Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

ТОП книжок про транспорт і мандри

Поїзди, літачки, автобуси… Дітвора обожнює різноманітні машинки, досліджувати їх та пізнавати механізми їхньої роботи. 

Поїзди, літачки, автобуси… Дітвора обожнює різноманітні машинки, досліджувати їх та пізнавати механізми їхньої роботи. А щоби допомогти малечі дізнатися більше про ці механізми, ловіть п’ятірку книжок, які цікаво й доступно розкажуть допитливим читайликам віком 3-4 рочків про різні види транспорту.
 
  
Катерина Міхаліцина «Ясь та його машинки»
 
Це історія про хлопчика який дуже любить машинки, знає про них усе і взагалі у нього не просто якийсь там «гараж» машинок, а цілий-цілісінький автопарк. Про кожну машинку Ясь розповідає якусь цікаву історію і так ми дізнаємося про його тата і маму, дідуся і бабусю, друзів, кота, ніндзь та улюблені ігри.
 
Напевно, найбільше подобається у цій книжечці особлива «дитинність»: Катерина Міхаліцина і Тетяна Цюпка абсолютно достовірно відтворили світовідчуття дитини, адже стиль оповіді, трохи наївний, дотепний гумор, малюнки, навіть шрифт – усе створює цілковите враження, що цю книжку написала і намалювала якась класна маленька дитина. 
 
З цією книжкою насправді дуже весело вивчати види транспорту! І говорити з дитиною про все на світі.
 
Бонус: в кінці книжечки є місце, де можна намалювати свою улюблену машинку. А ще тут є два рецепти смачнющого домашнього морозива.
 
 
Шеррі Даскі Рінкер та Том Ліхтенгелд «Потяг-Дрімотяг»
Переклад з англійської Володимира Чернишенка
Видавництво «Artbooks»
 
Яка ж дитина не любить потяги? Яка ж дитина любить вкладатись спати? Можливо, це протиріччя допоможе вирішити книжка-засинайка і потяг-дрімотяг? Потяг довгий-довгий і як же багато всього треба в нього повантажити: іграшки, фарби, пісок, машинки, морозиво… Це віршована історія дуже звукова: всі ці «ту-тук, ту-тук», «чухи-чухи», «дзень-бом!» і «свищик свище» створюють особливу атмосферу умиротвореної вечірньої мандрівки залізницею – часом так приємно засинати під розмірений гуркіт потяга. На цю атмосферу працюють і чудові ілюстрації: художнику Тому Ліхтенгелдові класно вдалося передати бешкетність персонажів й одночасно – затишок моменту вкладання спати, дрімливі сутінки.
 
Бонус: у цій книжці є розворот з динозаврами, а це, як відомо, одна з топ-тем для дітей і ще, мені здається, що читання цієї історії – чудова нагода для «виховної бесіди» про те, що перед сном треба поскладати всі-всі іграшки.
 
 
Торбен Кульман «Армстронґ. Неймовірні пригоди Мишеняти, яке літало на Місяць»
Переклад з німецької Христини Назаркевич
 
Ця книжка – неперевершено красива! Великоформатні живописні ілюстрації просто заворожують, їх можна довго розглядати і дітям, і дорослим. Здається, ще мить і мишеня Армстронґ просто зістрибне зі сторінки чи його ракета приземлиться не на Місяці, а у вашій вітальні. Мені здається, що цю історію класно сприйматимуть діти різного віку: хтось просто розглядатиме розкішні ілюстрації, хтось, як-от, моя донечка Аліса, слухатиме скорочену версію оповіді, а хтось читатиме її сам, від першої до останньої сторінки. Та усі читачі, я переконана, співпереживатимуть відважному та сміливому Армстронґу та вболіватимуть за його успішний політ 
 
Бонус: тут ви знайдете ще й коротку історію космічних подорожей.
 
 
Наталя Вовк «Літачок-рятівничок»
Видавництво «Абабагаламага»
 
Чудова й зворушлива історія про маленького, але відважного літачка, який попри глузування і кпини великих літаків полетів у гори Карпати і врятував маленького хлопчика. І хоч це було не так вже й легко, літачок-рятівничок впорався із завданням та довів, що неважливо малий ти чи великий, ти однаково важливий. Звичайно, ця історія радше про дружбу та подолання труднощів, але вона також є чудовою нагодою поговорити з дитиною про роботу аеропорту, наприклад.
 
Книжка «Літачок-рятівничок» дуже яскрава та барвиста завдяки художниці Наталі Колпаковій.
 
Бонус: деякі літаки у цій книжці схожі на тварин, тож дуже весело вгадувати, на яких саме.
 
 
Аксель Шеффлер «Шусть і Шуня: Спритний самокат»
Переклад з англійської Володимира Чернишенка
Видавництво «Artbooks»
 
Серія книжок про кролика Шустя і мишку Шуню моделює прості ситуації, що виникають між дітьми. І це, як на мене, такі собі додаткові «уроки» соціальної взаємодії. Так, в цій історії Шуня взяла Шустевий самокат без дозволу, каталася на ньому, забувши про всі правила безпеки, і, звичайно ж, впала. На прикладі кролика і Мишки дітям буде дуже легко зрозуміти, які вчинки є добрими, а які ні, що таке справжня дружба, як вибачатися і миритися.
 
Бонус: цю книжку намалював і написав Аксель Шеффлер, ілюстратор відомих історій про Ґруффало, тому малюнки тут надзвичайно виразні та емоційні.


Додаткові матеріали

ТОП найцікавіших екранізацій 2019 року
ТОП-10 романів 2018 року
ТОП-10 книжкових новинок, які будуть цікавими для рівнян
ТОП-7 книг про те, як жити поруч з іншими
MUSTREAD січня: 10 книжок, з яких варто почати рік
ТОП книжок, з яких варто почати новий рік, щоб стати краще
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери