Головна\Події\Культура

Події

19.10.2011|10:32|Буквоїд

Побачило світ жовтневе число журналу «Малятко»

Надійшов у продаж та передплатникам десятий номер щомісячного дитячого журналу «Малятко» за 2011 рік.

 

Це популярне літературно-художнє видання, що минулого року відзначило п´ятдесятилітній ювілей, стабільно утримує свої позиції в культурному просторі України й сьогодні.

У жовтневому номері представлено все розмаїття жанрів  художньої літератури та журналістики для цієї вікової категорії читачів. 

Тут і надзвичайно глибока й мудра народна казка «Дерев´яна чашка» в переказі відомого португальського письменника, лауреата Нобелівської премії Жозе Сарамаго, й добірка легких, грайливих, позначених веселим гумором віршиків сучасних українських поетів, і розповідь у малюнках з коментарем для дітей про життя аборигенів Африки, і веселе оповідання Михайла Зощенка, перекладене українською Анатолієм Григоруком, «Безглузда історія», і три цікаві пізнавальні оповідки про самовіддану роботу вчених. Один із них винайшов пеніцилін - і тим самим врятував од неминучої смерті сотні тисяч людей. Другий подарував людству унікальне скло, що не б´ється. Третій створив зручну надійну застібку - «липучку», яку вперше було застосовано на скафандрах космонавтів, а зараз зустрінеш чи не на кожному кроці в нашому побуті. Стислі, дохідливі, з інтригою - ці розповіді залюбки прочитають не тільки малята, а й їхні батьки.   

Є в журналі низка постійних рубрик. Це - «Із скарбниці української поезії», «Дзвіночок», «Калинчине віконце», «Прочитай сам», «Сторінка для найменших», «З днем народження», «Саморобка» та ін.   Уже сам тематичний перелік засвідчує, що «Малятко», маючи всього двадцять чотири сторінки, - видання доволі насичене, компактне і водночас розмаїте. І ще одне. Хто вперше гортатиме «Малятко», обов´язково зверне увагу на милі, ліричні ілюстрації, далекі від модного сьогодні крикливого муляжного стилю,  що дедалі навальніше утверджується в нашій графіці. Тим часом ілюстрація, як відомо, виконує свою функцію в дитячих  виданнях нічим не меншу, аніж повноцінне художнє слово.       



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери