької режисерки Клер Дені. Сай-фай розповість про космічний корабель, який досліджує чорні діри. Його екіпаж складається з молодих чоловіків і жінок — злочинців, засуджених до довічного ув´язнення. «На висоті» був удостоєний премії FIPRESCI на міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні і є результатом копродукції Великої Британії, Німеччини, Франції, Польщі та США.

У програмі фестивалю на глядачів також чекає нова роль Кіри Найтлі — у біографічній драмі «Колетт» Уоша Вестмоленда актриса перевтілиться на письменницю та лауреатку Ордена Почесного легіону Сідоні-Габріель Колетт. Вона опублікувала близько п´ятдесяти книг, зустрічалася з жінками та чоловіками, тричі виходила заміж та стала символом жіночої емансипації першої половини XX століття.

Психологічний трилер «Звір» Майкла Пірса — один з найгучніших британських кінодебютів року. Головна героїня Молл зустрічає своє перше кохання в неспокійний час — по острову, на якому вона живе, нишпорить серійний вбивця. Паскаль з´являється нізвідки та стає для Молл втіленням свободи. Але щастя Молл не дає спокою її сім´ї та жителям острова: вони підозрюють Паскаля у причетності до вбивств. Стрічка претендує на п´ять премій British Independent Film Awards: за найкращий британський незалежний фільм, режисуру, сценарій, а також дві номінації для Джессі Баклі — за найкращу жіночу роль та багатообіцяючий дебют. Фільм демонструватиметься з тифлоперекладом та спеціальним субтитруванням.

Драматична стрічка «Я не відьма» про 9-річну дівчинку, яку звинувачують у чаклунстві, — перший повнометражний фільм британської режисерки замбійського походження Рунгано Ніоні. «Я не відьма» створювалася в спільному виробництві Великої Британії, Франції, Німеччини та Замбії та була вперше показана в рамках «Двотижневика режисерів» Каннського кінофестивалю, де претендувала на «Золоту камеру» за найкращий дебют.

За традицією фестиваль також представляє глядачам добірку найкращих короткометражних стрічок за версією Британської академії кіно-і телемистецтва (BAFTA). «Британія. Коротко» — свіжа колекція для шанувальників короткого метра, що охоплює все розмаїття жанрів і тем. Фільми добірки будуть показані з тифлоперекладом та спеціальним субтитруванням.

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

Після закінчення фестивалю «Нове британське кіно» активісти та керівники кіноклубів зможуть провести в своєму місті ретроспективні покази спеціальної підбірки фільмів фестивалю «Нового британського кіно» в рамках проекту «Артхаус Клуб». Окрім стрічок із минулорічних програм «Нового британського кіно», для кіноклубних показів доступна нова робота Пітера Джексона («Володар перснів») – документальна стрічка «Вони не постаріють». В її основу лягли кадри Першої світової війни з архіву Імперського військового музею в Лондоні – понад 100 годин зйомок на чорно-білу плівку, які було відреставровано, переведено у колір та озвучено (у рамках відзнаки 100-річчя завершення війни 1918-2018).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери