Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

02.09.2011|10:41|Буквоїд

«Десь – між цнотою та еротикою» у «АВС-арт»

6 вересня о 18.00 в галереї «АВС-арт» (вул. Воздвиженська, 10-Б) відбудеться відкриття виставки Василя Копайгоренка «Десь – між цнотою та еротикою».

Осягаючи сенс світу і свого власного існування, Василь Копайгоренко, як і людина міфічної доби, сплітає нескінченний ланцюг взаємозв’язку предметів, явищ, істот і подій – реальних і фантастичних. Він намагається охопити уявою всю реальність, бачену і небачену, творить рухомий, мерехтливий світ образних відповідностей, символів, віддзеркалень, метаморфоз – поетичний всесвіт міфу, в якому він, власне, і живе.


У далекому минулому залишилася доба архаїчного міфомислення, та її відлуння звучить у мистецтві постійно. І хоча багато сучасних художників свідомо чи несвідомо використовують певні навички прадавніх майстрів, їхні прийоми, стійкі образи й символи далеко не завжди мають успіх. Що ж стосується Василя Копайгоренка, то він у своїх творах може воскресити архаїку. Він маневрує десь між побутом й ідеалом, живою натурою й міфом, між реальними подіями і відмовою від реальності, цнотою й еротикою. Саме це прагнення поєднати те, що, на перший погляд, поєднати неможливо, викликало колись бурхливу критику з боку тих, хто відстоював вірність академічним та реалістичним нормам у мистецтві.



Творчість Василя Копайгоренка, в якій відсутнє будь-яке стильове чи професійне зниження, спрощення, деформація живописної мови, ще раз підтверджує: міф – завжди символ і завжди диво.

Про автора

Народився 1955 р. в Києві. 1980 року закінчив Київський державний художній інститут (навчався у В.Пузиркова, В.Зарецького, М.Дерегуса). Живописець. Із 1984 року член Національної спілки художників України. Працює викладачем живопису в інституті ім. М.Бойчука.

Василь Копайгоренко постійний учасник художніх виставок. Твори зберігаються у Національному музеї Т.Шевченка, музеях СНД, приватних колекціях України, Росії, США, Канади, Великобританії, Данії, Німеччини, Італії, Франції.

  



Виставка працює по 24 вересня з 11.00 до 19.00, окрім неділі та понеділка. Вхід – вільний.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери