Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Рейтинг

Події

21.12.2014|23:15|Буквоїд

ТОП-10 книжок від Книгарні «Є»

Подаємо десятку найпопулярніших книжок за версію мережі книгарень «Є».

Джоанна Басфорд. «Чарівний сад»

Альбом-антистрес «Чарівний сад» - це унікальна розмальовка, в якій ви знайдете величезну кількість казкових квітів, рослин, орнаментів та лабіринтів.

Скористайтеся кольоровими фломастерами чи олівцями, щоб додати їм барви, або візьміть чорну ручку з тонким стержнем – і творіть нові деталі та візерунки!  Приглядайтеся уважніше: на всіх сторінках причаїлися різноманітні крихітні істотки. Поміж квітів заховалися бджоли, метелики і птахи, а хтось навіть загубив ключик – спробуйте відшукати їх!  На початку книги є перелік мешканців Чарівного саду. А також є різні завдання для розвитку уяви та уважності. Жодних обмежень для фантазії!   Навіть, якщо ви ніколи не були вправним художником, будьте певні - у вас все вийде чарівно! 

В альбомі 96 сторінок. Одну сторінку розмальовують від 30 хвилин до двох годин, залежно від вправності. 

Книга з ілюстраціями відомої шотландської художниці та дизайнера Джоан Басфорд допоможе позбавитися нав`язливих думок, поринути у світ чудернацьких дрібниць, відволіктись від повсякденних стресів та хоч на деякий час згадати дитинство. Книга користується надзвичайною популярністю і в соціальних мережах її прихильники постійно діляться малюнками. 

Альбом-антистрес «Чарівний сад» - це чудовий подарунок для:

- себе, коханої (чи коханого);

- друзів;

- творчої особистості;

- всіх, кому потрібно позбутись стресу;

- дитини віком від 6 років на Новий рік, День св. Миколая та Різдво!  

В творчих планах Джоанни - створення другого тому «Чарівного саду». Він матиме назву «Зачаклований ліс» і з´явиться в продажу влітку 2015 року.

Джоанна Басфорд. Чарівний сад. Львів: Видавництво Старого Лева, 2014. – 96 с.

 

Василь Шкляр. «Маруся»

Над новим романом «Маруся», який вийшов друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля»Василь Шкляр працював майже шість років. У ньому висвітлено бурхливі події 1919-го — року трагедії українського повстанського руху. Перед нами постає неординарна, героїчна та майже містична постать: отаманша Маруся, блакитноока красуня із сонячним волоссям. Вона мала б прожити інше життя, але не такі то були часи. Майбутнє країни завмерло на вагах долі, тому після загибелі братів, отаманів української повстанської армії, 16-річна гімназистка Саша Соколовська бере до рук зброю і стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона — отаман Маруся. Жінка-легенда, саме ім’я якої буде сповнювати жахом ворогів...

Історія, яка так потрібна тисячам українців у ці чи не найскладніші та найдраматичніші часи нашої історії, про героїчну дочку вільної України Сашу Соколовську – Марусю, обов’язково додасть наснаги та віри у найкраще нашим громадянам. Сам Василь Шклярпро свою головну героїню з безмежною любов’ю зазначив: «Ось же вона летить на коні попереду свого загону, отаман Маруся, а над її шапкою розвівається шлик із написом «Смерть ворогам України!». І це вам не Орлеанська Діва, котра воювала іконкою. Моя непорочна Маруся доводила свою правду кулею.»

 

Василь Шкляр. Маруся. Харків: КСД, 2014. – 320 с.

 

Софія Андрухович. «Фелікс Австрія»

«Фелікс Австрія» була визнана Книгою року 2014 року за версією Бі-Бі-Сі.

Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піт.

Софія Андрухович. Фелікс Австрія. Львів :Видавництво Старого Лева, 2014. – 288 с.

 

 

Кириченко Віталій, Колос Лариса. «Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая»

Як зробити так, щоб дитина відчула наближення свята, сповнилася очікуванням подарунка, святковим настроєм? Як пояснити малюкові, хто такий святий Миколай і чому він приносить подарунки?

Саме для цього створено цю книжку. Читайте її разом із дитиною - і дива не оминуть ваш дім у день Святого Миколая.

Кириченко Віталій, Колос Лариса. Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая. К.: Майстер-клас, 2014. – 48 с.

 

Рей Бредбері. «Кульбабове вино»

Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року… Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків… І кульбабове вино, яке готує дідусь… Воно – як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно – як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук фантастичну повість Рея Бредбері «Кульбабове вино». Ця книга – острівець, на якому зупиняється час. Її сторінки дихають далекими дитинно-безмежними спогадами – теплими, п’янкими, вічними, проте яких нам не спіймати ніколи.

Рей Ду́глас Бре́дбері (англ. Raymond (Ray) Douglas Bradbury; 22 серпня 1920, Вокігана, Іллінойс, США) — один із найвідоміших американських письменників, автор близько 800 літературних творів чи не всіх відомих жанрів: оповідань, романів, віршів, есе, п’єс для театру і радіо, кіно- й телесценаріїв, лібрето опер і мюзиклів. У його творчості органічно поєднуються фантастика й реалізм, казка та достеменний факт, ностальгія за минулими літами й допитливий погляд у майбутнє, — і це надає кожному творові письменника своєрідного, неповторного звучання. І, мабуть, недарма критики і на батьківщині Бредбері, й поза нею з рідкісною одностайністю вважають його унікальним явищем в американській літературі.

Рей Бредбері. Кульбабове вино. Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. – 328 с.

 

Монтгомері Л.М. «Енн у домі мрії»

У житті Енн відбувається довгоочікувана подія: вона стає дружиною Гілберта Блайта. Молоде подружжя вирушає на узбережжя гавані Чотирьох Вітрів, де в приморському селищі Глен Гілберт переймає лікарську практику по своєму родичу.

Енн знайомиться з новими друзями: капітаном Джимом, який працює на маяку, панною Корнелією Брайант та Леслі Мур, яка дбайливо доглядає свого невиліковно хворого чоловіка. Тут, у Домі Мрії, на Енн чекають радощі й печалі заміжньої жінки, після важкого випробування вона зазнає щастя материнства і, як завжди, не втомлюється змінювати світ довкола себе.

Книжки легендарної канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи. За ними знято популярні кінофільми, створено численні театральні  постановки. Перша книга про Енн Ширлі з’явилася на світ у 1908 році. Її успіх був миттєвим і нечуваним. Познайомившись із пригодами маленької героїні, читачі прохали письменницю написати продовження. Роман «Енн у Домі Мрії» написано у 1917 році. Це п’ята книга із циклу про Енн у чудовому українському перекладі Анни Вовченко.

Монтгомері Люсі-Мод. Енн у Домі Мрії: роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2014. – 272 с.

 

Ерих Марія Ремарк. «На західному фронті без змін. Повернення. Три товариші»

 

Школярів, рибалок, фермерів вирвали зі звичного життя і кинули у криваву бійню. Тисячі з них навіки залишаться на полях війни, тисячі тих, хто виживуть, позаздрять загиблим. Пауль пішов на фронт. Минуло кілька тижнів – і з його класу живими залишилося вісім хлопців. А війні не видно кінця… («На Західному фронті без змін»). 
Забути жахи війни. Про це мріють троє друзів-фронтовиків. Чи зможе кохання врятувати від болю і зневіри? («Три товариші»). 
Також до видання увійшов роман «Повернення».

Ерих Марія Ремарк. На західному фронті без змін. Повернення. Три товариші. Х.: Книжковий клуб, 2014. - 912 с. 

 

Ліна Костенко. «300 поезій»

Це найповніше вибране поетеси за часів Незалежності.

До книги  улюбленої української поетеси кінця другого-початку третього тисячоліття - увійшли найвідоміші її вірші з різних періодів творчості - від ранньої поезії до сьогодні, а також уривки з романів та поем. 

Ліна Костенко. Триста поезій. К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. - 432 с.

 

Кіз Деніел. «Квіти для Елджернона»

Чарлі Гордон — розумово відсталий, але у нього є друзі, робота, захоплення і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим…

Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того? Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим! Мабуть, один з найлюдяніших творів у світової літературі.

Деніел Кіз. Квіти для Елджернона. — Х.: КСД, 2014. 

 

Рей Бредбері. «451° за фаренгейтом»

Повний контроль суспільства урядом… Читання книг – кримінальний злочин, який безпощадно карається державою… Пожежники, покликані розпалювати вогонь… 451 за Фаренгейтом – температура, за якої горить папір – температура суспільного настрою та сердець мешканців антиінтелектуального світу. Саме таким постає життя людей майбутнього на сторінках роману Рея Бредбері. Думати, до речі, заборонено також… І, схоже, уряд країни досяг би своєї мети, змусивши націю відмовитися від усіх знань і почуттів, якби не пожежник, внутрішня свобода якого сягнула вище термометра за Фаренгейтом…

Рей Ду́глас Бре́дбері (англ. Raymond (Ray) Douglas Bradbury; 22 серпня 1920, Вокігана, Іллінойс, США) — один із найвідоміших американських письменників, автор близько 800 літературних творів чи не всіх відомих жанрів: оповідань, романів, віршів, есе, п’єс для театру і радіо, кіно- й телесценаріїв, лібрето опер і мюзиклів. У його творчості органічно поєднуються фантастика й реалізм, казка та достеменний факт, ностальгія за минулими літами й допитливий погляд у майбутнє, — і це надає кожному творові письменника своєрідного, неповторного звучання. І, мабуть, недарма критики і на батьківщині Бредбері, й поза нею з рідкісною одностайністю вважають його унікальним явищем в американській літературі.

Рей Бредбері. 451° за фаренгейтом. Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. – 208 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери