Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

15.01.2019|12:15|rivne.media

ТОП-10 книжкових новинок, які будуть цікавими для рівнян

Букля розповідає про новинки у світі книг за останній тиждень, які заслуговують на увагу

Букля розповідає про новинки у світі книг за останній тиждень, які заслуговують на увагу

"Девід Рокфеллер. Мемуари" Девід Рокфеллер

Сімя Рокфеллерів - одна з найбагатших та найвідоміших сімей в американській історії. Постать та доля кожного її члена - унікальна. У цих мемуарах онук відомого американського нафтового магната Джона Рокфеллер розповідає історію свого надзвичайного життя. Протягом 13 останніх років життя до березня 2017 року Девід Рокфеллер був главою сімї Рокфеллерів. Він багато подорожував світом, зустрічався з найбільш відомими та впливовими світовими політиками - від Двайта Ейзенхаувера до Фіделя Кастро, був відомий своїми потужними політичними звязками та глобалістськими поглядами.

 

"Дивовижні пригоди звичайних речей" Марина Дяченко, Сергій Дяченко

«Дивовижні пригоди звичайних речей» — перша книга серії казок від відомих письменників Марини та Сергія Дяченків. Якщо придивитися и прислухатися — виявиться, що самі звичні речі, що нас повсякденно оточують, живуть своїм цікавим життям, часом непростим, але проблеми їхні ми, люди, можемо допомогти розв´язати! Полохливий поїзд більше не боїться птахів, допитлива річка здійснила свою давню мрію, звичайний шарфик пережив подвійне перетворення, а водогін став справжнім музикантом! Ці та інші дивовижні пригоди звичайних речей, описані в цій добрій книзі, стануть справжнім відкриттям для кожної допитливої дитини!

 

"Не турбувати. Як сфокусуватися в інформаційному шумі!" Кел Ньюпорт

Книжка про найважливішу навичку XXI століття — вміння глибоко фокусуватися.

У сучасному світі справжня винагорода чекає не на тих, хто може вправно користуватися соцмережами. Цього легко навчитися. Особливими стають ті, що здатні глибоко мислити та створювати унікальні ідеї. Для цього, переконує автор, важливо вміти занурюватися у завдання та фокусуватися.

ДЛЯ КОГО КНИЖКА

Для найширшого кола читачів, всіх, хто прагне кар’єрного та особистісного зростання.

 

"Будинок біля озера" Кейт Мортон

Корнуолл, 1933 рік. Еліс Едевейн живе в красивому маєтку разом з сім´єю. Дні течуть звичною низкою, а ідеальному світу, позбавленому турбот, ніщо не загрожує. Але одного разу трапляється непоправне - таємничо зникає Тео, молодший брат Еліс. А незабаром після цього знаходять бездиханне тіло друга сім´ї. Що це - самогубство або злочин? І якщо самогубство, то чи могла причиною стати пропажа Тео?

У 2003 році детектив Седі Сперроу опиняється в Корнуоллі. Гуляючи по лісі, вона випадково виявляє покинутий будинок - той самий, в якому сталася трагедія. Думки про невтішну сім´ю і бідну дитину не дають їй спокою, і вона вирішує розкрити цю справу і знайти Тео ... або його вбивцю. І шанс на це все ще є, адже Еліс жива, а значить, надія на правду поки не зникла.

 

"Як музика стала вільною. Цифрова революція та перемога піратства" Стівен Вітт

«Як музика стала вільною» — це приголомшлива історія про масове божевілля, музику, злочинність і великі гроші. Це опис життя провидців і аферистів, магнатів і технічно підкутих підлітків. Американський журналіст Стівен Вітт розповідає про найбільшого музичного пірата в історії, найпотужнішого керівника музичного бізнесу, революційний технологічний винахід і нелегальний веб-сайт, який учетверо перевершив обсяг музичного онлайн-магазину iTunes Music Store. Це книжка про унікальний історичний момент, коли звичайне життя назавжди поєдналося зі світом інтернету, а вся музика, записана на звуконосіях, раптом стала доступною та безкоштовною для всіх.

 

"Таємна сила. Формула успіху підлітка-інтроверта" Сьюзан Кейн, Еріка Мороз

Ця книга - продовження бестселера Сьюзан Кейн "Інтроверти", написаний спеціально для підлітків-інтровертів, їх батьків та вчителів. Автор розповідає про приховані можливості і переваги інтровертів, які допоможуть їм розкрити свої таланти, знайти підтримку друзів і розуміння батьків, а також навчитися спілкуватися і добиватися своїх цілей.

 

"Принцеса попелу" Лора Себастьян

Мати Теодосії, Королеву полум´я, вбили, а її країну завоювали. В один день дівчина втратила і сім´ю, і трон, і навіть своє ім’я. Відтепер її всі кличуть Принцесою попелу. Принизливий титул, який вона змушена носити разом з попелястої короною, бруднить обличчя і одяг. Опинившись у владі жорстокого кайзера, Теодосія намагається вижити і не зійти з розуму, адже за найменшу провину її суворо карають. А якщо армія узурпатора зазнає поразки, дівчині дістається ще більше батогів. Але коли кровожерливий кайзер примушує Теодосію скоїти вбивство близької людини, дівчина вирішує повстати. Вона - єдина надія Астреї і її богами забутого народу. Щоб боротися, у Теодосії є гострий, як клинок, розум і сила, що не завжди завойовується на полі бою ...

 

"Сила дівчат" Катерина Бабкіна, Марк Лівін

«Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» збірка п’ятдесятьох життєписів видатних українок, до якої увійшли оповіді про Катерину Білокур, Лесю Українку, Лілію Пустовіт, Ліну Косенко, Ольгу Харлан, Софію Яблонську тощо. Авторами текстів стали Катерина Бабкіна та Марк Лівін, ілюстрацій Анна Сарвіра та Юлія Тверітіна.

Книжка створена, «щоби захоплюватися не завжди простими життями та не завжди справедливо оціненими досягненнями українських жінок та дівчат усіх часів, їхнім професіоналізмом, вірністю своєму покликанню, їхньою працею на користь усього людства».

 

"Рівні серед нерівних. Як добрі наміри знищують середній клас" Едвард Конард

Середній клас повільно зростає і це, безумовно, є суттєвою проблемою для економіки. Але не варто намагатися простими методами перерозподілити доходи, стверджує автор цієї книжки. За його словами, варто переорієнтувати філософію середнього класу з виробничої на високоінтелектуальну та інноваційну. Автор спростовує популярні теорії про зміцнення середнього класу та пропонує власний план.

 

"Вечірка в Хеллоуїн" Агата Крісті

Письменниця Аріадна Олівер запрошена в будинок подруги, де в самому розпалі приготування до святкування Хеллоуїна - веселого карнавалу для дітей і дорослих. Одна з гостей - дівчинка-підліток, відома тим, що обожнює розповідати переконливі історії про всяких таємниці. Ось і тепер вона вразила суспільство розповіддю про те, що колись бачила справжнісіньке вбивство! Ніхто не повірив їй. І раптом в той же вечір її знайшли ... втопленою в відрі з водою і яблуками! Страшенно дивно. Кому знадобилася смерть дівчинки? Можливо, вона дійсно бачила щось, що становило небезпеку для когось із присутніх на вечірці? У будь-якому випадку, Еркюль Пуаро, який взявся допомогти місіс Олівер, своїй старій знайомій, встав перед непростим завданням зірвати карнавальну маску з вбивці і показати суспільству його обличчя ...



Додаткові матеріали

ТОП-7 книг про те, як жити поруч з іншими
MUSTREAD січня: 10 книжок, з яких варто почати рік
ТОП книжок, з яких варто почати новий рік, щоб стати краще
ТОП підліткових книжок для читання взимку
ТОП книжок про дорослішання
ТОП-6 ідей для святкового меню від літературних героїв
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери