Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

29.08.2018|15:30|Буквоїд

ТОП-5 non-fiction подій на 25 Book Forum

Цього року видавці привезуть понад 2000 книжкових новинок спеціально до 25 Book Forum. Більшість книжок ще у друкарні і побачать світ за кілька днів до головного культурного фестивалю країни.

Цього року видавці привезуть понад 2000 книжкових новинок спеціально до 25 Book Forum. Більшість книжок ще у друкарні і побачать світ за кілька днів до головного культурного фестивалю країни. Ми привідкриваємо завісу цікавинок, які готуємо до Book Forum та публікуємо події у жанрі non-fiction.

  1. Публічне інтерв’ю авторки книги про Майдан «Українська ніч» американської письменниці Марсі Шор (20 вересня, Палац мистецтв, конференц-зал)

Марсі Шор — американська історикиня, викладачка Єльського університету, дослідниця історії Східної Європи, авторка книги про Майдан цьогоріч стане однією з почесних гостей 25 Book Forum – головного культурного фестивалю країни.

Остання книжка «The Ukrainian Night: An Intimate History of Revolution», присвячена подіям Революції гідності. У свої праці Шор проаналізувала хід Євромайдану та його наслідки, пише The Economist.

Авторка починає з Помаранчевої революції 2004, описує президентство Віктора Януковича, Революцію гідності, анексію Криму та війну на Донбасі. Саме на Майдані, каже авторка, вона відчула, як фізично вимірюється час. Перед тим, як наступала ніч, люди боялися заснути, щоб не прокинутися у зовсім іншому світі, згадує Марсі.

Дослідниця ніколи не планувала писати книжку про Майдан. Утім, коли в час Революції Гідності давала інтерв’ю західним медіа, зрозуміла, що про Україну зсередини потрібно інформувати більше.

  1. Межі дозволеного у мистецтві та журналістиці (20 вересня, готель «Ріус»)

Учасниками дискусії стануть Дмитро Крапивенко – головний редактор «Українського тижня», щотижневого ілюстрованого суспільно-політичного україномовного часопису, що висвітлює ключові події та проблеми країни; Андрій Єрмоленко – український художник, ілюстратор і дизайнер, арт-директор «Українського тижня». Широко відомий в Україні завдяки нашивкам для сотень Євромайдану і воїнів АТО (зокрема, «Укроп»), та серії неофіційних логотипів для найбільших міст України «United Colours of Ukraine»; Антін Мухарський – український актор, телеведучий, шоумен, музикант.

Під час дискусії Дмитро Кропивенко, Андрій Ярмоленко та Антін Мухарський поговорять про те, хто має(і чи має?) встановлювати обмеження в мистецтві і журналістиці. Що таке «припустимий» текст і зображення. Нецензурна лексика, оголення, кров – хто встановлює межі – закон, соціум, автор?

  1. #Наші на карті світу. Історії про людей, якими захоплюється світ (20 вересня, «Дзиґа»)

Презентація спільного проекту «Видавництва Старого Лева» та «24 каналу» дасть 80 причин для гордості та 80 історій для натхнення. Учасниками дискусії стануть Павло Резвой – геолог і мандрівник. У свої 65 років він зробив те, що під силу одиницям. На човні зі звичайнісінькими веслами переплив Атлантичний океан, а менш ніж за півроку ще й Індійський, і таким чином став третьою людиною у світі з таким послужним списком. Ще однією учасницею дискусії стане Уляна Скицька, журналістка «24 каналу».

Під час зустрічі учасники поговорять про видатних людей, яких поєднує коріння та досягнення світового рівня.

  1. «Дім нуль відходів – це можливо?» – презентація бестселеру Беа Джонсон (21 вересня, Перша Львівська Медіатека)

Бея Джонсон є всесвітньо відомою спікеркою: вона мала доповідь на конференції TED, а зараз подорожує країнами світу з виступами на різноманітних подіях і форумах.

У своїй книжці «Дім — нуль відходів» авторка говорить про п’ять правил. Перше — відмовитися від речей, які нам непотрібні. Друге — зменшити використання речей, яких ми все ж потребуємо. Третє — заново використовувати те, що ми споживаємо. Четверте — переробляти сміття, яке залишилося після перших трьох пунктів. П’яте — віддавати на компост те, що може розкластися. Англійською це звучить як правило п’яти «R». (Refuse, Reduse, Reuse, Recycle, Rot — ред.) Якщо виконувати це, можна зменшити свої відходи до однієї банки на рік.

«Дім — нуль відходів» — це стильний, доступний кожному, покроковий гід, який розкаже вам, як поліпшити здоров’я, заощадити час і гроші та досягти яскравішого майбутнього для своєї родини і для планети загалом.

  1. Презентація книги Таіс Золотковської «Пиши. Легкий шлях від ідеї до книжки» (22 вересня, готель «Ріус»).

Таіс Золотковська — харківська письменниця, відома читачеві за таким книжками, як «Мармур», «ФарФор» та «Лінія зусилля». Ще підлітком взялася за перо. Роман «Лінія зусилля» написала в межах флешмобу NaNoWriMo — Національного місячника написання роману.

У 2015 році Таіс Золотковська заснувала в Харкові Клуб анонімних авторів, який існує й нині. На засіданнях клубу вона заохочує молодих авторів до художнього слова, проводить пізнавальні лекції та уроки креативного письма.

Автор презентує оригінальний практичний «посібник» саме для тих, хто хоче подолати власний страх, спробувати відшліфувати свої письменницькі здібності та отримати справжнє задоволення від руху олівця записником чи клацання клавіш клавіатури.

Інформація: Видавництво Старого Лева 



Додаткові матеріали

28.08.2018|17:00|Події
Видавництво Старого Лева їде на книжковий фестиваль у Кропивницькому
27.08.2018|13:00|Події
ТОП-5 сучасних публіцистів, які побувають на 25-у Форумі видавців
27.08.2018|15:30|Події
Громадське радіо на Форумі видавців у Львові: програма дискусій, майстер-класів, лекцій
26.08.2018|16:35|Події
Новинки до BookForum від видавництва Книголав
25.08.2018|13:20|Події
Програма подій «Видавництва Старого Лева» на 25 Book Forum
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери