Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

20.08.2016|09:44|Буквоїд

У «Видавництві Старого Лева» виходить книжка про національні «речі сили»

«Скриня. Речі Сили» - артбук, що закохає українців у самих себе.

Артбук «Скриня. Речі Сили», створена письменницею Яриною Винницькою та художницею Юлією Табенською, - це ексклюзивне подарункове видання, у якому - і висічка, і друк на плівці, калька, тиснення золотом... Усе для того, аби передати неймовірну красу речей, що їх наші прадіди виготовляли власноруч, берегли як найбільший скарб і передавали з покоління у покоління.

 

Гердани, дукачі, венеційське намисто, борщівські сорочки – це далеко не всі скарби, що ховали у собі дівочі скрині наших прабабусь. Ярина Винницька та Юлія Табенська переконані – цей артбук закохає українців у самих себе. «Скриня. Речі Сили» є спробою систематизувати те, з чого колись складався світ наших предків і що невблаганно зникає з нашого життя, наче міфічна Атлантида.

Автори книги об’їхали цілу країну у пошуках народних скарбів та уклали список українського must-have: того, що повинно бути у серці і в хаті кожного українця. Зібрали і акуратно поскладали у скриню-ковчег, аби врятувати від глобалізаційного «потопу» і повернути у наші домівки. «Речі-бренди, створені народним генієм, тепер лежать покинуті на горищах нашої пам´яті. Ми спробували підсвітити їх, вивести на авансцену колективної свідомості, розставити світло так, щоб всі нарешті помітили там, за прилавками низькопробних етно-сувенірів, справжні скарби і закохались», - каже Ярина Винницька.

«Я вважаю, що українську націю потрібно «включити». І ця книжка має це зробити. Вона має запустити процес на рівні свідомості і підсвідомості», - стверджує ідеолог проекту Дмитро Осипов.

Зазирнути у «Скриню», доторкнутись до речей сили, а заодно зануритись у сакральне дійство весільного ритуалу за участі гурту «Курбаси» можна буде вже зовсім скоро:  28 серпня у Львові з 21:00 по 22:00 на площі Музейній, 1, що біля Домініканського собору; та під час Львівського Форуму Видавців 16 вересня з 22:00 по 23:00 у Театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3).

Ярина Винницька  - англійський філолог, психолог, журналіст, перекладач. Ідеологічний фрілансер, «без 5 хвилин» кандидат наук (психолінгвістика), дописувач газет «Пост-Поступ», «Газета по-українськи», «Український тиждень», «Збруч». Переклала «Їсти. Молитись. Кохати» Елізабет Ґілберт і «Психологія майбутнього» Станіслава Ґрофа.

Юлія Табенська -  художниця, член Спілки дизайнерів України. Виконує станкові роботи у техніці колажу та змішаній техніці. Також працює в жанрі малотиражної авторської книжки («книга художника» або «арт-бук»). Дві арт-книги художниці знаходиться в постійній експозиції в Музеї книги і друкарства України. Є стипендіаткою програми Міністра культури та національної спадщини республіки Польща «Gaude Polonia-2015». Юлія живе і працює в старовинному місті  Кам`янці-Подільському, викладає в Кам`янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери