Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

12.08.2010|17:18|Буквоїд

Програма Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку

З 18 по 21 серпня у столиці України в приміщенні Міжнародного виставкового центру (Київ, Броварський проспект, 15, м. Лівобережна) відбудеться VI Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, організатором якої є Держкомтелерадіо.

Книжкову продукцію на виставці презентуватимуть 169 суб’єктів видавничої справи.  У тому числі - 30 зарубіжних видавців з 10 країн світу (Росія, Білорусь, Болгарія,  Ізраїль, Республіка Корея, Республіка Куба, Німеччина, Польща, Туреччина, Угорщина). В нинішньому році вперше в історії КМКВЯ запроваджено статус Почесного гостя виставки. Це право отримала Російська Федерація.

Різноманітною буде програма книжкового форуму: протягом чотирьох виставкових днів тут відбудеться понад 100 заходів – презентації, автограф-сесії, майстер-класи, кругли столи тощо.

Планується, що перший день (18.08.2010) стане днем офіційних заходів, у рамках якого о 12 годині відбудеться урочисте відкриття виставки, вручення премій ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва; брифінг Голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка ( 14.30 -15.00, конференц-зал МВЦ). Цього ж дня о 18.00 відбудеться нагородження лауреатів премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності та переможців Національного конкурсу «Краща книга України».

Другий день – День Росії, в рамках якого відбудуться численні презентації та заходи почесного гостя виставки.

Третій день – День сім’ї. У цей день проходитимуть презентації дитячої літератури, автограф-сесії дитячих письменників, конкурси, ігри, розваги. Вперше цього року на Київській виставці двом видавництвам, які працюють для дітей, надано статус спеціальних гостей - державному видавництву «Веселка» та видавництву «Грані-Т». У рамках виставки відбудеться конкурс на кращий дитячий лист про книгу. Спеціальна скринька для дитячих відгуків буде встановлена в центрі виставкової зали. Кожний охочий зможе у вільній формі написати свій лист видавцю, письменнику або художнику книги, поділитися своїм враженням від прочитаного або висловити бажання, на яку книгу він чекає від видавців, що йому хотілося б прочитати найближчим часом. Усі ці відгуки будуть ретельно вивчені членами дорослого журі. Автори найкращих рецензій  отримають нагороди.

Четвертий день – підсумковий. Відбудеться передача добірки книг для поповнення фондів бібліотек дитячих будинків.

Протягом чотирьох днів відвідувачі виставки матимуть змогу поспілкуватися з відомими письменниками Марією Матіос, Андрієм Курковим, Василем Шклярем, Ганною Чубач, Яремою Гояном, Данилою Яневським, а також молодими українськими літераторами, авторами збірки «Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років» Любком Дерешем, Світланою Поваляєвою, та Сашком Ушкаловим, зустрітися з письменником-батьком Чебурашки і крокодила Гени Едуардом Успенським (20 серпня, 14.30), послухати шкідливі поради від Григорія Остера (20 серпня, 12.30), взяти участь в майстер-класі Богдана Жолдака «Напиши свою казку», а також провести годину спорту з героями книг  видавництва «Грані-Т» про українських спортсменів  -  Олександром Волковим, Іриною Дерюгіною, Анною Безсоновою, Сергієм Бубкою.

Видавництво «Кріон» презентуватиме (18 серпня, 13.30) свої видання, які отримали Гран-прі VII Міжнародного конкурсу країн-учасників СНД «Мистецтво книги» (м. Москва) -  «Україна: поезія тисячоліть», «Роксоланія: виганання з раю» т.1 та «Вітчизни дим: повернення до себе» т.2. 

Цілу низку цікавих дослідницьких праць презентуватиме Державний комітет архівів України. Це, зокрема, довідник «Україніка в Канаді», історико-біографічний нарис «Бунтівник. Життя і смерть Миколи Хвильового», а також науково-популярного видання «Радянські партизани 1941–1944: світло й тіні».

Пошуково-видавниче агентство «Книга пам’яті України» представить (18 серпня, 14.00) меморіальний 400-томний літопис «Книга пам’яті України», у якому йдеться про понад 10 млн українців, загиблих на фронтах Великої Вітчизняної Війни, та 160-томну серію «Переможці», присвячену громадянам України, які були учасниками Великої Вітчизняної війни та післявоєнної відбудові народного господарства.

Видавництво «Букрек» із Чернівців розкаже про видану до 130-річчя від дня народження Симона Петлюри книгу Дмитра і Наталії Миронюків «Симон Петлюра - редактор, журналіст, публіцист».

А от  презентація «Кримськотатарських казок» із серії «Чарівний світ» (ВАТ «Український науково-дослідний інститут спеціальних видів друку» спільно з видавництвом «Етнос») (18 серпня, 13.00) обіцяє перетворитися у справжнє шоу, адже участь у ньому візьмуть українська джазова співачка кримськотатарського походження, переможниця «Новой волны» в Юрмале Джамала, заслужений артист АР Крим Ахтем Сеітаблаєв та  переможниця численних регіональних вокальних конкурсів Діляра.

Автограф-сесії, презентації нових видань відбуватимуться щодня, а місцем неформального спілкування письменників, поетів та критиків цього року стане «Літературна світлиця», яка розташується на території експозиції Держкомтелерадіо, у самісінькому центрі виставкового павільйону.

У рамках VI КМКВЯ також відбудеться низка круглих столів, на яких обговорюватимуться актуальні питання подальшого розвитку книговидання, аналізуватиметься стан функціонування в Україні торговельної мережі. Цікаві теми для обговорення на круглих столах запропонували також російські учасники виставки: «Як українським авторам вийти на російський ринок», «Літературні дебютанти і письменники, вихідці з ЖЖ. Чи змінився за останні 10 років спосіб входження письменників в літературу?» тощо.

Інформація: Держкомтелерадіо 



Додаткові матеріали

Книжки як імідж
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери