Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Конкурс

Події

13.04.2013|10:48|Буквоїд

Вікіпедія збирає фото природних заповідників України

15 квітня 2013 року стартує фотоконкурс «Вікі любить Землю»,який має на меті зібрати фотографії об’єктів природно-заповідного фонду та садово-паркового мистецтва України для ілюстрування статей у всесвітній інтернет-енциклопедії Вікіпедія

 Організатор конкурсу - громадська організація «Вікімедіа Україна».

 

Фотоконкурс «Вікі любить Землю» має привернути увагу суспільства до проблем збереження природних ресурсів та багатств України, а також, серед іншого, розкрити потенціал «зеленого туризму» в Україні.

Оргкомітет уже завершив роботу над переліком конкурсних об´єктів, який складається з 7356 позицій. До цього переліку включені заповідники, ландшафтні парки, заказники, пам´ятки природи, заповідні урочища, ботанічні дендрологічні, зоологічні сади і парки, а також пам´ятки садово-паркового мистецтва.

«Вікі любить Землю» є благодійним проектом. Призовий фонд складається з пожертв партнерів. «Вікімедіа Україна» забезпечує технічну, інформаційну, та організаційну роботу.

Новини конкурсу, його умови, інформація про призи та інша корисна інформація публікується на сайті -http://wle.org.ua/

 

Як взяти участь?

 

Взяти участь у конкурсі «Вікі любить Землю» зможе кожен охочий. Для цього слід зареєструватися у Вікісховищі - одному з сестринських проектів Вікіпедії, - знайти у переліку відомі вам об´єкти, сфотографувати їх власноруч (будь-коли) і завантажити світлини на Вікісховище (у період з 15 квітня до 15 травня).

Усі фотографії, надіслані на конкурс, потрапляють до службової категорії commons:Category:Images from Wiki Loves Earth 2013 in Ukraine. Одночасно вони потрапляють до загальної категорії українських пам´яток природи -commons:Category:Natural heritage sites in Ukraine. Таким чином світлини стають надбанням людства - їх може використовувати будь-хто з будь-якою метою, не забуваючи вказати автора і джерело, звідки було взято фотографію.

 

Коли буде оголошено підсумки?

Оголошення результатів і нагородження переможців відбудеться 5 червня 2013 у Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Автори найкращих світлин будуть нагороджені цінними призами.

 

Хто є партнерами?

Серед партнерів фотоконкурсу «Вікі любить землю» - Національна спілка краєзнавців України, Національна спілка фотохудожників України, Національний екологічний центр України, Всеукраїнське товариство «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, компанія «КПМГ-Україна», благодійник Вадим Столар, будинок моди RITO, інформаційне агентствоRegioNews, інтернет-ресурс «Природа України». Докладніше - http://wle.org.ua/partners/

ГО «Вікімедіа Україна» продовжує розглядати пропозиції від спонсорів-благодійників. Можливими формами спонсорства є надання коштів чи призів для організації конкурсу і нагородження переможців. Банер з посиланням на сайт конкурсу www.wle.org.ua буде показаний протягом місяця на сторінках Вікіпедії користувачам з України понад 400 мільйонів разів. Логотипи спонсорів будуть розміщені на всіх сторінках сайту www.wle.org.ua, у всіх прес-релізах, під час церемонії нагородження, а також на всій друкованій продукції за підсумками конкурсу.

 

Як виникла ідея фотоконкурсу?

Ідея конкурсу «Вікі любить Землю» виникла після успішного проведення у вересні 2012 року в Україні міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам´ятки», метою якого є збирання фотографій пам´яток історичної та культурної спадщини. В процесі підготовки і проведення конкурсу в Україні (1-30 вересня 2012 року):

  • Для 5 827 пам´яток встановлено географічні координати.
  • Сфотографовано і завантажено для вільного використання 33 177 світлин пам´яток.
  • Сфотографовано 7 125 пам´яток (17,18% від складеного списку у понад 41 000 пам´яток).
  • Взяли участь 648 учасників.
  • Учасниками конкурсу були запропоновані до включення в перелік сотні нових пам´яток.

За числом завантажених зображень Україна посіла четверте місце серед 36 країн-учасниць, у грудні 2012 року побачив світ альбом найкращих фотографій конкурсу.

«Вікі любить пам´ятки» у 2011 і 2012 роках увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найбільший фотоконкурс у світі, і високі результати України у ньому надихнули на нові звершення. 2010 року «Вікі любить пам´ятки» теж був національним конкурсом - у Нідерландах, які його започаткували. Організатори мають сподівання, що ініціатива громадської організації «Вікімедіа Україна» набуде підтримки у Фонді Вікімедіа, який опікується Вікіпедією, та поширення серед та його регіональних відділень.

Додаткову інформацію про фотоконкурс «Вікі любить Землю» можна отримати в Інтернеті:

http://wle.org.ua/

http://ua.wikimedia.org/wiki/Вікі_любить_Землю

http://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Вікі_любить_Землю

http://wikimediaukraine.wordpress.com/tag/вікі-любить-землю/



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери