Головна\Події\Презентації

Події

26.10.2018|13:25|Буквоїд

Василь Зима написав книгу “Сільська любов та інші жахіття”

Місце, де живуть відьми, духи, страшна любов і дивні, незвичайні люди — у селі Дахталія, яке переживає те ж саме, що і вся країна, революцію, війну, зміну влади, - відбуваються в той самий час свої страшні, містичні, неймовірні історії. ​Семен Тарахкало — маловідомий автор, у величезному пориві і пристрасті написав свою єдину, але велику книгу - “Сільську любов та інші жахіття”.

Але от річ у тім, що видати новели, зібрані у одну спільну історію, він не зміг. Плюнувши на все, Семен віддає рукопис давньому другові і забуває його, як щось страшне, яке висмоктало з нього усі сили. І от книга починає жити своїм життям. Усе б нічого, та з усіма, до кого потрапляє рукопис, починають коїтися страшні і незрозумілі речі — смерть ходить слідом за кожним, хто брався за книгу. Врешті “Сільська любов та інші жахіття” потрапляє до видавництва, але реальна містика лише починається. ​Герої маленького села на Вінничині. Такі ж люди, як і в інших селах. Колоритні персонажі з дивними, влучними прізвиськами: Льошка-партизан, Коза, Басіст, Маляр і на вершині цієї дивної піраміди — голова села Філіповна.

Саме їм доводиться ловити відьму, яка покрала сільських дітей, полювати на ветерана — перевертня, зустрічати у селі президента, розслідувати дивні смерті молодих людей, які потрапили у відьмин сад, розбирати старезну хату, яка зберігає свою давню таємницю, з острахом переповідати подробиці кривавого вбивства самотніх стариків, які собі на біду підібрали на вулицю побиту дівчину. Дивовижний старезний Патерик, знайдений у сільській бібліотеці, який пробуджує до життя зло, яке чекало своєї нагоди — чого тільки не траплялося у маленькому селі Дахталія, що лежить собі між двома пагорбами неподалік від Дністра і куди не дістають навіть сигнали мобільного зв’язку. Тут сталося те, що називається прадавнім українським жахом — і не важливо, що то за жах — пекельне сільське кохання чи відьма, яка спокійно собі живе поміж людей, допоки її не побачить той, кому вона себе відкриє, привид з минулого, який оживає на картині сільського маляра чи самотня дівчина, яка не простила зради і готова убити за свій біль. ​

12 історій, які живуть своїм життям. Тим паче, що і відьма, яка живе на перехресті доріг, і загадковий маляр і багато інших героїв — залишили свої сліди в житті самого автора.... Коли книга і її герої — це не просто букви на папері, а те, що намагається прорватися у наш світ — навряд чи ти наважишся це прочитати. А може, ні?))

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери