Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

10.07.2011|19:31|Буквоїд

Виставка «Коло Миколи» у «Музеї Івана Гончара»

12 липня о 17.00 в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» (вул.Івана Мазепи, 29) відбудеться відкриття ювілейної виставки «Коло Миколи» заслуженого художника України Миколи Теліженка.

Світ витинанки відкриває для нас заслужений художник України Микола Теліженко та його донька, дизайнер одягу Олеся Теліженко. Витинанка – вид українського народного декоративного мистецтва, що має глибокі й багаті традиції. Запрошуємо вас насолодитись українським мистецтвом, відчути дух своїх пращурів, отримати справжнє естетичне задоволення. Поспілкуватись з автором виставки та його донькою, дизайнером українського одягу Олесею Теліженко, яка поклала прадавнє мистецтво витинанки в одну із своїх відомих колекцій «Таткова витинанка». 

Микола Теліженко здійснив справжній прорив у розвитку витинанки, піднявши її від хатнього рукомесла до образотворчої монументальності. Фаховий митець, що чудово володіє тонкощами композиції, ритму, символіки, маючи розвинену фантазію, він створює в техніці витинанки серії полотен, в яких вирішує складні історичні теми: «Холодний Яр», «Велесові перевесла», «Трипільські ритми», та інші. Для нього немає технологічних обмежень в роботі: однаково віртуозно він володіє ножицями, різцями, долотом, рванням, морщенням, застосуванням кольорових підкладок та накладок, залежно від того, чого потребує вирішення задуму. 
Його твори – визнане явище на тлі сучасного декоративного мистецтва, оцінене як мистецтвознавцями, так і широким загалом. Митець має численних послідовників. Його твори, завдяки високому рівню абстрагованості, звучать динамічно і сучасно, а тому чудово вписуються в новітній інтер’єр.

Виставка триватиме з 12 липня по 12 серпня 2011 року



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери