Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

03.08.2013|23:48|Буквоїд

В суботу Хрещатик перетворився на велику мобільну читальню

3 серпня головна вулиця Києва перетворилася на справжню читальню – за підтримки КМДА в столиці почала працювати перша в Україні інноваційна «Мобільна бібліотека». Читачами бібліотеки стали всі, у кого є телефон, смартфон чи планшет, причому абсолютно безкоштовно.

Організаторами заходу виступили компанія МТС та книжковий магазин «ЧИТАЙКА». 

Віртуальні книжкові полиці були розташовані на тротуарі по вул. Хрещатик, 19-21. На корінцях зображених на них книжок були розміщені спеціальні QR-коди, за допомогою яких книжки можна було безкоштовно завантажити в електронних форматах через публічну мережу Wi-Fi й залишити у себе назавжди. Коди можна зчитувались за допомогою камери будь-якого сучасного смартфону чи планшету. Поруч з книгарнями працювали мобільні бібліотекарі, які допомагали читачам налаштувати пристрої та показували, як завантажувати книжки. 

В «Мобільній бібліотеці» представлено понад півтисячі книжок різноманітних жанрів, включаючи класику та твори сучасних зарубіжних та українських авторів, серед яких такі відомі та популярні імена, як Андрій Курков, Сергій Жадан, Ірен Роздобудько, Міла Іванцова, Максим Кідрук, Марина та Сергій Дяченки, твори яких друкуються не тільки в Україні, а й за кордоном. Мобільна Бібліотека буде працювати 3 місяці. Серпень та Вересень – у Києві, Одесі, Львові. Жовтень – у Харкові та Дніпропетровську. 

Цікавим моментом програми  стала книжкова вежа, яку було зведено на Хрещатику. Вежа збиралася зі звичайних книжок, які приносили учасники соціальної акції «Принеси паперову книгу і отримай натомість 500 електронних». Така акція стала продовженням всеукраїнського руху «100 книжок до сільської бібліотеки», засновником якої є відома вітчизняна письменниця Міла Іванцова. Книжкова вежа стала символом того, що паперова книга буде жити поряд з електронною ще довгі роки.  

Дитячу програму із конкурсами та вікторинами провів Літературний Капелюшник із книгарні «Читайка».  Одним із найцікавіших моментів програми став майстер-клас з малювання книжкових обкладинок від художниці та авторки двох дитячих книжок Оксани Тодорової.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери