Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

18.12.2009|20:15|Буквоїд

Російський «Буквоед» відкрив у Києві «Читай-город»

У Києві відкрився перший магазин російської об’єднаної книжкової мережі «Новый книжный — Буквоед». Він має назву «Читай-город».

На відкритті у статусі спеціальних гостей були присутні письменниця Тетяна Устінова та керівник столичного управління культури та мистецтв Світлана Зоріна.

Перший магазин мережі з’явився у торговельному центрі «Dream Town» на Мінській.

 

Олег Павлов, Світлана Зоріна та Тетяна Устінова

Головна ідея книжкового клубу, який в Україні буде працювати під брендом «Читай-город», в тому, що тут можна буде не лише купити книгу, а й випити чашку кави, обговорити прочитане з однодумцями або зустрітися з якоюсь цікавою персоною. Також у книгарні книгарні заплановане проведення концертів, кінопоказів, майстер-класів, інтелектуальних ігор та конкурсів.

 

Представник «Буквоеда» Олег Павлов розповів, що в Україні вони планують відкрити ще 10 магазинів містах-мільйонниках. Кризи книжкова мережа не боїться, оскільки, на думку пана Павлова, книга не менш важлива, аніж їжа. «Ми вважаємо, що у важкі часи книжки та ті вікові знання, які вони містять, будуть затребувані», - підкреслив він.


 

Його підтримала Тетяна Устінова, яка переконана, що книги врятують світ. А керівник Головного управління культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації Світлана Зоріна порадила журналістам більше уваги звертати на ті магазини, які відкриваються, а не на ті, що закриваються. «Я впевнена, що бізнесом мають займатися професіонали», - підкреслила чиновниця, - у старих магазинів невеличкий асортимент, їм важко змагатися із великими книжковими супермакетами, але це не трагедія. Це - крок вперед».

 
 
Олег Павлов оптимістично оцінює перспективи розвитку українського книжкового ринку



На відкритті магазину «Читай-город» Тетяна Устінова презентувала свою нову книгу «На одному диханні»

Пані Устінова розповіла, що їй нечасто подобаються книги, які вона пише, але книга «На одному диханні», вийшла справді дуже доброю. «Вперше у житті читала свій твір із задоволенням. Я почала його писати на Байкалі, і, можливо, байкальські духи нашепотіли його мені на вухо», - розповіла відома детективістка. Завершувала книжку Тетяна Устінова у селі, де писала ручкою на папері. Не обійшлось без містики. Коли письменниця поставила останню крапку, ручка розпалась на декілька частин.

 

Наприкінці Тетяна Устінова налаштувала всіх на святковий настрій зізнанням, що у різдвяні дні любить лежати на килимі під ялинкою. «Якщо хто давно не лежав, дуже раджу», - наполягла вона.

 

АУДІОЗАПИС ПРЕЗЕНТАЦІЇ

ВІДЕОЗАПИС (Тетяна Устінова)



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери