Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

22.02.2017|08:02|Буквоїд

Павло Коробчук розкаже про війну, любов і мудрість у Києві

25 лютого, о 18.00, в кнайп-клубі «Купідон» (вул. Пушкінська, 1-3) відбудеться презентація нової поетичної збірки Павла Коробчука «Хвоя». Книга тільки-но вийшла у «Видавництві Старого Лева».

Разом з модератором – Анастасією Єфремовою – Павло говоритиме про війну, любов і мудрість.

Нову збірку Павла Коробчука формують три теми – війна, любов і мудрість. Саме у такій послідовності.  А 99 віршів - гілочок «Хвої» - є підказками на шляху до знаходження себе, до умиротворення. Завершальним сотим віршем повинен стати читач. Для нього у книзі спеціально відведена сторінка. « У книжці є зображенння: рояль із порожнім стільцем , - розповідає Павло. -  Задум такий, що читач прочитує книжку, стає сотим віршем і займає порожнє місце за роялем. Тільки тоді збірка є завершеною. Адже книжка без читача – не книжка. Сама ж назва «Хвоя» втілює мудрість, ген, архетип, а гілочка хвої поєднує людину з людиною через покоління. Збірка складається з трьох частин: військової, інтимної та родинної лірики.  В останній втілена мудрість моїх дідуся із прабабусею».

«Маємо збірку, в якій знайдемо багато відкриттів — і вдалих метафор вистачить на кілька прочитань , - зауважив літературний критик Ростислав Семків. -  І добре, що рух у ній від війни та смерті до самоосмислення й кохання. Добре, що осмислення себе йде також коштом повернення до кращих своїх віршів з попереднього часу, що співіснують і, відтак, співставні із зовсім новими. Так є: «Хвоя» щось підсумовує, а щось обіцяє у перспективі. І в ній досить сказано, щоб ми поверталися до цієї книжки, й достатньо обіцяно, щоб чекати наступної ». 

Павло Коробчук - поет, музикант, журналіст, дипломований сходознавець. Автор семи поетичних книг, співавтор збірки "Цілодобово" (спільно з Б. Горобчуком та О. Коцаревим). Дебютний роман Павла "Море для шульги" вийшов у 2012 році, книга малої прози "Священна книга гоповідань"  - у 2014-му. Лауреат конкурсів "Смолоскип", "Підкова Пегаса", "Літературний Олімп", "Коронація слова" та багатьох інших. Переможець 20-ти літературних слемів. Грає на барабанах у кількох гуртах, пише електронну музику. Мешкає у Києві, працює на Радіо Свобода в проекті "Донбас.Реалії"

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери