Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

21.10.2009|13:53|Буквоїд

Закарпатські тележурналісти стали лауреатами премії імені В’ячеслава Чорновола

Премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики цього року присуджено колективу Закарпатської обласної державної телерадіокомпаніїза фільм «Гіркота солодкої землі» (авторський колектив: Дмитро Кешель, Мелінда Янкович, Олександра Талабіра, Наталія Штефуца). Телевізійна стрічка присвячена 70-річчю Карпатської України.

Серед представлених робіт цього року було багато цікавих вартих на увагу і відзначення публіцистичних творів. Зокрема, члени комітету з премії відзначили серію нарисів про історію і сьогодення сіл Вінницької області (газета «Гайсинський вісник») та  науково-публіцистичний фільм «Дорога В’ячеслава Чорновола» Національної телекомпанії України.  Але перевагу Комітет віддав Закарпатській ОДТРК. По-перше, авторський колектив звернувся до теми, яку досі майже ніхто не порушував, а по-друге, втілив цю тему на екрані на досить високому професійному рівні, незважаючи на те, що обласні ОДТРК у порівнянні з загальнонаціональними мовниками мають гірші фінансові та технічні  можливості.

Нагадаємо, що премія імені В’ячеслава Чорновола заснована Кабінетом міністрів України 2003 року і складає зараз 2 тисячі гривень. Премія присуджується за нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

З метою заохочення авторів публіцистичних творів, підвищення статусу Премії уряд ухвалив рішення про збільшення грошової частини премії з 2-ох до 5-ти тисяч.  Отже, починаючи з 2010 року, лауреати Премії  отримуватимуть відповідно до прийнятої урядом постанови від 22 липня 2009 р. № 755 грошову винагороду у сумі 5 тисяч грн.

Інформація: Держкомтелерадіо

Фото: ukrainians-world.org.ua



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери