Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

03.06.2009|20:31|Буквоїд

Премію Астрід Ліндгрен отримала палестинська громадська організація

У філармонії Стокгольма пройшло вручення літературній премії імені Астрід Ліндгрен. Грошовий чек на суму 5 мільйонів шведських крон (460 тисяч євро) з рук принцеси Швеції Вікторії отримали представники палестинської незалежної громадської організації Tamer Institute For Community Education.

Палестинська організація Інститут Таміра, що займається пропагандою читання серед дітей та юнацтва, була створена в Рамалласі в 1989 році для надання допомоги дітям в обміні книжками. Премія присуджена цій організації за «внесок в освітню роботу серед палестинських дітей та підлітків». Інститут проводить різні кампанії, метою яких є поповнення бібліотек книгами, а також спеціальні освітні курси для батьків. З 1993 року організація видала більше 130 книг, деякі з яких написані дітьми.

Щорічна Міжнародна літературна премія імені Астрід Ліндгрен «За твори для дітей і юнацтва» – найпрестижніша винагорода за досягнення в області літератури для дітей і юнацтва. Вона була заснована урядом Швеції після смерті Ліндгрен в січні 2002 року і вручається письменникам, ілюстраторам а також організаціям, що займаються популяризацією читання серед дітей і підлітків. Премія створена для того, щоб привернути увагу світової громадськості до літератури для дітей і підлітків і до прав дітей. Але премія може присуджуватися не лише письменникові або художникові за винятковий внесок у розвиток дитячої книги, але й за будь-яку діяльність з пропагування читання та захисту прав дітей.

Журі, що визначає претендентів на премію, складається з двадцяти чоловік, яких призначає Національна рада з культури. У їх числі – письменники, літературознавці, художники, критики, бібліотекарі. Сім´ю Ліндгрен представляє її онука Анніка, співробітниця видавництва.

Інформація: newsru.com
Фото: boekmeter.nl



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери