Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

25.03.2019|12:42|Буквоїд

Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення 17 книг, які містять ознаки антиукраїнської пропаганди

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Етніктрейд» та ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 17 книжок, у яких присутні ознаки пропагандидержави-агресора.

Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. 

Ознаки пропаганди держави-агресора, її органів влади, імперських геополітичних доктрин та комуністичного тоталітарного режиму виявлено у книгах московських видавництв «Синдбад», ТОВ «Издательская Группа «Азбука-Аттикус» та самарського видавництва «ИД Бахрах-М».

Зокрема, не дозволено ввозити в Україну з метою розповсюдження серії книжок з психології Д. Райгородського (видавництво «ИД Бахрах-М»), оскільки експерти знайшли в ілюстраціях та змісті елементи пропаганди комуністичного тоталітарного режиму. Автор неодноразово посилається у своїх книгах  на приклади партійних діячів – Леніна, Сталіна, дитячих прокомуністичних формувань («жовтенята», піонери), а у тестах для дітей пропонує питання про притаманні радянській добі державні свята. Книги психолога рясніють висловлюваннями на кшталт: «Ленин приобрел свою харизму и власть в качестве общепризнанного вождя победившей социалистической революции», «Кремль, этот бывший религиозный центр, где раньше короновались цари, стал административным центром советской власти, которую символизируют красная звезда. Ленин в своем мраморном мавзолее, охраняемом солдатами, придает ей торжественный характер присутствия увековеченной Революции…»

У передмові до книги Михайла  Булгакова  «Мастер и Маргарита» видавництво «Азбука-Аттикус» пропагує  представників російського кіно Юрія Кару, Миколу Бурляєва, Валентина Гафта, які за публічну підтримку військової інтервенції в Україну внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Це видання не буде розповсюджуватися в Україні.

Також відмовлено у наданні дозволу на ввезення книги Олівера Стоуна та Пітера Кузника «Нерассказанная история США» московського видавництва  «Азбука-Аттикус». Експерти визнали, що книга містить низку створених рядянською пропагандою  міфів про український національно-визвольний рух, які  давно вже розвінчені істориками за допомогою фактів і документів.

Нагадаємо, що починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», Держкомтелерадіо надав 3 008 відмов у видачі дозволів. Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 189 відмов у видачі дозволів на ввезення 942 000 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 2 819 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери